Gość: EWA11 IP: *.acn.waw.pl 04.05.05, 21:56 BĘDĘ JECHAĆ Z MAŁYM DZICKIEM DO WŁOCH NA POCZĄRKU CZERWCA, ZNACIE JAKIEŚ MIEJSCE W CZECHACH GDZIE MOŻNA PRZENOCOWAĆ, JAKIE SĄ CENY? PŁACI SIĘ W KORONACH CZY W EURO? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kasia Re: GDZIE NOCLEG TRANZYTOWY W CZECHACH? IP: *.szczecinek.net.pl / *.szczecinek.net.pl 04.05.05, 23:08 Polecam NikuloV na granicy czesko - austriackiej. mam sprawdzone dwa ensjonaty U Horaku ( plusem jest niezły bar w pensjonacie) i Jola ( mąz właścicielki mówi po polsku). Mikulov ma stronę po polsku. Może znajdziesz jeszcze coś ciekawego. Płaciliśmy w koronach, ale można tez w euro. Ceny przyzwoite, niższe niż w takim standardzie w Polsce.Mikulov zasługuje poza tym na cos wiecej niż tylko nocleg. Ładne, spokojne miasteczko, przytulne restauracyjki,doskonałe lokalne wina.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: GDZIE NOCLEG TRANZYTOWY W CZECHACH? IP: *.acn.waw.pl 04.05.05, 23:15 "rohaty krokodyl" w Mikulovie jest całkiem przyjemny - mają stronę w necie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: funghettino Re: GDZIE NOCLEG TRANZYTOWY W CZECHACH? IP: *.pool82190.interbusiness.it 05.05.05, 01:19 ja tez polecam krokodyla (a propos czy krokodyl jeszcze istnieje w sensie zwierzecia?? bylam ostatnim razem ze 2 lata temu i ledwo sie miescil w akwarium...) mikulov to bardzo mile miasteczko i co najwazniejsze dobrze polozone bo na samej granicy z austria. Odpowiedz Link Zgłoś
ennka Re: GDZIE NOCLEG TRANZYTOWY W CZECHACH? 05.05.05, 13:10 Mam nieco inne zdanie na temat noclegów w drodze do Włoch. My staramy się przejechać pierwszego dnia jak najdalej,żeby na miejsce dotrzeć w miare wcześnie , nie dopiero późnym wieczorem czy w nocy. Nawet ,jak teoretycznie czas przyjazdu nie jest późny ,to zawsze trzeba się liczyć z sytuacjami nieprzewidzianymi. Nocujemy w Austrii ,przy granicy włoskiej,w Arnoldstein. Tu jest link do tego pensjonatu www.tiscover.at/fertala Jest jeden warunek , trzeba mówić parę słów po niemiecku i płatność gotówką,chyba ,że założyli terminal. Porównaj ceny , odległości do celu podróży i wybierz to , co Ci najbardziej odpowiada. Życzę udanego urlopu. Bożena Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: GDZIE NOCLEG TRANZYTOWY W CZECHACH? IP: *.acn.waw.pl 05.05.05, 13:32 ennko, ale to zalezy skad sie jedzie.. bo jesli z samej północy Polski to jednak jest to szmat drogi. :) My równiez spimy w Austrii..ale my riuszamy z centralnej PL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredzio Re: GDZIE NOCLEG TRANZYTOWY W CZECHACH? IP: *.zwm.osi.pl 05.05.05, 16:06 Zawsze nocuję w "Oekotelu" w Grazu (pokój trzyosobowy + dowolnie duże śniadanie (bufet) ~50 €, jadę ze Śląska. Odpowiedz Link Zgłoś
ennka Re: GDZIE NOCLEG TRANZYTOWY W CZECHACH? 05.05.05, 21:31 Tak ,to prawda,my mieszkamy w Warszawie. Ewa nie podała jednak skąd jedzie, więc napisałam tylko to co ja o tym myślę. Wybór należy do niej. Szerokiej drogi życzę wszystkim podróżnikom ,przecież wkrótce wakacje. Bożena Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa11 Re: GDZIE NOCLEG TRANZYTOWY W CZECHACH? IP: *.acn.waw.pl 05.05.05, 23:11 ale jaja - zmalazłam na stronie Mikulova różne hotele i pensjonaty, wysyłałam rezerwacje na 4 osoby !!!!!! do dwóch hoteli i............. odpisali że nie ma miejsc - a jedziemy tylko... 03 czerwca. To już sezon? Chyba pojedziemy w ciemno i coś sie znajdzie. Wiecie coś na tem temat? Odpowiedz Link Zgłoś
ortodox Re: GDZIE NOCLEG TRANZYTOWY W CZECHACH? 06.05.05, 01:23 Wcale się nie dziwię. Jest to piątek i jeszcze niższy sezon, więc taniej. Idę o zakład, że w takich oklepanych aż do bólu miejscach noclegowych jak Znojmo czy Mikulov, co najmniej 95% stanowią właśnie Polacy z centralnej Polski. Totalny brak innowacji, oryginalności, własnej koncepcji drogi.... tak przydatnej w podróży trochę dalszej niż do Kielc. Trochę to jak zbiorowa hipnoza, bo jak spojrzeć na: www.viamichelin.it/viamichelin/ita/tpl/hme/MaHomePage.htm to trasa np. z W-wy do Udine w żadnym przypadku nie wiedzie przez te całkiem sympatyczne miasteczka. A co wtedy, gdy ktoś jedzie z Suwałk , Szczecina czy Wrocławia. Swoją drogą zawsze trochę bawi mnie proponowanie komuś miejsca na nocleg, gdy nie wiemy skąd i dokąd jedzie :))) ,także prośba o taką radę gdy nie podajemy skąd i dokąd wyjeżdżamy.To trochę taka debata o wyższości świąt...., ale pogadać można :)). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: funghettino Re: GDZIE NOCLEG TRANZYTOWY W CZECHACH? IP: *.pool82190.interbusiness.it 06.05.05, 13:45 ale o co ci chodzi tak wlasciwie?? pytanie bylo nieprecyzyjne i takie sa tez odpowiedzi. autorka pytala o noclegi w czechach, prawda? a nie o noclegi w czechach na jakiejs okreslonej trasie... Odpowiedz Link Zgłoś
izabella28 Re: GDZIE NOCLEG TRANZYTOWY W CZECHACH? 06.05.05, 16:10 Drogi Ortodoxie, Za 2 tyg wybieram się z przyjaciółką samochodem do Włoch. Chętnie skorzystałabym z nawigacji Michelin, ale nie wiem za bardzo jak?Czy koniecznie muszę wpisywać wszystkie dane (ulice,kod itp.) miejsca do którego się wybieram czy można to jakoś "obejść"? Chciałabym wpisać np. trasę Warszawa-Wenecja i zobaczyć proponowaną trasę? Gdzie mogę znaleźć pomoc? Z góry dziękuję za pomoc Iza Odpowiedz Link Zgłoś
ortodox to proste 06.05.05, 21:12 W oknie Partenza (zielona horągiewka) wpisz nazwę miasta (citta) i wybierz kraj z którego wyruszasz a w oknie Arrivo (szara) wpisz miasto i wybierz kraj docelowy . Teraz ok. i już. Czasem trzeba w następnym oknie potwierdzić lub skorygować dane.Za chwilę masz już gotową propozycję trasy. W oknie Sintesi możesz wybrać czy program ma szukać najkrótszej trasy (il piu corto), najszybszej (il piu rapido) , z preferencją autostrad (in autostrada di preferenza),lub doradzaną przez program (consigliato da Michelin) .... Niżej dole masz podany przewidywany czas jazdy i długość wybranego wariantu .oraz wyliczone koszty przejazdu i szczegółową opistrasy. Po prawej masz mapę którą możesz dowolnie powiększać. No jeszcze tylko tyle, że musisz używać oryginalnych nazw miejscowości . Jeżeli program nie będzie znał jakiejś małej mieścinki wpisz pobliską , większą. To chyba najważniejsze informacje. Powodzenia :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EWA11 Re: to proste IP: *.acn.waw.pl 07.05.05, 09:16 UDAŁO SIĘ!!!!!! wczoraj dokonałam rezerwacji na nocleg tranzytowy w Mikulovie w hotelu "EURO". Ceny fajne bo nie zbyt wysokie, no, już jestem spokojna. www.pensioneuro.cz Odpowiedz Link Zgłoś