Dodaj do ulubionych

ceny owoców

IP: *.torun.mm.pl 12.06.05, 17:02
prosze podajcie jakie są ceny owoców np. arbuzy , winogrona , banany
Dziekuje
Obserwuj wątek
    • linn_linn Re: ceny owoców 12.06.05, 17:11
      Winogron jeszcze nie ma, banany kosztuje troche wiecej niz 1 euro, arbuzy
      kupowalam, ale ceny nie pamietam. Duzo zalezy od miejsca zakupu / bazar,
      supermarket itp. /, a w sezonie od samej miejscowosci.
    • Gość: przedpodróżą Re: ceny owoców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 19:41
      Ja też dołączam do owocowych pytań: za 2 tygodnie jadę do Toskanii. Jakie
      owocki będą wtedy dojrzewały? a z warzyw?
      • Gość: gość Re: ceny owoców IP: *.torun.mm.pl 15.06.05, 18:38
        moze ktos jeszcze sie wypowie bo tez jade w lipcy i jestem zainteresowany
        Dziekuje
        • linn_linn Re: ceny owoców 15.06.05, 19:01
          Brzoskwinie sa juz teraz, melony, a arbuzy tez... Teraz sa jeszcze czeresnie /
          1,70-2,50 /, truskawki,a le do lipca raczej nie dociagna. Sa tez te, ktore sa
          zawsze, ale to malo ciekawe / jablka, gruszki, kiwi, banany /. Winogron w lipcu
          chyba nie bedzie.
    • Gość: funghettino Re: ceny owoców IP: *.pool82190.interbusiness.it 15.06.05, 19:12
      w tej chwili:
      czeresnie od 2.50 €/kg wzwyz
      morele: 2.50€/kg
      arbuzy: ok 1€ chyba, ale zdaje sie ze jeszcze tansze sa zwykle, nie pamietam
      melony sie niesmialo pojawiaja te pomaranczowe w srodku
      winogron nie ma
      banany ok 1 €
      brzoskwinie nie pamietam
      za moment powinny sie pojawic kaki (mniam)

z warzyw hmmmm...widzialam karczochy i szparagi ale chyba juz sie
      koncza,skonczyl sie wlasnie groszek zielony niestety, koncza sie tez meloncelle
      (cos pomedzy ogorkiem a melonem nie wiem jak to zwa po polsku, a moja nazwa to
      pewnie regionalizm) i to chyba tyle. warzyw nie jadam zbyt duzo :)
      • Gość: przedpodróżą Re: ceny owoców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 20:04
        Dzięki za informacje. Zawsze to lepiej wiedziec więcej.:)))
        • linn_linn Re: ceny owoców 15.06.05, 23:59
          Cenami nie nalezy za bardzo sie sugeowac. Wlasnie na wloskim forum porownalismy
          dzisiejsze ceny najlepszych wloskich czeresni / odmiana "ferrovia" z Apulii /:
          skupowane po 0,50 euro dochodza nawet do 9 euro za 1 kilogram. Zalezy od
          miejscowosci, sklepu itp.
          • Gość: funghettino Re: ceny owoców IP: *.pool82190.interbusiness.it 16.06.05, 00:12
            w morde jeza,ze skupu w pugli do czeresniowego "venditore ambulante" tez
            puglianskiego czeresnie drozeja o 2 euro, a w sklepach po 3,4€. az sie ich jesc
            odechciewa :| a przepyszne sa skubance. zanim stanieja to sie skoncza,z
            truskawami tak bylo :(
            • linn_linn Re: ceny owoców 16.06.05, 09:45
              Nawet do 3,0. Ktos poprosil o paczke czeresni zaznaczajac, ze musi dowiezc je
              do Mediolanu. Policzono mu 3 euro za kg. Ja kupilam wczoraj po 1,50, ale dotad
              placilam 2,50. Oczywiscie za te najlepsze: duze, czarne i slodkie.
              • linn_linn Re: ceny owoców 17.06.05, 13:26
                Pojawily sie pierwsze figi: tzw. "fichi fioroni" / 1,5-2,0 euro /. Sa to
                pierwsze figi, mniej slodkie, ale ksztaltem podobne do tych powszechnie
                znanych. Arbuzy 0,65 euro.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka