Dodaj do ulubionych

BILETY FIP na Włochy

IP: *.elblag.dialog.net.pl 13.07.04, 02:02
Chciałbym sie dowiedziec czy bilety FIP na Włochy również uprawniają do
przeprawy promowej z Villa San Giovanni do Messyny i podróży kolejami już na
Sycylii.Bardzo prosze równiez o jakies wiadomości jak taka prezeprawa
kolejowa wygląda a jeżeli w tym wypadku jest platna to ile to orientacyjnie
wynosi.Z góry dzięki!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: mariuszko Re: BILETY FIP na Włochy IP: *.pkp.com.pl / *.tktelekom.pl 13.07.04, 08:17
      przeprawa jest w cenie biletu kolejowego w twoim przypadku biletu FIP
      cały pociąg wjeżdża na prom i przepływa na sycylię
      osobiście nie płynąłem ale znajomi tak
      ja wróciłem z włoch (byłem w agropoli region kampania przed kalabrią) dokładnie
      dwa tygodnie temu i też podróżowałem z biletem FIP
      jeżeli masz jakieś pytania chętnie odpowiem
      • linn_linn Re: Kampania, Bazylikata, Kalabria 16.07.04, 09:12
        Dla scislosci / wielu Wlochow tez o tym nie pamieta /: miedzy Kampania a
        Kalabria jest jeszcze Bazylikata / Maratea na wybrzezu /.
      • Gość: wloch Re: BILETY FIP na Włochy IP: *.elblag.dialog.net.pl 19.07.04, 23:57
        Czesc Mariuszko.Ty teraz niedawno byles w Agropoli.Czy nie orientujesz sie czy
        na pociagi typu IC,ICExpres,ICNight wymagana jest dopłata w postaci
        miejscówki.Bo ja pare lat temu jak wyjezdzalem z Agropoli to wszystko bylo OK
        dopoki sie nie przyczepil konduktor od Neapolu.Jazda do Neapolu była
        OK.Mielismy robic doplate od Latiny bo dotad dojechalismy bez kontroli.Nigdzie
        ne pisze czy na pociagi typu IC,ICE,ICN wymagana jest dopłata.Dopłate na
        Eurostary pomijam bo ona jest.Ale co z tymi IC.Jak to wygląda w tym roku!!!
        DZIĘKI z góry za odpowiedz.
        • Gość: wloch Re: BILETY FIP na Włochy IP: *.elblag.dialog.net.pl 20.07.04, 14:45
          Pomózcie,błagam.Juz prawie nie am czasu a zabardzo nie wiem czy jest am doplata
          czy nie.Pomoycie!!!
        • Gość: mariuszko Re: BILETY FIP na Włochy IP: *.pkp.com.pl / *.tktelekom.pl 22.07.04, 14:32
          na te pociągi miejscówki są nieobowiązkowe ale na dłuższe trasy warto chyba
          kupić kosztują 3 euro
    • szymondrejewicz Re: BILETY FIP na Włochy 13.07.04, 15:47
      O! Dobrze że ktoś pisze o biletach. Mam pytanie: czy ktokolwiek wie coś o
      biletach-karnetach (abonamenti :-) na pociągi????

Chciałbym kupić taki karnet dla dwóch młodych osób na 10 dni, ale nie bardzo
      wiem gdzie tego szukać.
      • Gość: misiek Re: BILETY FIP na Włochy IP: *.pseinfo.pl / *.pseinfo.pl 22.07.04, 14:42

chyba wszystko masz tutaj:
        www.raileurope.com/us/rail/passes/trenitalia_pass_saver.htm
        ja mam za to pytanie jak sprawdzić ceny pociągów, z www.trenitalia.com
        dostaję ciągle jakiś komunikat po włosku, chyba chodzi o to, że serwer jest
        przeciążony, proszę spróbować później ;-)
    • Gość: edy Re: BILETY FIP na Włochy IP: *.pomorzany.v.pl 16.07.04, 08:46
      warto ,jezeli to mozliwe wyjsc z pociagu na poklad promu -fantastyczne
      widoki.tylko nie zostawiaj bagazu w przedziale!!!!!
      • Gość: wloch Re: BILETY FIP na Włochy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.04, 00:33
        Jaka jest odleglosc miedzy Villa San Giovanni a Messyna i jak dlugo prom
        plynie.Kurde, chyba jest troche dlugi?
        • Gość: PAZZA Re: BILETY FIP na Włochy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.07.04, 11:23
          Z S. Giovanni (jak z calego wybrzeza w rejonie Reggio di Calabria) widzisz
          Messine i Etne. Plyniesz ok 40 min (dluzej sie czeka na przeprawe)...i jest to
          piekna podroz... szczegolnie w nocy!
          Bacioni : )
    • basia553 Co to sa bilety FIP? ntxt 18.07.04, 09:16
    • Gość: PAZZA Re: BILETY FIP na Włochy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.07.04, 11:20
      Bilet na prom (1 osoba) z S. Giovanni do Messina - kosztowal w ub roku 1 euro!
      ;) Ciaooooooooooooo
    • tolog Re: BILETY FIP na Włochy 25.07.04, 08:43
      Bilet na prom nic dodatkowo nie kosztował.Jest to w ramach biletu
      kolejowego-np.FIP-a. Frajda wielka "plynac pociagiem". Zazwyczaj jest onm
      dzielony na promie na dwie czesci. W drodze an Sycylie to przespałem przeprawe
      promową, anwet nie zauwazylem kiedy była. Spoworotem juz obserwowałem caly
      proces-cos niesamowitego.
      • Gość: meditteraneo Re: BILETY FIP na Włochy IP: *.telkab.pl / *.telkab.pl 25.07.04, 12:40
        witaj, masz racje przperawa koleja na sycylie jest niesamowita, ja pierwszy raz
        tez przespałam, slyszlalam tylko jakies dziwne halasy, a ze przperawa byla o 4
        nad ranem nie chcialo mi sie wychodzic..potem zdzwilam sie ze to juz...
        robi wrazenie dzieleni poacigu na czesci...mnie to sie od razu skojarzylo z
        wielka paszcza, ktora pochalnia dzdzownice..hmm.troche to smieszne, ale i
        niesamowite..potem juz kilka razy przprawialam sie w dzien i wieczorem...
        fanstayczna podroz...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka