Dodaj do ulubionych

Rawenna, Rimini

12.06.13, 14:58
Witam serdecznie
Prawdopodobnie w tym roku odiwedzę okolice (jak w tytule), czy mogłabym poprosic o wskazówki jak najlepiej przemieścic się bez samochodu z Rimini do rawenny właśnie. Proszę również o praktyczne wskazówki co w tych okolicach można jeszcze ciekawego zobaczyć...najbardziej zależy mi na włoskich, klimatycznych miasteczkach...
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • marghe_72 Re: Rawenna, Rimini 12.06.13, 17:28
      sama RAvenna jest włoskim,. klimatycznym miasteczkiem ;). Możesz skoczyć do Forli', do Imoli.. a ciut dalej masz Bolognę
      ,
    • Gość: vvv Re: Rawenna, Rimini IP: *.ists.pl 12.06.13, 19:20
      Np. pociągiem, do Ravenny jedzie się godzinę. Po drodze można wpaść do Classe jeżeli interesowałaby Cię jeszcze jedna wczesnochrześcijańska bazylika.
      • Gość: nigdy do rimini Re: Rawenna, Rimini IP: *.clubnet.pl 12.06.13, 20:53
        niegdy w zyciu juz nie pojadę ani ni nikomu nie polecę rimini brudno, syf , zbyt duże miasto ja byłem kiedyś w lido di jesolo i w tym roku tez jadę nikomu nie życzę pobytu w rimini
        • wislok1 Wrrr 12.06.13, 23:57
          Rimini, brudno i syf ?
          Na pewno kogoś tu zdrowo porąbało
          Czyściutka, cudowna plaża, piasek-marzenie, fajna starówka,
          jedyny minus to to, że to duże miasto.
          Ale dla niektóych to jest plus
        • marghe_72 Re: Rawenna, Rimini 13.06.13, 00:33
          Gość portalu: nigdy do rimini napisał(a):

> niegdy w zyciu juz nie pojadę ani ni nikomu nie polecę rimini brudno, syf , zby
          > t duże miasto ja byłem kiedyś w lido di jesolo i w tym roku tez jadę nikomu nie
          > życzę pobytu w rimini

Że niby Jesolo lepsze od Rimini?
          Błąd. Rimini ma przynajmniej starówkę . Jesolo to dopiero koszmarek
      • Gość: bella Re: Rawenna, Rimini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.13, 22:02
        Starówka w Rimini , bardzo przyjemna wieczorem i San Marino z malowniczymi zamkami.
    • jot.be Re: Rawenna, Rimini 12.06.13, 23:48
      gocha333only napisała:

>. Proszę również o praktyczne wskazówki co w tych okolicach można jeszcze
      > ciekawego zobaczyć...najbardziej zależy mi na włoskich, klimatycznych miastecz
      > kach...

Santarcangelo di Romagna.

Pozdr
    • wislok1 Re: Rawenna, Rimini 13.06.13, 00:01
      My byliśmy tu:
      picasaweb.google.com/116371974351992964174/Cesenatico
      Kwestia gustu, czy to klimatyczne miejsce, nam się bardzo podobało

Co do informacji, to przestudiuj ten wątek:
      forum.gazeta.pl/forum/w,206,142956200,,Cesenatico_6_maj_2013.html?v=2
    • grzegorz.pekala Re: Rawenna, Rimini 13.06.13, 09:35
      Ja osobiście uwielbiam zwiedzać Włochy pociągiem - www.trenitalia.com/
      Jeżdżą szybko, bez opóźnień i często.

----
      Pozdr, GP
      wlochy.praktycznyprzewodnik.eu/regiony-wloch/emilia-romania/
    • gocha333only Re: Rawenna, Rimini 14.06.13, 14:52
      Serdecznie wszystkim dziękuje,

pozdrawiam!
      • nexa7 Re: Rawenna, Rimini 11.07.13, 18:03
        polecam hotelnauticriccardi . it

mozna zarezerwowac pobyt bez zaliczek, dobry jako baza wypodowa albo do objazdowek.

wszedzie blisko:

parki rozrywki - delfinarium i Oltremare w Riccione, delfinarium w Rimini, Italia in Miniatura, Acquafun, Mirabilandia, Casa delle farfalle etc

Miasteczka - ravenna, classe, milano marittima, cervia, cesenatico, villamarina, bellaria, rimini, santarcangelo, san leo, san marino etc..

dla kolarzy - baza wypadowa na wyscig Nove Colli po przepieknych malowniczych trasach

dla amatorow naturyzmu slynne lido di dante

jak macie pytania to chetnie odpowiem.
    • Gość: pociąg Re: Rawenna, Rimini IP: *.dynamic.chello.pl 05.07.13, 17:03
      Dzień dobry, też jestem zainteresowana komunikacją kolejowa pomiędzy miasteczkami, jak często jeżdza pociagi, w jakiej cenie są biletygólnie informacje praktyczne i czy to dobry sposób podróżowania
      • Gość: seba Re: Rawenna, Rimini IP: *.ipsc.com.pl 23.07.13, 14:19
        Pociągi i autobusy miejskie w Wloszech to bajka w porównaniu do Polskich warunków... pociagi są czyściutkie, punktualne, perony czyste i ceny chyba nizsze niż w Polsce. Nie mam czasu teraz szukać konkretnych połaczeń, ale jeśli chcecie spróbowac podrózy tymi środkami to polceam z czystym sumieniem!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka