krzysztof5242 28.12.14, 11:08 Witam W czerwcu planuję tygodniowy pobyt w Lido di Ostia. Może ktoś podpowie gdzie nocować.Jak dojechać komunikacją do Rzymu. Jakie są ceny. itp. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kmicix Re: Lido di Ostia 29.12.14, 11:23 z Lido Ostia do Rzymu do stacji "Piramide" (jeśli nie przekręciłem nazwy) dojeżdża kolejka podmiejska. Obowiązuje zwykły bilet na komunikację rzymską (w Rzymie jeden bilet na autobusy, tramwaje, metro i tę kolejkę). Bilety są czasowe (bodajże na 90 minut). 1.50 Euro jeśli dobrze pamiętam. Ta kolejka jeździ dość często więc nie trzeba długo czekać. Ja zawsze plażowałem przy Stella Polare. Mnie się podobało. Leżak z zacieniaczem 5 Euro, plaża czysta, ratownicy sympatyczni. Pewnie gdzie indzie jest podobnie. Dojazd z Rzymu trwa ok 25 minut. Odpowiedz Link Zgłoś
mama.globtroterka Re: Lido di Ostia 30.12.14, 09:53 Nie wiem czy interesują Cię kempingi - my mieszkaliśmy w mobile homie na kempingu Fabulus. Przy ul. C.Colombo, kilka km od Ostii. Na plażę - prosta droga, kilka minut samochodem. Autobusem - przystanek przy kempingu - jakieś 25 minut. Do centrum Rzymu - jeździliśmy wyłącznie komunikacją miejską - autobusem + metrem. Tutaj nasza opinia o kempingu globtroterek.blogspot.com/2014/11/przeglad-europejskich-kempingow.html Odpowiedz Link Zgłoś