Dodaj do ulubionych

Cinque Terre- namiary na apartamenty

26.08.05, 09:25
Witam,

Czy ktoś z forumowiczów spędzał wakacje w tym pieknym zakątku? Jeżeli tam to
może macie namiary na jakieś apartamenty, bo w necie to ceny oscylują w
granicach 400-500 euro za tydzień ( kosmos).

Dzięki
rafi
Obserwuj wątek
    • vojager29 Re: Cinque Terre- namiary na apartamenty 26.08.05, 10:33
      jakich ty tam apartamentow szukasz ?
      przecie to malenstwa i to jeszcze tak popularne, przejdz, zajedz, przeplyn i
      splywaj ale nie szukaj tam apartamentu za tanie pieniadze, chlopie ale za 100
      euro mozesz znalezc, to bedzie tanio
      nikt nie chodzi do Maxima w Paryzu, zeby jesc tania pizze, chlopie

wybacz te slowa ale zachowajmy jakis umiar
      • vojager29 Re: Cinque Terre- namiary na apartamenty 26.08.05, 10:40
        i jeszcze jedno: jade za tydzien do Wloch z zona na 15-18 dni, planujemy
        zmiescic sie w 3000 euro, jesli sie uda bede zadowolony, jesli bedzie taniej to
        super ale jak wyjdzie wiecej, to mowi sie trudno moglem zostac w domu, wyszlo
        by najtaniej
        rozumiesz co mam na mysli
        wiem, ze mozna o wiele taniej ale tam gdzie my chcemy byc, bedzie to
        oszczednosciowy sukces, wszystko ma swoja cene, kwestia tego czy jestesmy
        gotowi ja placic
        pozdrawiam i zycze milych wspomnien z cinque terre, zamieszkaj gdzies obok a te
        cudowne miasteczka tylko odwiedz
        • rafi555 Re: Cinque Terre- namiary na apartamenty 26.08.05, 11:59
          No cóz może nie jest to odpowiedź o jaką mi chodzi ale każda rada jest godna
          uwagi. Jeżeli jednak nie znasz nic ciekawego ( to do voyager29) za rozsądną
          cenę ( ok 300Euro za tydzień) w tych miasteczkach to może w takim razie jesteś
          w stanie polecić coś w okolicach.

rafi
        • nihiru do vojager29 26.08.05, 13:06
          dopiero co wyraziłeś opinię, że 1200E za 16 dni objazdówki dwóch osób po płn.
          włoszech z noclegami na kempingach to dużo.

Co takiego planujesz, że wyszło Ci 3000?
    • basia553 Re: Cinque Terre- namiary na apartamenty 26.08.05, 12:24
      mieszkalam rok temu w malej uroczej miescince powyzej Manaroli. Do Manaroli
      szlo sie schodami wsröd ogrodöw, bajkowo po prostu, ale pöl godziny prawie
      biegiem (schody kusily do skoköw ze stopnia na stopien). Piekne widoki po
      drodze, tak wiec droga trwala dluzej, bo stale cos fotografowalam.
      Mieszkalam w malenkim pensjonacie i placilam za poköj dwuosobowy 80€ dziennie.
      Katastrofalne sniadanie, tzn. tak skape, ze mozna bylo umrzec z glodu:)))
      pan wlasciciel kroil buleczke na przezroczyste plasterki (nie kromeczki) i zeby
      je wogöle mozna bylo posmarowac, to trzeba bylo trzy razem skleic. Serio!
      Ale miejsce bylo bombowe. Znakomity punkt wyjsciowy tez do kilku rewelacyjnych,
      dluzszych wedröwek powyzej 5-T.
      • Gość: rafi555 Re: Cinque Terre- namiary na apartamenty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 13:32
        a masz moze jakis namiar na ten pokój i czy była tam jakiś aneks kuchenny zeby
        sobie można było samemu coś przygotować.
    • Gość: masz Re: Cinque Terre- namiary na apartamenty IP: 213.17.140.* 26.08.05, 13:44
      wrocilam z tego rejonu tydzien temu.jesli chcesz mieszkac taniej sproboj np. w
      moneglii a do cinque terre dojedziesz pociagiem w obie strony 4 euro.
      • basia553 Re: Cinque Terre- namiary na apartamenty 26.08.05, 14:04
        u mnie nie bylo mozliwosci nawet herbate zrobic. i to glodowe sniadanko!
        Ale sobie powiedzialam: ten tydzien dam sobie rade, a zaplata za to byly
        codziennie cudowne widoki i z tarasu sniadaniowego i z tras, ktöre zaczynaly
        sie zaraz za domem. Cos za cos. Ja chetnie wedruje po görkach, wiec dla mnie to
        byl wymarzony punkt wyjsciowy. A jak nie wedrowalam, to schodzilam/zbiegalam do
        Manaroli i stamtad za grosze (jak juz ktos napisal) mozna bylo wszedzie
        pociagiem dojechac. albo kiedys z Manaroli poplynelam lödka do Portovenere,-
        cudowne widoki od morza, stamtad autobusem do La Spezii - ciekawa trasa, a po
        polazeniu po LS pociagiem do Manaroli. Takich wariantöw jest wiele.
        A z wedröwek: z mojej wiochy do tej ostatniej miejscowosci, ktörej nazwa mi
        z glowy wyleciala, a tamtad powröt do Manaroli stateczkiem. Mam dalej
        opowiadac:)))))??
        • Gość: rafi555 Re: Cinque Terre- namiary na apartamenty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 14:29
          No cóż myslę że nie musisz mówić wszystkiego, to już mnie przekonało a co do
          tego noclegu w okolicach, nie pamiętacie może jakiś namiarów.

