Dodaj do ulubionych

Majówka nad jeziorem Garda

19.11.15, 17:52
Skuszeni niską ceną, planujemy pojechać na przedłużony weekend majowy nad Gardę do mobilehome'u. Nigdy nie korzystaliśmy z tego typu zakwaterowania. Czy o tej porze roku nie będzie nam za zimno w takim domku?
Obserwuj wątek
    • aseretka Re: Majówka nad jeziorem Garda 19.11.15, 20:19
      Nie powinno być Wam zimno. Mimo położenia pośród gór nad Gardą panuje klimat śródziemnomorski. Poza tym w mobilehoumach w zależności od typu domku jest ogrzewanie gazowe (kominek w salonie) lub elektryczne grzejniki w salonie i sypialniach.
      My byliśmy przełomie kwietnia/maja nie tylko nad Gardą ale i nad Jeziorem Maggiore i mimo braku ogrzewania nie marzliśmy. :)
      Trochę zdjęć z pobytu można zobaczyć tu:
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,62167750,62167750.html
      A wspomnienia z pobytu przeczytać tutaj:
      forum.gazeta.pl/forum/w,184,2843088,62467877,Szesc_jezior_polnocnych_Wloch_prolog.html
      i kolejne posty.
      • sempre_dritto Re: Majówka nad jeziorem Garda 20.11.15, 10:19
        Ja byłem na przełomie kwietnia i maja w takim domku w Szwajcarii. Pogoda była różna, w wyższych partiach gór leżał śnieg, ale tak jak pisała Aseretka można włączyć grzejniki i jest ciepło, a w razie potrzeby wysuszyć ubrania.
        • junat0812 Re: Majówka nad jeziorem Garda 21.11.15, 15:09
          Bardzo dziękuję Wam za odpowiedzi :-)
    • Gość: tomky Re: Majówka nad jeziorem Garda IP: *.microchip.net.pl 12.01.16, 08:51
      Ostatnie 3 lata spedziem nad Garda w mobile home wraz z rodziną (małe dzieci) - zawsze w maju. Uśredniając - na 2 tygodnie spędzone nad Garda tydzien ladnej pogody (22-25stopni, spokojnie mozna sie kapac w basenach), ze 4 dni bardzo ladnej pogody (25-28 stopni) i ze 3 dni deszczu (ale raczej nie tak, ze przez 3 dni leje, ale deszcz jest). W tym roku jade znowu i traktuje to jako pelnoprawne wakacje (kapiele w basenie, jeziore, jazda na rowerze itp.). Jezli ktos lubi upaly - nie polecam. Jesli lubisz pogode 22-25 stopni - jest to idealne miejsce.
      Uwaga! Południowa Garda ma inny (cieplejszy) klimat niz północna (dużo wiatru i dużo windserfingowców).
    • 2piotr21 Re: Majówka nad jeziorem Garda 12.01.16, 09:53
      kilkakrotnie spędzałem majówkę nad Gardą, najczęściej w miejscowości Peschiera na południu. Czasami padało ale temperatura przekracza 20 stopni i jest piękna wiosna. Jeżeli jest taka możliwość to warto wypożyczyć albo zabrać ze sobą rowery. Jazda wśród zieloniutkich winnic, odwiedzanie winiarni, gospodarstw agroturystycznych to fantastyczna przygoda.
    • takasobiejestem Re: Majówka nad jeziorem Garda 12.01.16, 11:24
      A skąd bierzecie domek? Z jakiego biura?
    • gosc_z_krakowa Re: Majówka nad jeziorem Garda 12.01.16, 13:40
      Dzień dobry :)

Cudnie i zazdroszczę. Byłem nad Gardą 3 razy. Nie będzie Wam zbyt zimno chociaż na Monte Baldo mogą leżeć resztki śniegu. Nocowałem raz w apartamencie w Lacize - wschodni brzeg i dwa razy w Peschiera na Eurocampie. Też nie było zimno. Okolice cudne :) - polecam półwysep Sirmione; wyżej wymieniony Monte Baldo. Wjeżdża się piękna kolejką linową z obracaną kabiną z miejscowości Malcesine - też z resztą przepięknej :D. Warto pojechać z Basanegi do Riva del Garda zachodnim brzegiem - po drodze jest 38 tuneli w skałach i cudowne widoki. Miłej wycieczki !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka