Dodaj do ulubionych

KTO JAKIM AUTEM JEDZIE DO WŁOCH ????

IP: *.ketrzyn.sdi.tpnet.pl 07.07.04, 14:21
ja się wybieram Oplem Vectra 92 rok full wypas ale bez klimy , widzac we
wloszech wieksze "zabytki" mam nadzieje dojechac az do Sycyli i wrócić aż na
Mazury hehe, Jakoś specjalnie chyba nie trzeba auta przygotować? póki co
zmieniłem płyny i tarcze hamulcowe poza tym jest ok. pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: olo Re: KTO JAKIM AUTEM JEDZIE DO WŁOCH ???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.04, 18:08
      Ja wiozę do krainy przodków swoje SC, też po przeglądzie.
      • maugerka Re: KTO JAKIM AUTEM JEDZIE DO WŁOCH ???? 08.07.04, 08:38
        Nissanem Primerą r.96 - niestety też bez klimy.
      • Gość: GościaK Re: KTO JAKIM AUTEM JEDZIE DO WŁOCH ???? IP: *.olsztyn.mm.pl 09.07.04, 20:34
        jeszcze chyba oponki sobie zmienię, w tamtym roku stałem na przystanku w
        Messynie patrze jedzie 5 gości w golfie 2 taki około 87 roku klamot i bum bum
        na wrocławskich blachach pytam na stopa do warszawki mnie wezcie a my w
        przecina strone ehhe ale luzaki .... a moze mnie ktorys czyta ?:)
        acha wykupuja sobie polise na auto od kolizji awarii its. kosztuje niewiele a
        warto miec, pytajcie u swoich uzbezpieczycieli...no chyba ze ktos ma nowke auto
        tio ma assistance :) pozdro!

• Gość: martin Re: KTO JAKIM AUTEM JEDZIE DO WŁOCH ???? IP: *.aster.pl 15.07.04, 21:44
        Nissan Primera 97 , machnijta czasem ręką czy pomrugajcie przy spotkaniu robi
        sie raźniej.
    • Gość: Sebastian Re: KTO JAKIM AUTEM JEDZIE DO WŁOCH ???? IP: 213.25.164.* 08.07.04, 10:20
      Yarisem i trochę się boję, jak to będzie z pakowaniem bagaży, ale, co tam...:))

Pozdr
      • Gość: olo Re: KTO JAKIM AUTEM JEDZIE DO WŁOCH ???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.04, 10:43
        Zakładam na dach mojego fiacika "trumienkę" na bagaże. Ludziska dawniej
        maluchami świat zwiedzili, więc i nam w SC też się uda.
        • foolproof Re: KTO JAKIM AUTEM JEDZIE DO WŁOCH ???? 08.07.04, 10:54
          Oczywiście Punto 2,, ale… przed wyjazdem zawsze robię przegląd w serwisie.
          • Gość: Maradek Re: KTO JAKIM AUTEM JEDZIE DO WŁOCH ???? IP: 62.233.185.* 09.07.04, 07:40
            We dwie osoby Toyota Avensis klimatronic. We wrześniu do Toscani (na tydzień),
            a potem tydzien/dwa do Chorwacji. A może ktoś ma ochotę skorzystać z tylnych
            siedzeń? Pozdrawiam
            • Gość: Anka Re: KTO JAKIM AUTEM JEDZIE DO WŁOCH ???? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 09.07.04, 07:50
              Kiedy dokładnie planujecie ten wyjazd do Toskani i w jakie konkretnie okolice?
              Jestem b. ciekawa.
              pozdrawiam
              • Gość: Maradek Re: KTO JAKIM AUTEM JEDZIE DO WŁOCH ???? IP: 62.233.185.* 09.07.04, 10:24
                Jedziemy z żoną (27 i 30 lat), chcemy wyjechać w sobotę 4 września wcześnie
                rano, a osiąść gdzieś w środku Toskani i codziennie rankiem wyjeżdżać na cały
                dzień w inną stroną. Raczej w ciemno: zawsze to lepiej wychodzi a i nikt się
                nie skarży. W Toskani chcemy jak najwięcej zobaczyć, a potem w Chorwacji
                zmniejszyć tempo zwiedzania. Celem jest Dubrownik. Po drodze przystanki na
                około 3 dni. Żeby nie zaśmiecać: maradek1@o2.pl
                Pozdrawiam
                • pegas15 Re: KTO JAKIM AUTEM JEDZIE DO WŁOCH ???? 09.07.04, 18:59
                  3 lata temu jechałem do Włoch w 2 osoby pięćsetką czyli cinqueciento 700 i
                  dojechaliśmy i wróciliśmy. pzdr.

ps. proponuję sprawdzić przed wyjazdem w "ciepłe kraje" termostat i czy działa
                  wentylator - to się naprawdę p[rzydaję. Własnie wróciłem z Chorwacji i
                  widziałem chłodnice na asfalcie, bo pewnie co niektórzy tego nie sprawdzili.
                  Pisze dlatego, że 3 lata temu pod Wenecją w wielkim korku prawie zagotowałem
                  cieniasa.

pazr
                  • Gość: RAV Re: KTO JAKIM AUTEM JEDZIE DO WŁOCH ???? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.07.04, 21:45
                    Jedziemy DAEWOO TICO - poważnie ! Przegląd robię sam , auto już prawie
                    przygotowane, wyjazd ok 8.08 Pozdrawiam wszystkich !!!
    • Gość: Pablo Re: KTO JAKIM AUTEM JEDZIE DO WŁOCH ???? IP: *.olsztyn.mm.pl 13.07.04, 23:53
      Ja wybieram się Vectrą 94 i mam wielkiego stracha. Fura chociaż stara ale jednak ostatnio pomimo bezawaryjnej jazdy 100 tys km rozkraczyła mi się w połowie drogi Olsztyn - Łódź. Wydmuchalo mi gwint na świecy. Mam wielki dylemat. To jednak 5 tys. km . Pozrawiam Paweł
      • radioaktywny Re: KTO JAKIM AUTEM JEDZIE DO WŁOCH ???? 15.07.04, 20:56
        Spoko, jestem przekonany, ze bedzie ok. Jestem tym bardziej spokojny, ze kiedys
        3 lata z rzedu jezdzilem do Wloch Polonezem 1,5. Zwiedzilem nim cala polnoc i
        srodek tego kraju, lecz najdalej widzialem Poloneza w Tropei !!!
        Pozniej bylo juz mniej stresu; dwa razy Nexia, dwa razy Nubira, a cztery dni
        temu wrocilem z trzeciego (i ostatniego) wyjazdu Leganzą.
        Mam jednak drobna uwage dla turystow zmotoryzowanych - planujcie trasy we
        Wloszech uwzgledniajac ewentualny brak klimatyzacji, podroz bez niej jest
        szalenie dolegliwa i w tamtym klimacie dluga trasa moze sie zamienic w pieklo
        dla kierowcy.
        • vojager29 Re: KTO JAKIM AUTEM JEDZIE DO WŁOCH ???? 16.07.04, 07:35
          radioaktywny napisał:

> Mam jednak drobna uwage dla turystow zmotoryzowanych - planujcie trasy we
          > Wloszech uwzgledniajac ewentualny brak klimatyzacji, podroz bez niej jest
          > szalenie dolegliwa i w tamtym klimacie dluga trasa moze sie zamienic w pieklo
          > dla kierowcy.
          >

w 50% wloskich samochodow nie ma klimatyzacji, jeszcze nie tak dawno byla ona
          tylko w luksusowych samochodach, jak to wlosi przezyli a jest ich coraz wiecej ?
    • Gość: B. Re: KTO JAKIM AUTEM JEDZIE DO WŁOCH ???? IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 15.07.04, 22:59
      Jadę Lanosem 98 też mam stracha.Pozdrawiam.
      • radioaktywny Re: KTO JAKIM AUTEM JEDZIE DO WŁOCH ???? 16.07.04, 09:14
        Co z tego, ze czesc Wlochow jezdzi bez klmatyzacji?
        Oni mieszkaja tam od urodzenia, upaly powyzej 30 stopni w cieniu to codziennosc
        zaś my w takim klimacie zaczynamy sie powoli rozpuszczac - to po pierwsze.
        Po drugie to owszem - czesc samochodow nie ma klimatyzacji, ale zwykle tylko te
        drugie lub trzecie auta do jazdy po miescie, na malych dystansach. Samochody
        wieksze, do dluzszych tras - autostradowych, miedzymiastowych mają ją.
        Trudno sie zreszta dziwic bo trudno jest jechac z szybkoscia wieksza niz 100
        km/godz, z otwartymi szybami przez wiele godzin, Wlosi sa wygodni i
        przyzwyczajeni do luksusu.
        Bezwzglednie warto jechac do Wloch, nawet bez klimatyzacji, doradzilem jedynie,
        aby przy planowaniu pokonywanych odleglosci brac pod uwage brak klimatyzacji, i
        wiem co mowie, bo kilkakrotnie podrozowalem po tym kraju bez niej, prawde mowiac
        dzis juz chyba bym sie na to nie zdobyl....
        • linn_linn Re: KTO JAKIM AUTEM JEDZIE DO WŁOCH ???? 22.07.04, 10:29
          Jest wlasnie tak. W wielu rodzinach sa 2-3 samochody i na dluzsza trase jest z
          czego wybrac. Jesli jest jeden i ktos ma w planie podroze / nawet niekoniecznie
          najdluzsze /, wybiera taki z klimatyzacja. Nawet uzywany, co zreszta nie wiaze
          sie z niesamowitym wydatkiem. W upalach zeszlorocznych przejechanie nawet 30 km
          bez klimatyzacji bylo problematyczne.
    • Gość: upalny Re: KTO JAKIM AUTEM JEDZIE DO WŁOCH ???? IP: *.crowley.pl 16.07.04, 11:41
      byliśmy w tym roku TICO zrobilismy 5000 km srednia predkosc 100 km/h na
      autostradach spalanie 4 l serio a zamiast klimy zraszacz do kwiatow - naprade
      dziala polecam ( ja to wymyslilem i opatentuje ;)
    • Gość: pawel Re: KTO JAKIM AUTEM JEDZIE DO WŁOCH ???? IP: *.takt.com.pl / *.takt.com.pl 16.07.04, 15:59
      No ja właśnie wróciłem - 3 tyg na samym południu w Zambrone,kilka kilometrów od
      Tropei.Krótko i zwięźle-upały niemożebne-mielismy temp przekraczające 40
      stopni.Jechałem Volvo V40 z klimą-to podstawa-ale jak ktos nie posiada to
      niestety bedzie sie pocił.Ale przecież i tak dojedzie i tak-wszystko zależy od
      chęci.Jak to mawiają człowiek przyzwyczaja sie do luksusu-ja teraz nie
      wyobrażam sobie trasy w takie upały bez klimy.Zresztą można zaplanować trasę
      tak że większość trasy w Italii przejedzie się w nocy.Tak tez mozna.Pozdrawiam.
      • Gość: dolores Re: KTO JAKIM AUTEM JEDZIE DO WŁOCH ???? IP: *.lublin.pl / *.lublin.pl 17.07.04, 16:29
        Ja w zeszłym roku bylam w Toskanii cinquecento 900. Biedaczyna ledwo zipał na
        podjezdzie przez przełęcz Loibl ale potem juz na krętych wiejskich drogach
        radził sobie niezle. Grzal sie tylko niesamowicie, wiec by uniknac przegrzania
        silnika, zamaist klimatyzacji puszczalismy sobie w 35 stopniowym upale...
        ogrzewanie na nogi:-))) Ale i tak bylo nieziemsko fajnie!
      • linn_linn Re: KTO JAKIM AUTEM JEDZIE DO WŁOCH ???? 22.07.04, 10:33
        Po prostu dla kazdego przychodzi taki moment: nigdy wiecej bez klimy! Nawe w
        domu. Zapewniam Was. Mieszkam we Wloszech od prawie pietnastu / z czego
        wiekszosc bez klimatyzacji /. Nigdy wiecej! Takze upaly bywaja rozne. Po
        zeszlorocznych klimatyzacje w domu wiele osob zalozylo juz w lutym. Podobnie z
        samochodami.
    • Gość: maja Re: KTO JAKIM AUTEM JEDZIE DO WŁOCH ???? IP: *.toya.net.pl 18.07.04, 06:58
      mój stary star po drogach gna, jak wiatr - bożeszzz... czy to ważne jakim
      autem? a czy na przylądek roca już się nie da vectrą 92 dojechać?
    • Gość: vero Re: KTO JAKIM AUTEM JEDZIE DO WŁOCH ???? IP: *.cdh.it / *.cdh.it 18.07.04, 23:56
      w 1988, 9-letnim maluchem, z wyjetym tylnym siedzeniem, zeby bylo wiecej
      miejsca, z biala trumna na dachu (pamietacie ?) za ....Neapol.
      • Gość: kingggggggga Re: KTO JAKIM AUTEM JEDZIE DO WŁOCH ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.04, 11:28
        audi A6 2.0
    • Gość: journeyman Re: KTO JAKIM AUTEM JEDZIE DO WŁOCH ???? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.04, 14:30
      Toyota Corolla, nowa, z klima. Ale mam stracha, bo slyszalem ze Wlosi to jezdza
      jak wariaci
      • radioaktywny Re: KTO JAKIM AUTEM JEDZIE DO WŁOCH ???? 19.07.04, 16:06
        Spoko, jezdza na pewno bardziej zdecydowanie, ale zdecydowanie lepiej, szybciej,
        i z wieksza kultura.
        Z moich obserwacji wynika, ze dla statystycznego Włocha liczy sie tylko pedal
        gazu, kierownica i klakson. Jednak po bardzo krotkim czasie zorientujesz sie, ze
        TAM jezdzi Ci sie duzo lepiej niz po naszych drogach (cokolwiek oznacza to slowo)
        • Gość: journeyman Re: KTO JAKIM AUTEM JEDZIE DO WŁOCH ???? IP: *.lodz.msk.pl / 217.97.160.* 19.07.04, 21:48
          Dzieki! to jedna z niewielu pozytywnych odpowiedzi na tym forum. Do odwaznych
          swiat nalezy!!!
          • Gość: Zoltar Re: KTO JAKIM AUTEM JEDZIE DO WŁOCH ???? IP: *.lodz-wschod1.sdi.tpnet.pl 20.07.04, 10:37
            Czy to prawda ze na południu kierowcy włoscy nie zatrzymują sie nawet na
            czerwonym swietle???!!! Troche to mało wiarygodnę. ALFA klimatronik
            • radioaktywny Re: KTO JAKIM AUTEM JEDZIE DO WŁOCH ???? 20.07.04, 13:17
              Z moich obserwacji wynika, ze zatrzymuja sie na czerwonym czesciej niz polscy
              kierowcy. Nasza obawa ( zreszta nieuzasadniona) wynika z czego innego - oni
              jezdza szalenie agresywnie, a przy tym sa bardzo dobrymi kierowcami. We Włoszech
              nie przejda numery, ktore sa norma na naszych drogach a mianowicie;
              - szukanie biegu w momencie zmiany swiatel,
              - zastanawianie sie, co wlasciwie chcemy zrobic - jechac prosto, a moze skrecic?,
              - zbyt wolna jazda lewym pasem,
              - łamanie przepisow z szybkoscia podrozna żółwia.
              Natomiast bedziesz tolerowany jesli:
              - jezdzisz szybko (ale nie za szybko bo spotkanie z polizia stradale, albo
              municypale moze byc kosztowne),
              - łamiesz przepisy, ale robisz to szybko, zdecydowanie, bezpiecznie, i...z pewna
              elegancja, czy raczej gracją,
              - jestes tolerancyjny wobec pojazdow włączających się do ruchu,
              - uzywasz klaksonu :-))),
              - jestes usmiechniety i nigdy nie reagujesz brutalną, polską agrasją czy to
              słownie czy też językiem ciała.
              Nie masz sie czego obawiac, Wlosi traktuja pojazdy z obca rejestracja jako
              troche uprzywilejowane (albo upośledzone - wszak uwazaja, ze sa najlepszymi
              kierowcami na swiecie:-))
              Choc poczatkowo mozesz sie czuc jak w wagoniku kolejki gorskiej, a nie w aucie
              (ja sie tak czyłem w Palermo) to jak juz wczesniej pisalem - po krotkim czasie
              dotrze do Ciebie, ze na wloskiej drodze czujesz sie duzo bezpieczniej niz w
              kraju, kierowcy sa przewidywalni i zanim zdazysz zareagowac na ich niebezpieczny
              manewr oni Ci juz znikna za najblizszym zakretem, ale nich to co pisze nie
              usypia Twojej czujnosci - tam musisz miec oczy dookoła głowy :-)))
              • Gość: Zoltar Re: KTO JAKIM AUTEM JEDZIE DO WŁOCH ???? IP: *.lodz-wschod1.sdi.tpnet.pl 20.07.04, 22:05
                Dzieki za słowa otuchy i wyjasnienia. Mam jeszcze jedno pytanie czy byłeś w
                TROPEI na południu Włoch, my jadąc na Sycylię chcemy sie tam zatrzymać,
                konkretnie chodzi mi o tą drogę widokową wdłuż morza, czy jest bardzo
                zatłoczona i co z górami, tzn czy można tam bezpiecznie jechać autem w koncu
                lipca. Pozdrawiam
                • radioaktywny Re: KTO JAKIM AUTEM JEDZIE DO WŁOCH ???? 21.07.04, 15:36
                  W Tropei bylem dwa razy, droga prowadzaca do tej miejscowosci wzdluz wybrzeza
                  jest bardzo malownicza. Ostatni raz bylem tam dwa lata temu, rowniez w drodze na
                  Sycylie. To piekne miasteczko wiszace na skalach nad morzem. Widoki wprost
                  zapieraja dech w piersiach.
                  Polecam stosunkowo niedrogi kemping Baia di Riaci polozony ok. 2 km od miasta,
                  do ktorego mozna spokojnie dojsc pieszo lub dojechac samochodem. Zdjecia plazy
                  tego kempingu sa w ponizszych linkach, ale one i tak nie oddaja rzeczywistego ,
                  imponujacego piękna:
                  community.webshots.com/scripts/editPhotos.fcgi?action=showMyPhoto&albumID=116696091&photoID=123719723&security=UolrVo
                  community.webshots.com/scripts/editPhotos.fcgi?action=showMyPhoto&albumID=116696091&photoID=117521825&security=HFrJiK
                  Zdjecia robione byly z terenu kempingu, ktory "wisi" nad plażą i morzem, nad
                  które schodzi sie po schodkach.
                  Droga nie powinna byc specjalnie zatłoczona, w kazdm razie w tygodniu nie bedzie.
                  Gorąco polecam Tropee, jesli zobaczysz tamto wybrzeze z drobnym, ale ostrym
                  piaskiem zbledną przy nich inne plaze na polwyspie, na ktorych bedziesz...
                  Jesli bedziesz na Sycylii obejrzyj to co sobie zaplanowales, ale wybieraj
                  kempingi nieco dalej od popularnych sycylijskich miast nadmorskich, dzieki temu
                  mozliwe, ze bedzie tam malo turystow. Ja dwa lata temu bylem miedzy innymi na
                  kempingu Lo Scoglio w poblizu Cefalu. Przez 6 dni bylem tam jedynym
                  wczasowiczem, namiot mialem rozbity nie dalej jak 25 metrow od morza, do ktorego
                  kierowalem swoje pierwsze kroki rano, po wyjsciu z namiotu. Ponizej zamieszczam
                  link do zdjecia tej wlasnie plazy o zachodzie slonca...
                  community.webshots.com/scripts/editPhotos.fcgi?action=showMyPhoto&albumID=116545971&photoID=117288074&security=vguVPV
                  Jesli masz ochote obejrzec wiecej zdjec z Wloch, Sycylii i innych miejsc zajrzyj
                  na strone podana w moim podpisie. Powodzenia, udanych wakacji nie zycze bo TAM,
                  kazde wakacje sa niezapomniane.
                  • radioaktywny Re: KTO JAKIM AUTEM JEDZIE DO WŁOCH ???? 21.07.04, 15:42
                    O przepraszam, podalem złe adresy linkow do zdjec, powtorze je raz jeszcze, w
                    kolejnosci odpowiednio jak w poprzednim poscie....
                    community.webshots.com/photo/116696091/123719723UolrVo
                    community.webshots.com/photo/116696091/117521825HFrJiK
                    community.webshots.com/photo/116545971/117288074vguVPV
                    Jeszcze raz przepraszam, zas link w podpisie ma właściwy adres.
                    • vojager29 Re: KTO JAKIM AUTEM JEDZIE DO WŁOCH ???? 02.08.04, 10:53
                      radioaktywny napisał:

> O przepraszam, podalem złe adresy linkow do zdjec, powtorze je raz jeszcze, w
                      > kolejnosci odpowiednio jak w poprzednim poscie....
                      > community.webshots.com/photo/116696091/123719723UolrVo
                      > community.webshots.com/photo/116696091/117521825HFrJiK
                      > community.webshots.com/photo/116545971/117288074vguVPV
                      > Jeszcze raz przepraszam, zas link w podpisie ma właściwy adres.

zapytanie: co chcesz za pomoca tych zdjec nam przekazac ?
              • francja4 do Radioaktywnego: 21.07.04, 22:42
                Doskonały i precyzyjny opis ruchu drogowego we Włoszech, nic dodać, nic ująć –
                może tylko ostrzec przed a.) motocyklistami, którzy jadą, jakby brali udział w
                zawodach, kto pierwszy do nieba b.) skuterzystami, którzy nie przestrzegają
                ŻADNYCH zasad (może po wprowadzeniu „małego prawa” coś się poprawi (ale nie
                wierzę).

• linn_linn Re: KTO JAKIM AUTEM JEDZIE DO WŁOCH ???? 22.07.04, 10:36
                Patrzac na rzeczywisctosc wloska wydaje sie, ze na drogach jest niebezpiecznie.
                Inaczej wyglada to, kiedy porowna sie statystyki wypadkow z tymi z Polski.
    • mroczny123 Re: KTO JAKIM AUTEM JEDZIE DO WŁOCH ???? 21.07.04, 22:31
      Fiat Punto II. Już wróciłem znad Gardy.
      • Gość: Zoltar Re: KTO JAKIM AUTEM JEDZIE DO WŁOCH ???? IP: *.lodz-wschod1.sdi.tpnet.pl 22.07.04, 09:29
        Jadę już jutro Tropea na 100% odwiedzimy a prócz tego w trasie chcemy zwiedzić,
        Wenecje, Asyż, Neapol, Sorrento i cały półwysep, Tropea i Sycylia docelowa
        Catania c Europeo. W drodze powrotnejprzede wszystkim Rzym i Siene. Pozdrawiam
        a twoje fotki już widziałem są rewelacyjne.
        • dorrit Re: KTO JAKIM AUTEM JEDZIE DO WŁOCH ???? 22.07.04, 10:48
          Ja dopiero we Wloszech zaczelam tak naprawde jezdzic. W Polsce ciagle miewam
          stracha, np. ze zgubie droge i kierowcy w zaden sposob nie pozwola mi zawrocic,
          wykrecic itd., bo oni wlasnie jada prosto. Tu nie mam takich problemow -
          ustepuja "pola".
    • aani Re: KTO JAKIM AUTEM JEDZIE DO WŁOCH ???? 22.07.04, 19:48
      Bez klimy bylam w Italii raz. Pierwszy i ostatni.
      W polowie sierpnia. Stracilam przytomnosc na bramce, zjezdzajac we Florencji po
      przejechaniu Apeninow. NIgdy wiecej bez klimy.
      Latem nawet z klima i nawiewem na maksa, kiedy swieci na mnie slonce przez
      szybe atermiczna, chce mi sie wyc. A zatrzymanie sie na chwile i znalezienie
      chlodnego miejsca w cieniu jest raczej niewykonalne.
      Fakt, ze jestem wyjatkowo wrazliwa na upal. Ale nikomu nie polecam jazdy latem
      bez klimy na dlugich dystansach, szczegolnie, jesli to pierwszy taki wyjazd, a
      kierowca nie mial sie okazji sprawdzic w takich okolicznosciach.

• vojager29 Re: KTO JAKIM AUTEM JEDZIE DO WŁOCH ???? 02.08.04, 10:48
        aani napisała:

> Bez klimy bylam w Italii raz. Pierwszy i ostatni.
        > W polowie sierpnia. Stracilam przytomnosc na bramce, zjezdzajac we Florencji
        po
        >
        > przejechaniu Apeninow. NIgdy wiecej bez klimy.
        > Latem nawet z klima i nawiewem na maksa, kiedy swieci na mnie slonce przez
        > szybe atermiczna, chce mi sie wyc. A zatrzymanie sie na chwile i znalezienie
        > chlodnego miejsca w cieniu jest raczej niewykonalne.
        > Fakt, ze jestem wyjatkowo wrazliwa na upal. Ale nikomu nie polecam jazdy
        latem
        > bez klimy na dlugich dystansach, szczegolnie, jesli to pierwszy taki wyjazd,
        a
        > kierowca nie mial sie okazji sprawdzic w takich okolicznosciach.

odp: jesli jestes taka wrazliwa na upal to dlaczego nie jedziesz latem do
        Norwegii a zima do Italii ???
        >
      • Gość: maciek Re: KTO JAKIM AUTEM JEDZIE DO WŁOCH ???? IP: *.clubnet.pl 21.08.04, 00:45
        fakt, odcinek bolonia - florencja to niezla pralka. chociaz gorsza noca
    • Gość: JacekToyota Re: KTO JAKIM AUTEM JEDZIE DO WŁOCH ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.04, 21:44
      Toyota Carina '92 full ale bez klimy :-(, juz 6 raz na Sycylie. Pozdrawiam
      • Gość: gościak Re: KTO JAKIM AUTEM JEDZIE DO WŁOCH ???? IP: *.olsztyn.mm.pl 01.08.04, 22:20
        ta, a ja jade vectra 92 full wypas i tez be klimy :) jade 6tego sierpnia po
        pracy czyli juz w ten piatek ok. 18tej wyjazd, przez
        waraszawa/wroclaw/kudowa/brno/graz/venezia/ravenna/peruggia/orte/neapol/salerno.
        villa san giovanni i messyna i dalej do milazzo na sycyli :) jade rpzez wroclaw
        bo winiet w czechach nie musze kupowac bo tam nie ma autostrady w tym rejonie,
        wlochy tez autopstrad troche omijam :) pozdrowienia, moze sie spotkamy :)

• vojager29 Re: KTO JAKIM AUTEM JEDZIE DO WŁOCH ???? 02.08.04, 10:46
          trzrba miec chyba z miesiac urlopu aby tam dojechac
          • radioaktywny Re: KTO JAKIM AUTEM JEDZIE DO WŁOCH ???? 02.08.04, 13:26
            Jestem pelen szacunku dla Gościaka !
            Musial sobie z zelazna logika rozplanowac poszczegolne etapy podrozy, a nadto
            ma stalowe zdrowie. Zycze mu wszystkiego najlepszego jednak podejrzewam, ze
            przynajmniej kilka razy bedzie mial dosc wszystkiego w drodze do Sycylii jesli
            nie planuje korzystac z autostrad - zwlaszcza we Wloszech.
            • vojager29 Re: KTO JAKIM AUTEM JEDZIE DO WŁOCH ???? 02.08.04, 14:20
              radioaktywny, nie odpowiedziales na moje pytanie powyzej
              • radioaktywny Re: KTO JAKIM AUTEM JEDZIE DO WŁOCH ???? 02.08.04, 18:13
                Odpowiadalem na pytania Zoltara zwiazane z podroza. Twojego pytania - wybacz -
                nie rozumiem.
                • vojager29 Re: KTO JAKIM AUTEM JEDZIE DO WŁOCH ???? 03.08.04, 11:04
                  radioaktywny napisał:

> Odpowiadalem na pytania Zoltara zwiazane z podroza. Twojego pytania - wybacz -
                  > nie rozumiem.

wybaczam ale pytanie bylo proste, odleglosc jest znaczna i na dojazd trzeba
                  miec sporo czasu (samochodem, bo taka jest mysl tematu), mysle o dalekim
                  poludniu italii
        • Gość: lika Re: KTO JAKIM AUTEM JEDZIE DO WŁOCH ???? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.08.04, 17:06
          Gościak ja Ci dobrze radzę,Ty autostrad nie omijaj tylko szukaj!
          Też tak myśleliśmy jak Ty,ale to totalna pomyłka!Nigdy wiecej takich pomysłów!
          Włochy=tylko autostrada(gdzie się da oczywiście!)
    • Gość: pablo Re: KTO JAKIM AUTEM JEDZIE DO WŁOCH ???? IP: *.hbz.pl 02.08.04, 14:48
      ja jadę 12.08 na sycylię peugeot 307 sw z klimą wyjeżdzam póżno w nocy na
      sycyli chę byc w sobotę o 18.00 jadę z
      warszawy/katowice/cieszyn/ołomuniec/mikulov/wieden/graz/klagenfurt/travisio/wene
      cja/ravenna/rzym/neapol/i dalej na południe
    • Gość: wal Re: KTO JAKIM AUTEM JEDZIE DO WŁOCH ???? IP: *.icpnet.pl 03.08.04, 23:12
      Merc 308. Dla nie wtajemniczonych - max. 100km/h, bez klimy. Do Sorrento w 2
      dni.
    • Gość: Marina Re: KTO JAKIM AUTEM JEDZIE DO WŁOCH ???? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.04, 03:02
      Honda CRV.
    • Gość: elwira Re: KTO JAKIM AUTEM JEDZIE DO WŁOCH ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.04, 13:26
      ROVER 620 SILUX zpełnym wyposazeniem, do włoch bez klimy nie polecam, własnie
      wróciłam i sprawdziłam
      • francja4 Re: KTO JAKIM AUTEM JEDZIE DO WŁOCH ???? 08.08.04, 11:35
        Gość portalu: elwira napisał(a):

> ROVER 620 SILUX zpełnym wyposazeniem, do włoch bez klimy nie polecam,
        własnie
        > wróciłam i sprawdziłam

Byłem we Włoszech wiele razy, zawsze bez klimatyzacji w aucie i żyję.
        Fred
    • Gość: chenoa Re: KTO JAKIM AUTEM JEDZIE DO WŁOCH ???? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.04, 15:29
      mamy Daewoo Espero, bez klimy, planujemy podroz do Włoch we wrzesniu, czy da
      sie wytrzymac bez klimy?
      • Gość: Andrzej Re: KTO JAKIM AUTEM JEDZIE DO WŁOCH ???? IP: *.csk.pl 07.08.04, 19:42
        Pewnie, że się da. Byłem w lipcu bez klimy i przeżyłem :)
        Wiadomo komfort nie ten ale Włochy Ci to wynagrodzą.
        Pozdr.
    • basia553 Re: KTO JAKIM AUTEM JEDZIE DO WŁOCH ???? 07.08.04, 18:47
      A ja tym razemn nie bylam we Wloszech autem, tylko polecialam z RyanAir, za to
      pozyczylam na miejscu...Smarta! Byl bardzo tani i z klima. Jezdzilo sie
      swietnie, a jaki fajny w parkowaniu! W sumie optyke ma jak wözek inwalidzki,
      ale do jezdzenia po Wloszech moge tylko polecic. Na miejscu widzialam zreszta
      duze ilosci Smartöw i sie zastanawiam, czy nie zastapil tam w miedzyczasie
      malutkiego Fiata.
      • Gość: zoltar Re: KTO JAKIM AUTEM JEDZIE DO WŁOCH ???? IP: *.lodz-wschod1.sdi.tpnet.pl 08.08.04, 11:37
        Wczoraj wróciłem z Sycylii Alfą z klimatyzacją, która jest bardzo pomocna
        szczególnie na odcinku południowym, chyba ze ktos sypia w dzien i jedzie nocą
        ale my nawet w nocy jej uzywalismy pzr
      • vojager29 Re: KTO JAKIM AUTEM JEDZIE DO WŁOCH ???? 09.08.04, 08:44
        basia553 napisała:

> A ja tym razemn nie bylam we Wloszech autem, tylko polecialam z RyanAir, za
        to
        > pozyczylam na miejscu...Smarta! Byl bardzo tani i z klima. Jezdzilo sie
        > swietnie, a jaki fajny w parkowaniu! W sumie optyke ma jak wözek inwalidzki,
        > ale do jezdzenia po Wloszech moge tylko polecic. Na miejscu widzialam zreszta
        > duze ilosci Smartöw i sie zastanawiam, czy nie zastapil tam w miedzyczasie
        > malutkiego Fiata.

Ryanair lata z Niemiec do Italii ?
        • vojager29 Re: KTO JAKIM AUTEM JEDZIE DO WŁOCH ???? 16.08.04, 10:55
          vojager29 napisała:

> basia553 napisała:
          >
          > > A ja tym razemn nie bylam we Wloszech autem, tylko polecialam z RyanAir,
          > za
          > to
          > > pozyczylam na miejscu...Smarta! Byl bardzo tani i z klima. Jezdzilo sie
          > > swietnie, a jaki fajny w parkowaniu! W sumie optyke ma jak wözek inwalidz
          > ki,
          > > ale do jezdzenia po Wloszech moge tylko polecic. Na miejscu widzialam zre
          > szta
          > > duze ilosci Smartöw i sie zastanawiam, czy nie zastapil tam w miedzyczasi
          > e
          > > malutkiego Fiata.
          >
          > Ryanair lata z Niemiec do Italii ?

sam sobie odpowiem, juz wiem lata z Frankfurtu am Mein
      • marghe_72 Re: KTO JAKIM AUTEM JEDZIE DO WŁOCH ???? 15.08.04, 22:53
        Klimatyzowanym:)
        m.
    • Gość: DJMT Re: KTO JAKIM AUTEM JEDZIE DO WŁOCH ???? IP: 81.219.242.* 15.08.04, 22:52
      Mercedesem 190D
    • grruby Re: KTO JAKIM AUTEM JEDZIE DO WŁOCH ???? 24.08.04, 17:01
      wróciłem w piątek, a jechałem cc 900. Pod górkę 80 ale z górki 160 km/h :-)
      Nikt chyba jednak nie przebije mojego braciszka i jego trzech kumpli, którzy 4
      lata temu do Montepulciano (jakieś 1500 km) wybrali sie maluchem. Ważyli razem
      conajmniej 400 kg. Dojechali i wrócili bez problemu do Polski. :-)
    • Gość: kohol Re: KTO JAKIM AUTEM JEDZIE DO WŁOCH ???? IP: *.crowley.pl 30.08.04, 10:57
      Byliśmy Fabią, wszystko ok :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka