betty842
22.11.16, 11:27
Szukam ofert autokarowych wczasów we włoskich kempingach-najlepiej z wyżywieniem ale nie jest to bardzo wymagane. Jak na razie mam kemping Mare e Pineta w Lido di Spina i Rosapineta k.Wenecji. Z tych dwóch zdecydowanie bardziej do gustu przypadła mi Rosapineta ale nie znam jeszcze wyceny pobytu.Może ktoś coś wie o innych kempingach gdzie można dojechać autokarem (przez biuro podróży)?
Mam jeszcze pytanie do osób,które były w Rosapinecie....Z tego co wyczytałam na stronce biura podróży można wykupić sobie wyżywienie (nie wiem czy 2 czy 3 posiłki...) w cenie ok 53-54zł/osobodzień. No i teraz taka kwestia warto czy niewarto? W innym wątku wyczytałam,że kemping jest takim małym miasteczkiem więc są knajpki i sklepy. Więc tak sobie myślę,że może lepiej byłoby gdybyśmy się sami żywili...Jechalibyśmy w czwórkę (w tym dwoje dzieci w wieku 6 i 10lat) więc gdybyśmy wykupili wyzywienie to płaciłabym ok 220zł na dzień za całą naszą czwórkę. Dużo czy niedużo? Wiadomo chyba najtaniej byłoby gdybym kupowała produkty i sama gotowała ale mąż absolutnie się na to nie zgadza. No ale może szłoby trochę pomieszać-trochę samemu ugotować,trochę w knajpkach jakąś pizze kupić... Gotowe wyżywienie jest fajne bo praktycznie idzie się na gotowe ale wadą jest z kolei monotonność lub jeśli dania są serwowane to można trafić na coś czego się nie lubi...