rafi
    • basia553 Re: Cinque Terre- namiary na apartamenty 26.08.05, 14:55
      www.emmeti.it/Welcome/Liguria/Cinqueterre/Portovenere/Alberghi/Ca/index.de.html
      • vojager29 Re: Cinque Terre- namiary na apartamenty 26.08.05, 15:07
        rafi555 26.08.2005 11:59 + odpowiedz

No cóz może nie jest to odpowiedź o jaką mi chodzi ale każda rada jest godna
        uwagi. Jeżeli jednak nie znasz nic ciekawego ( to do voyager29) za rozsądną
        cenę ( ok 300Euro za tydzień) w tych miasteczkach to może w takim razie jesteś
        w stanie polecić coś w okolicach.

kliknij tu:
        www.wel.it/Ospitalita/index.it.html
        nastepnie na Liguria a na nastepnej stronie na La Spezia
        tam sa miejsca noclegowe w rejonie

powidzenia

• rafi555 Re: Cinque Terre- namiary na apartamenty 26.08.05, 16:32
          ok dzięki bardzo za pomoc
          • Gość: bolwa Re: Cinque Terre- namiary na apartamenty IP: *.pap / 217.153.186.* 26.08.05, 16:42
            Ja wróciłam kilka dni temu z Włoch i byłam w Cinqe Terre, ale nie mieszkałam
            tam. Nie sądzę, wybacz, by był to dobry pomysł - to znaczy, nie dla osób o
            sredniej stopie zyciowej. Posłuchaj rad i zamieszkaj gdzie w okolicach. A z
            tymi 3 tys. E to przesada. My na parę na 2 tygodnie ze wszystkim wydaliśmy 6
            tys. zł, a więc 1,5 tys. E. Pozdrawiam. Baw sie dobrze, bo tam jest taaaaak
            pięknie.
            • vojager29 Re: Cinque Terre- namiary na apartamenty 27.08.05, 10:18
              to nie przesada
              15-18 dni w hotelach, przecietnie okolo 100 euro doba = 1500 - 1800
              papu w restauracjach - obiado kolacja 2 osoby srednio 40-50 euro = 600 -750
              lunch dwie osoby okolo 15-20 = 225 - 300
              transport tur/retur okolo 600 euro
              policz sobie, daje to 2925 - 3450 euro, nie liczac innych rozrywek

wiem, ze dla wielu jest to oszalamiajace ale podobno apetyt rosnie w miare
              jedzenia a wyjazdy w formie "aby przezyc" mamy od dawna poza soba, teraz
              jezdzimy aby zyc, chociaz to i tak dalekie od zbytku

>My na parę na 2 tygodnie ze wszystkim wydaliśmy 6
              > tys. zł, a więc 1,5 tys.

znaczy to, ze tak maja robic wszyscy ?

• vojager29 Re: Cinque Terre- namiary na apartamenty 29.08.05, 13:39
                nihiru 26.08.2005 13:06 + odpowiedz

dopiero co wyraziłeś opinię, że 1200E za 16 dni objazdówki dwóch osób po płn.
                włoszech z noclegami na kempingach to dużo.

Co takiego planujesz, że wyszło Ci 3000?

sa tacy, co za te pieniadze objechali caly polwysep iberyjski, a wiec jesli
                tylko polnocna Italia pod namiotem to chyba duzo
                mozna taniej
                za te pieniadze np. w maju dwa tygodnie na Riwierze w apartamencie kosztuje
                okolo 255 euro, plus podroz
                zarcie swoje jak konserwy, zupki, makaron, chleb, mleko, wedlina, picie itd.

policz ile wyjdzie

• Gość: bolawa Re: Cinque Terre- namiary na apartamenty IP: *.pap / 217.153.186.* 29.08.05, 14:22
                nie ma co się oburzać - to wszystko kwestia potrzeb. z tego co piszesz, masz je
                całkiem spore, ja np. nie potrafiłabym, w upale Włoch, tyle zjeść. Dla mnie nie
                do przebrnięcie są zreszta włoskie posiłki, wiele piatti, deser i kawa na
                końcu. i to nie kwestia pieniędzy, bo ja na wakacjach nieznosze oszczędzać i
                tak sie do nich przygotowuje, że stać mnie na to co chcę. fakt jest jednak
                taki, że wybieram pensjonaty, b@B lub prywatne domy, najchętniej ze śniadaniem,
                potem ok. 13 jemy jakieś owoce, sałatki, pijemy wino i dopiero wieczorem
                porządny posiłek - z racji pojemności żołądka, raczej jednodaniowy.

w maju, gdy była w rzymie, w tydzień wydaliśmy 4-5 tys. zł też nie czułam sie
                jakaś super oszczędna, serio
    • corrina_f1 Re: Cinque Terre- namiary na apartamenty 29.08.05, 14:08
      2 lata temu miałam zarezerwowany pokój tu:
      www.baranin.com/default.php?MainFile=home.php
      nie znalazłam chyba w necie piękniejszego miejsca (Manarola) i równie
      urokliwego miejsca do spania. Nie pamiętam już cen, ale na stronie wszystko
      jest.
      Niestety mieliśmy mega pecha, ponieważ jeszcze na terenie Polski padł nam na
      amen silnik i na lawecie wracaliśmy do domu w dniu, w ktrórym zaczęliśmy swoją
      3-tygodniową-niedoszłą podróż... :-/
      Ale sądząc po zdjęciach na ich stronie, tam naprawdę jest PRZEPIĘKNIE !!

pzdr
      Kasia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka