Dodaj do ulubionych

namiot we Włoszech

IP: *.net 27.06.04, 00:07
z wcześniejszych wątków wyczytalem, że ceny pól namiotowych we włoszech
kształtują się mniej więcej w granicach 80-100 zł za 2 os + namiot, czy jest
jakas możliwość rozstawienia namiotu za niższą cenę ( zaznaczam , ze wszelkie
wygody campingowe nie są mi potrzebne ). dzieki za rady.
Obserwuj wątek
    • Gość: il studente Re: namiot we Włoszech IP: *.economia.uniba.it 28.06.04, 11:26
      jesli chcesz zaoszczedzic polecam nocowanie na dziko, nie wiem nic na temat
      przepisow prawa, ale sam zwiedzilem w tym roku juz 2/3 wloch nie placac ani
      razu za nocleg, przejechalem narazie czesc srodkowo-poludniowa, wiec nie wiem
      jak reaguja na to ludzie z polnocy (bo wiemy ze to dwa rozne narody:-), udalo
      mi sie nocowac w neapolu, florencji, nawet w rzymie w parku pod ambasada
      hiszpanii przez 3 noce i nic, ale kiedy mozesz polecam plaze, przyjemny chlodek
      wieczorem, a prysznic na kampingach, zawsze mozna sie przemknac
      niespodziewanie,
      wygodne to to nie jest, ale tanie i wrazenia gwarantowane
      ja kontynuuje swoja podroz w ten sposob
      pozdrawiam
      • Gość: wombat Re: namiot we Włoszech IP: *.net 28.06.04, 16:43
        dzieki za odpowiedz, jesli podrozowales pociagami, to mam jeszcze pytanie o
        orientacyjne ceny tego srodka lokomocji ( czy moze lepiej poruszac sie
        autobusami ), i co z powrotem do Polski, jak wczesnie nalezy sie we Włoszech
        zaczac interesowac jakimis biletami na powrot.??? dzieki za odpowiedz.
        • Gość: Sylwia Re: namiot we Włoszech IP: *.iel.wroc.pl 02.07.04, 08:56
          Ja znam inny sposób na tańsze noclegi, ale jednak płatne. Można to załatwić
          przez polskie biura turystyczne, one płacą ryczałt, więc jest przez nie znacznie
          taniej niż na miejscu. Sądzę, że nie będzie problemu z rozbiciem namiotu koło
          ich obozu czy grupy wczasowej. Ryczałt dla biur musi być bardzo duży, bo ja dwa
          lata temu za 3 osoby, 11 noclegów w przyczepie organizatora płaciłam 960 zł na
          bardzo drogim kempingu. To była cena mniej więcej trzech noclegów we własnym
          namiocie wg cennika kempingu. Dlatego spróbuj zajrzeć do biur może to będzie
          mniej stresowe rozwiązanie i niekoniecznie drogie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka