Dodaj do ulubionych

Rzym - Watykan - przewodnik

IP: *.net.pulawy.pl 06.04.05, 23:43
Szukam dobrego przewodnika (Polaka/Polki) po muzeach watykańskich. Jezeli
ktoś ma namiary na taką osobę, to bardzo proszę o informacje!
Obserwuj wątek
    • Gość: sumire Re: Rzym - Watykan - przewodnik IP: 213.17.128.* 07.04.05, 13:55
      Hmm, a czy oni przypadkiem nie mają tam swoich własnych, tak jak w innych
      muzeach na świecie?...
      • basia553 Re: Rzym - Watykan - przewodnik 09.04.05, 15:55
        W Muzeach Watykanskich mozna wypozyczyc "przewodnika". czyli cos co nie wiem
        jak sie nazywa, a jest we wszystkich wiekszych muzeach, takze w Wilanowie: cos
        jakby walkman. Z nim, w sluchaweczkach na uszacj mozesz zwiedzic interesujaca
        Cie trase. Tak, w Muzeach Watykanskich jest kilka znakomicie oznaczonych tras
        ktöre sie wybiera w zalezbosci od zainteresowan. Nie pamietam czy byly te
        walkmany takze po polsku, ale po niemiecku i angielsku byly. Nie pamietam tez,
        jak wysoka byla oplata za nie. Ale ile by n ie bylo - bez tego wiele sie traci.
    • Gość: Kasia Re: Rzym - Watykan - przewodnik IP: *.aster.pl 11.04.05, 19:26
      myslę ze elektroniczny przewodnik to dobry pomysł jeśli jedzie sie
      indywidualnie bo żywy to wydatek ok 100 euro za 2,5 godziny
      • dorrit Re: Rzym - Watykan - przewodnik 12.04.05, 13:31
        Najlepszy przewodnik dot. Rzymu i Watykanu, po polsku, dosc dawno napisany,
        uaktualniony, to przewodnik, ktorego autorem jest Adam Broz (przez "z" z
        kropka). Tyle wg opinii historykow sztuki mojej uczelni.
        pozdr.
        • dorrit Re: Rzym - Watykan - przewodnik 12.04.05, 13:31
          ojej, dopiero teraz doczytalam, ze chodzi o "zywego" przewodnika! Przepraszam!
        • ania.priv Re: do dorrit 20.04.05, 23:26
          dorrit, a jaki tytuł ma ten przewodnik? nigdzie nie moge go znalezc:(
    • Gość: Aleksandra Re: Rzym - Watykan - przewodnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 21:53
      Aniu ostatnio byłam z grupą i miałam świetną przewodniczkę polkę Twoją
      imienniczkę nr tel +39 3483343784 powołaj się na mnie, musisz zamawiać
      wcześniej.
      Życzę udanego zwiedzania.
      • Gość: Malediwy Re: Rzym - Watykan - przewodnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 22:19
        Przewodnika na Muzea Watykańskie możesz zamówić u sióstr polskich z osa Corda -
        Cordi. Tel 0039 0658334407

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka