Dodaj do ulubionych

Nocleg w drodze w Dolomity

12.03.17, 21:08
Cześć,
Zwracam się z prośbą o radę - w drugiej połowie marca wybieram się z Gdańska na narty w Dolomity (Marilleva). Jadę samochodem, a trasa ma łącznie około 1,5k kilometrów więc wolałbym gdzieś się po drodze przespać i tu się pojawia pytanie - co doradzacie? Szukać jakiegoś motelu w Niemczech czy może jechać przez Czechy i tam spać? Jakieś inne sugestie?
Z góry dzięki!
Obserwuj wątek
    • aby_cos_powiedziec Re: Nocleg w drodze w Dolomity 12.03.17, 23:00
      Nie wiem, w którą część Dolomitów jedziesz, zachodnią czy wschodnią. Jeśli wschodnią, to wygodniej bedzie A1 i potem D1 przez Czechy (z noclegiem np. w Ołomuńcu albo Mikulovie). Jeśli w zachodnią, to pewnie wygodniej będzie przez Niemcy, ale tu z noclegiem nie za bardzo Ci pomogę.
      • deec2 Re: Nocleg w drodze w Dolomity 15.03.17, 22:15
        aby_cos_powiedziec napisał:

> Nie wiem, w którą część Dolomitów jedziesz, zachodnią czy wschodnią. Jeśli wschodnią, to wygodniej bedzie A1 i potem D1 przez Czechy (z noclegiem np. w Ołomuńcu albo Mikulovie)

Hmm... Z Gdańska nocleg dopiero w Mikulovie, to jednak przesada. Trochę daleko, nawet biorąc pod uwagę A1. To już Olomouc lepszy.
        • wislok1 Re: Nocleg w drodze w Dolomity 15.03.17, 23:37
          Czy ja wiem, czy to jest przesada ?
          Z Gdańska do Wiednia jest około 10 czystej jazdy... Doliczamy 2 godziny postojów ( spokojny obiad na trasie i mniejsze postoje )...
          Da się spokojnie dojechać do Wiednia na 19 startując o 7 rano...
          A Mikulov jest jeszcze bliżej...

Oczywiście decydujące znaczenie ma to, czy jak długo ktoś da rade jechać autem w "kawałku"
          Nic na siłę...
          • aby_cos_powiedziec Re: Nocleg w drodze w Dolomity 16.03.17, 13:00
            Dokładnie. Z Trójmiasta do Mikulova to mniej więcej 8 godzin jazdy, 10 z postojami. Moim zdaniem to jak najbardziej realne.
    • wislok1 Re: Nocleg w drodze w Dolomity 13.03.17, 00:18
      Z góry nie dziękuj...
      Zdecyduj się najpierw, jaką trasę wybierzesz
      - przez Niemcy i Austrię
      - przez Czechy i Austrię

I ile dasz rady przejechać przez 1 dzień ( tylko bez szarżowania )

A potem booking.com i szukasz noclegu

Ja bym polecił coś w Austrii przy trasie przez Czechy...
      ( zajrzyj na forum Austria )
    • Gość: zero Re: Nocleg w drodze w Dolomity IP: *.dynamic.chello.pl 13.03.17, 14:08
      emgiees napisał(a):
      Zwracam się z prośbą o radę - w drugiej połowie marca wybieram się z Gdańska nanarty w Dolomity (Marilleva)

Trasa + noclegi do wyboru.
      • aby_cos_powiedziec Re: Nocleg w drodze w Dolomity 16.03.17, 13:00
        Rzeczywiście, umknęło mi to.
    • bah77.eu Re: Nocleg w drodze w Dolomity 29.03.17, 08:54
      Najwygodniej przez Niemcy.
      Jadąc z Gdyni zazwyczaj rezerwuję nocleg w miłym Chebie lub okolicy (mały skok w bok).

fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,126988924,130988781.html

bah77
      • maxiurek Re: Nocleg w drodze w Dolomity 03.05.17, 23:38
        Łap link referencyjny na bookinga :)
        Zwrot 60zł :)

www.booking.com/s/wolne090

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka