junat0812 19.11.15, 17:52 Skuszeni niską ceną, planujemy pojechać na przedłużony weekend majowy nad Gardę do mobilehome'u. Nigdy nie korzystaliśmy z tego typu zakwaterowania. Czy o tej porze roku nie będzie nam za zimno w takim domku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aseretka Re: Majówka nad jeziorem Garda 19.11.15, 20:19 Nie powinno być Wam zimno. Mimo położenia pośród gór nad Gardą panuje klimat śródziemnomorski. Poza tym w mobilehoumach w zależności od typu domku jest ogrzewanie gazowe (kominek w salonie) lub elektryczne grzejniki w salonie i sypialniach. My byliśmy przełomie kwietnia/maja nie tylko nad Gardą ale i nad Jeziorem Maggiore i mimo braku ogrzewania nie marzliśmy. :) Trochę zdjęć z pobytu można zobaczyć tu: fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,62167750,62167750.html A wspomnienia z pobytu przeczytać tutaj: forum.gazeta.pl/forum/w,184,2843088,62467877,Szesc_jezior_polnocnych_Wloch_prolog.html i kolejne posty. Odpowiedz Link Zgłoś
sempre_dritto Re: Majówka nad jeziorem Garda 20.11.15, 10:19 Ja byłem na przełomie kwietnia i maja w takim domku w Szwajcarii. Pogoda była różna, w wyższych partiach gór leżał śnieg, ale tak jak pisała Aseretka można włączyć grzejniki i jest ciepło, a w razie potrzeby wysuszyć ubrania. Odpowiedz Link Zgłoś
junat0812 Re: Majówka nad jeziorem Garda 21.11.15, 15:09 Bardzo dziękuję Wam za odpowiedzi :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomky Re: Majówka nad jeziorem Garda IP: *.microchip.net.pl 12.01.16, 08:51 Ostatnie 3 lata spedziem nad Garda w mobile home wraz z rodziną (małe dzieci) - zawsze w maju. Uśredniając - na 2 tygodnie spędzone nad Garda tydzien ladnej pogody (22-25stopni, spokojnie mozna sie kapac w basenach), ze 4 dni bardzo ladnej pogody (25-28 stopni) i ze 3 dni deszczu (ale raczej nie tak, ze przez 3 dni leje, ale deszcz jest). W tym roku jade znowu i traktuje to jako pelnoprawne wakacje (kapiele w basenie, jeziore, jazda na rowerze itp.). Jezli ktos lubi upaly - nie polecam. Jesli lubisz pogode 22-25 stopni - jest to idealne miejsce. Uwaga! Południowa Garda ma inny (cieplejszy) klimat niz północna (dużo wiatru i dużo windserfingowców). Odpowiedz Link Zgłoś
2piotr21 Re: Majówka nad jeziorem Garda 12.01.16, 09:53 kilkakrotnie spędzałem majówkę nad Gardą, najczęściej w miejscowości Peschiera na południu. Czasami padało ale temperatura przekracza 20 stopni i jest piękna wiosna. Jeżeli jest taka możliwość to warto wypożyczyć albo zabrać ze sobą rowery. Jazda wśród zieloniutkich winnic, odwiedzanie winiarni, gospodarstw agroturystycznych to fantastyczna przygoda. Odpowiedz Link Zgłoś
takasobiejestem Re: Majówka nad jeziorem Garda 12.01.16, 11:24 A skąd bierzecie domek? Z jakiego biura? Odpowiedz Link Zgłoś
gosc_z_krakowa Re: Majówka nad jeziorem Garda 12.01.16, 13:40 Dzień dobry :) Cudnie i zazdroszczę. Byłem nad Gardą 3 razy. Nie będzie Wam zbyt zimno chociaż na Monte Baldo mogą leżeć resztki śniegu. Nocowałem raz w apartamencie w Lacize - wschodni brzeg i dwa razy w Peschiera na Eurocampie. Też nie było zimno. Okolice cudne :) - polecam półwysep Sirmione; wyżej wymieniony Monte Baldo. Wjeżdża się piękna kolejką linową z obracaną kabiną z miejscowości Malcesine - też z resztą przepięknej :D. Warto pojechać z Basanegi do Riva del Garda zachodnim brzegiem - po drodze jest 38 tuneli w skałach i cudowne widoki. Miłej wycieczki !!! Odpowiedz Link Zgłoś