Dodaj do ulubionych

Apulia samochodem, 2 tyg., wrzesień 2016

21.06.16, 12:42
Ciao, witam forumowe bractwo miłośników Włoch :-)

Wybieram się z moją towarzyszką na 2 tygodniowe, dziewicze tournee po Apulii. Mówimy po włosku, uwielbiamy poznawać lokalsów i unikamy siedzenia w jednym miejscu :-)
Jako że chciałbym maksymalnie wartościowo spędzić ten czas, chętnie zapoznam się z opiniami i pomysłami tych z Was, którzy już poznali ten region, a konkretniej:

- wyczytałem na forum, że urzekające są miejscowości Porto Cesareo i Gallipoli; co poza nimi?
- abstrahując od miasteczek - czy poza plażami dostępne są jakieś ciekawe miejsca z przyrodą, typu rezerwaty przyrody?
- które miejsce w całym regionie jest godne polecenia, żeby zatrzymać się na kilka dni plażowania?
- jako środek transportu preferujemy mały samochód, który zamierzamy wynająć na część albo cały pobyt, dlatego jestem otwarty na wszelkie sugestie jak zorganizować trasę: które miasta warto zobaczyć, a co można sobie darować?

Będę dźwięczny za Wasze podpowiedzi ;-)
Obserwuj wątek
    • aseretka Re: Apulia samochodem, 2 tyg., wrzesień 2016 21.06.16, 16:58
      Ja nie byłam jeszcze w tym rejonie Włoch, ale przejrzyj wątek baha na FotoForum:
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,158833064,159984096.html
      Myślę, że znajdziesz tu odpowiedzi na nurtujące Cię pytania dotyczące ciekawych miejsc.
      • cosmadeus Re: Apulia samochodem, 2 tyg., wrzesień 2016 22.06.16, 11:40
        Obraz wart tysiąc słów - w przypadku Włoch ta maksyma może się bardzo dobrze sprawdzać ;-)
        Dziękuję!
        • aseretka Re: Apulia samochodem, 2 tyg., wrzesień 2016 22.06.16, 18:36
          Też tak sądzę, że obraz może zastąpić tysiąc słów. :) A Bah to można by o, że ekspert od podróżowania po pięknych i ciekawych miejscach. Mam do niego zaufanie od ponad 12 lat. :)
    • obywatelkamania Re: Apulia samochodem, 2 tyg., wrzesień 2016 25.06.16, 23:49
      Poczytaj blog Italia by Natalia. Świetny materiał do planowania podróży.
    • edekm1967 Re: Apulia samochodem, 2 tyg., wrzesień 2016 18.08.16, 12:00
      Byłem w Alberobello trzy tygodnie temu - polecam, polecam i jeszcze raz polecam. Domki trulli są piękne - więcej na moim blogu rodzinne-podroze.blogspot.com/p/blog-page_16.html - b.dużo informacji praktycznych, wrażeń i zdjęć.
      Pozdrawiam.
    • Gość: moni Re: Apulia samochodem, 2 tyg., wrzesień 2016 IP: *.dynamic.chello.pl 20.08.17, 09:19
      jak było? ja się wybieram w tym roku! masz jakieś rady?
      • Gość: Anthonyb Re: Apulia samochodem, 2 tyg., wrzesień 2016 IP: 5.170.97.* 21.08.17, 23:27
        A gdzie konkretnie? I jakich rad potrzebujesz?
    • intopassion.com Re: Apulia samochodem, 2 tyg., wrzesień 2016 22.08.17, 21:53
      na blogu opisywałam kilka dni w Apulii - może zainteresują Was jakieś miejsca z tych co odwiedziliśmy udanego wyjazdu -to moja ukochana część Włoch, udanego wyjazdu intopassion.pl/72-godziny-w-apulii/ jak Was zainteresuje to jest tam link do drugiej części

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka