Dodaj do ulubionych

Garda - który camping ?

22.02.16, 17:04
Którą miejscowość lub już konkretnie camping polecacie. Byłam kiedys na Bella Italia i było super, ale tym razem chciałabym cos innego dla urozmaicenia. Zastanawiałam sie nad campingiem Weekend, Eden, Altomincio, Fontanelle lub San Vito. Cos polecacie szczególnie lub odradzacie. Jade z 2 dzieci - 3 lata i pół roczku.
Obserwuj wątek
    • orkaa2 Re: Garda - który camping ? 23.02.16, 12:05
      Eden położony jest tarasowo, z wózkiem może być kiepsko - są strome podjazdy i schody, ale widoki na jezioro takie, jakich nie ma na południowym brzegu. Plaża kamienista, woda w miarę przejrzysta. Na San Vito byłam też z wózkiem - camping OK, ale plaża kiepska, mętna woda. Altomincio jest kilka km od jeziora, nie ma dokąd się stamtąd ruszyć bez auta.
    • orkaa2 Re: Garda - który camping ? 23.02.16, 12:09
      Jeśli podobało Ci się na Bella Italia, to większość kempingów od południowej strony Gardy, aż do Bardolino, spełni Twoje wymagania i bedzie w podobnym stylu, dość płasko położonych.
    • aseretka Re: Garda - który camping ? 23.02.16, 19:09
      Podobnie jak Orka odradzam z takimi maluchami pobyt na campingu Eden. Poza tym wszystko zależy od tego, czy większość czasu zamierzacie spędzać na terenie campingu, czy robić spacery po okolicy lub dłuższe wycieczki. Jeżeli nie zależy Wam na dostępie do jeziora, to Altominico może być dobrym wyborem ze względu na fajny lagunowy basen dla dzieciaków.
    • Gość: zibid Re: Garda - który camping ? IP: *.olsztyn.mm.pl 25.02.16, 21:49
      Polecam miejscowość i Camping

www.camping-sirmione.it/en/
    • straggly Re: Garda - który camping ? 10.09.16, 14:00
      Wybrałam jednak Eden, wyjeżdżamy jutro na 5 dni. Dam znac po powrocie jak było. Wózek biore raczej terenowy z dobra amortyzacją, wiec mam nadzieję ze da radę, a jakby o to nosidło bedzie w uzyciu.
      • straggly Re: Garda - który camping ? 23.09.16, 11:17
        Wróciliśmy zachwyceni! Było super, a widoki pierwsza klasa Dostaliśmy świetny domek (Classic, nr 140), chyba jeden z 2 najlepiej położonych na całym campingu - dość nisko, ze świetnym widokiem na jezioro z tarasu. Z wózkiem tez daliśmy radę, położenie porównywalne z Girasole Club.
        fajne mają tez baseny, szczególnie zjeżdżalnie na górnym basenie. market tylko mógłby byc lepiej zaopatrzony i animacji juz nie było. Ale za to na campingu weekend w pobliżu była fajna restauracja z animacjami zaraz obok i tam jedliśmy wieczorami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka