Dodaj do ulubionych

potrzebuję porady

23.07.15, 11:00
Chciałabym pojechać do Włoch w okolicach marca. Miejsce docelowe to Rzym. Wyjazd z dzieckiem 5 letnim i oczywiście z mężem. Po drodze chciałabym zobaczyć sanktuarium Św. Rity w Cascii. Do tego jakoś rozłozyc podróż aby był nocleg po drodze. Tu tez fajnie byłoby zatrzymać się w atrakcyjnym miejscu. Podróż trwałaby 6-7 dni. Dodam że nie chodzi o jakies mega zwiedzanie. Czy ktos mógłby mi polecic jakies rozwiazanie, jakaś fajna trasę? Będe wdzięczna.
Obserwuj wątek
    • anulat Re: potrzebuję porady 23.07.15, 11:05
      Dodam że wyjazd z Wrocławia. A po drodze myslałam o Wiedniu.
      • Gość: Luigi Re: potrzebuję porady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.15, 16:00
        Fajny plan, teraz tylko poszukać noclegów !
        Szukaj takich, gdzie dziecko będzie miało 100% zniżki
        Booking.com lub expedia i do roboty,
        Najlepiej wybierać tylko te miejsca, gdzie oceny są bardzo dobre, potem sortuj według ceny
    • aseretka Re: potrzebuję porady 23.07.15, 18:35
      Nie podlega dyskusji, ze miejscem docelowym ma być Rzym, a na całą wyprawę chcesz przeznaczyć 6-7 dni ale...
      Przede wszystkim:
      1. Skąd jedziesz?
      2. Ile noclegów ma być po drodze? (Jeśli chcesz zajrzeć do Cascii to moim zdaniem z 5 letnim dzieckiem co najmniej dwa noclegi na trasie miasto X w Polsce -> Rzym)
      3. Jakie miejsca uważasz za atrakcyjne? Sanktuaria, cuda przyrody, miasta zabytkowe, et cetera. Jeżeli są to np. sanktuaria, to może warto by przy okazji zwiedzić położony na trasie Asyż.
      4. Ile czasu zamierzasz spędzić w Rzymie? Od tego zależy np. ilość noclegów tranzytowych z uwzględnieniem zwiedzania wybranych miejsc podczas 6-7 dni podróży.
      Dopiero po ustaleniu takich "ograniczeń brzegowych" mogłabym pomóc Ci w ustaleniu trasy i ewentualnych miejsc do zwiedzania po drodze.
      • aseretka Re: potrzebuję porady 23.07.15, 19:49
        Upsss... nie doczytałam, że wyjazd z Wrocławia. Więc pierwsze pytanie nie aktualne. Pozostałe jak najbardziej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka