Dodaj do ulubionych

Kemping Fiano Romano i Rzym

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 11:23
Może ktoś ma praktyczne podpowiedzi, jak z tego kempingu docierac do Rzymu (a
najpierw z lotniska); może ktoś korzystał z wypozyczalni samochodów Avis?
Planuję majówkę z Eurocampem. koszulki@karoka.com.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: maja Re: Kemping Fiano Romano i Rzym IP: *.toya.net.pl 15.11.05, 20:01
      coś mi to pachnie kryptoreklamą - podobnie jak temat polecam eurocamp
      • Gość: wędrowniczka Re: Kemping Fiano Romano i Rzym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 23:16
        Ja po prostu lubie byc dobrze przygotowana ;)bo i budżet skromny, a z
        eurocampem noclegi najtańsze (w maju namiot dla 6 osób = 10 euro), majówka
        krótka - koszt dojazdu własnym autkiem bedzie zbliżony do ceny przelotu dla 4
        osób w 2 strony (to juz sprawdziłam) - a szybciej. Tylko co dalej? może ktoś
        pozyczał samochody, to mógłby mi powiedziec jakich kosztów moge sie
        spodziewać... Od razu kryptoreklama! Oni juz tego nie potrzebują, widziałam
        posty osób korzystających z tego biura od kilku lat, ja też się
        już "uzależniłam" i chcę zobaczyć Europę nie przepłacając za noclegi (przed i
        po sezonie :))
    • aseretka Re: Kemping Fiano Romano i Rzym 16.11.05, 06:30
      Z campingu do Rzymu codziennie jeździ autokar. Bilety mozna kupić w recepcji.
      Koszt bodajże 7,5 euro w obie strony. Rozumiem, jednak, ze chcesz lecieć do
      Rzymu samolotem i z lotniska dojechać na camping. W tym, jak dojechać z
      lotniska na camping nie mogę pomóc, bo w Fiano Romano byłam własnym samochodem.
      Myślę jednak, ze najlepiej zapytaj się w biurze Eurocampu, na pewno będą
      zorientowani.
      PS. Ja korzystam z usług tego biura od 10 lat.
      • Gość: wędrowniczka Re: Kemping Fiano Romano i Rzym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 13:57
        aseretko - czytałam twoje wspomnienia! ale autobus to przywiązanie do rozkladu
        jazdy i 4 x 7,5 euro to 30, a w Hiszpanii np. za 25 mozna było wypozyczyć auto
        na dzien, a ja chce docierac do Rzymu 3-4 dni z rzedu, może autem będzie taniej?
        No cóż, dotrę do biura Avisu. Co do PS - i nikt ci kryporeklamy z forumowiczów
        nie zarzucił :)
        • aseretka Re: Kemping Fiano Romano i Rzym 17.11.05, 07:22
          Chyba wszyscy, którzy byli w tym czasie co ja na campingu korzystali z autokaru
          i chwalili to sobie. Dziwiono się nawet, ze my dojeżdzaliśmy do Rzymu
          samochodem. Czy jednak jest to tańsze, trudno mi powiedzieć. Trzeba przecież
          jeszcze doliczyć koszty paliwa, a w korkach sporo się spala. Nawet na GRA (
          obwodnicy ) są spore korke i bywało, ze jechaliśmy ze srednią prędkością 5
          km/h. Poza tym trzeba doliczyć koszty parkowania. O ile dobrze pamietam około
          1,2-1,5 euro za godzine, ale sprawdzę w domu w notatkach, co nie mam pamięci co
          do cyferek:) Trzeba się też liczyć z tym, ze czasem są trudności że
          znalezieniem wolnego miejsca do zaparkowania.
          Co do PS, to chyba nikt mi nie zarzucił kryptoreklamy, chociaż przyznaję, że
          były na początku pytania typu: dla jakiego biura pracuję.
          • Gość: wędrowniczka Re: Kemping Fiano Romano i Rzym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 10:54
            No to mam o czym myśleć!
            A kemping Alcossebre znasz? (o Chorwację nie pytam - zajrzę na inne forum :) )
            to mój typ na koniec sezonu po 26.08., też samolotem. Marzy mi sie tydzień
            leniuchowania w "ciepłym kraju", bo tegoroczna wyprawa samochodem była jedną
            wielką objazdówką - nastawiliśmy sie na zwiedzanie, a teraz czas na odpoczynek
            (zwłaszcza jeśli w maju "przećwiczymy" Rzym).
            • aseretka Re: Kemping Fiano Romano i Rzym 17.11.05, 14:28
              > A kemping Alcossebre znasz?
              Niestety nie znam. I co dziwne, jakoś nie pamiętam z żadnego katalogu Eurocampu
              i nawet nie wiem, gdzie on jest. Czy to z katalogu na 2006 r., bo tego jeszcze
              nie miałam czasu przejrzeć, chociaż już dostałam.
              • Gość: wędrowniczka Re: Kemping Fiano Romano i Rzym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 12:08
                str. 57 - Alcossebre to miejscowośc, kemping Playa Tropicana (Hiszpania) -
                mały, blisko plaży, Walencja niedaleko... Może być oazą spokoju, akurat na 7-10
                dni nic-nie-robienia.... Rozmarzyłam się!
                • aseretka Re: Kemping Fiano Romano i Rzym 21.11.05, 07:22
                  Upsss... rozglądałam się bardziej po Włoszech i po wyspach Morza Śródziemnego.
                  Co do nic-nie-robienia, to raczej ciężko byłoby mi wytrzymać dłuzej niz 2 dni.
                  Ciągle mnie gdzieś niesie:)
      • Gość: DM Re: Kemping Fiano Romano i Rzym IP: *.c27.msk.pl 10.06.06, 18:09
        W sierpniu wybieram się na kilka dni na camping w Fiano Romano i mam pytanie.
        Wspominacie o auotobusie ,który jeżdzi z campingu do Rzymu za ok 7-8 euro
        w obie strony.B.chciałbym się dowiedzieć gdzie konkretnie zatrzymuje się w
        Rzymie-czy ma jakieś przystanki w Rzymie po drodze czy tylko przytanek końcowy
        i gdzie on jest/rozumiem ,że z tego przystanku jest powrót/.

PS
        Będę samochodem w 4 osoby może ktoś uważa ,że właśnie nim lepiej dojeżdżać do
        Rzymu?/taniej i powrót można zaplanowąć pózniej/jeśli tak to czekam na jakieś
        sugestie ew.na którym parkingu się zatrzymać.

pzdr
        • Gość: - Re: Kemping Fiano Romano i Rzym IP: *.meganet.pl 13.06.06, 17:29
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=206&w=31984938&a=32143674
    • Gość: marcin_kiewicz Re: Kemping Fiano Romano i Rzym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.05, 18:59
      Praktyczna rada na majowoweekendowe zwiedzanie Rzymu jest taka żeby zatrzymać
      się gdzieś bliżej centrum. Chociażby u sióstr na via cassia.
      Jeżeli koniecznie chcesz we fiano romano to z lotniska lub z centrum musisz
      dotrzeć do saxa rubra:
      www.atac.roma.it/
      a stamtąd do fiano:
      www.fianoromano.org/hp/trasporti/index.html
      Kawał drogi:(
      • Gość: wędrowniczka Re: Kemping Fiano Romano i Rzym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 10:43
        Dziękuję; mam jeszcze czas, więc faktycznie sobie przekalkuluję taniutki nocleg
        na kempingu a koszty dojazdu (także czas na niego przeznaczony) - obojętnie czy
        busem czy wypożyczonym autem. Zwłaszcza, że parę miejsc w Rzymie warto zobaczyć
        po zmroku. Może eurocamp zostawię na koniec września :)
        • Gość: ks Re: Kemping Fiano Romano i Rzym IP: *.meganet.pl 18.11.05, 00:28
          można dojechać samochodem do stacji Saxa Rubra,duży parking 1.5 euro/12h,dalej
          pociagiem,do P.del Popolo;bilet na cały Rzym,wszystkie srodki transportu chyba
          4 euro/dzien ale
          są też tygodniowe 16 euro(2005 r)(Carta Integrata Settimanale)
    • Gość: Marta Re: Kemping Fiano Romano i Rzym IP: 157.25.9.* 29.11.05, 16:39
      Czy zarezerwowała już Pani nocleg na Eurocampie?
      • aseretka Re: Kemping Fiano Romano i Rzym 05.12.05, 07:55
        Marto, jeżeli mogę doradzić, to rezerwuj miejsce jak najszybciej. Camping w
        Fiano Romano w przeciwieństwie do innych znanych mi campingów, na których
        rezerwuje miejsca Eurocamp, jest maleńki. Namiotów Eurocampu bodajże jest tam 7
        czy 8. Mobilhoumów równiez niewiele. Ja na wrzesień tego roku rezerwowałam w
        grudniu 2004 r., a i tak musiałam czekac na potwierdzenie z centrali, czy w
        wybranym przeze mnie terminie będą wolne miejsca.
        • Gość: Marta Re: Kemping Fiano Romano i Rzym IP: 157.25.9.* 05.12.05, 14:57
          Dzięki, na szczęście już udało mi się zarezerwować namiot :) Pozdrawiam
          • Gość: magda Re: Kemping Fiano Romano i Rzym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.05, 15:21
            Myślę o rezerwacji campingu Fiano Romano w czerwcu na 5 dni, wiem że z campingu
            kursuje bus do centrum Rzymu za 8 e, wyjeżdża o 9 i wraca o 18, myślę że to
            krótko, a jak to był w waszym przypadku? dowiedziałam się, ze do stacji
            kolejowej jest 5-6 km, a gdyby tak taxi do stacji? Ile może kosztowac taka
            taksówka? Jedziemy w 7 osób (zabieram rodziców i 3 dzieci), muszę bardzo dobrze
            policzyć koszty, bardzo proszę o pomoc...
            • Gość: ks Re: Kemping Fiano Romano i Rzym IP: *.meganet.pl 14.12.05, 11:24
              www.fianoromano.org/hp/trasporti/index.html
              www.fianoromano.org/hp/numeri/ext_link/damico_orario.html
              stacja kolejowa jest w Fara Sabina
    • Gość: magda dojazd do Rzymu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.05, 17:14
      a jeszcze znalazłam coś takiego nt dojazdu:
      Położenie:
      na wzniesieniu, z panoramicznym widokiem. Do centrum Fiano Romano ze sklepami,
      restauracjami i barami ok. 2,5 (shutlle bus service gratis). Do Rzymu
      (centrum), 25km (shuttle 7 EUR/ przejazd w obie strony).
      Czyli bus service gratis?????
      Jest coś takiego????
      • aseretka Re: dojazd do Rzymu 15.12.05, 06:45
        Tak, to prawda. Bus campingowy do centrum Fiano Romano jest gratisowy.
        • Gość: Marta Re: dojazd do Rzymu IP: 157.25.9.* 06.04.06, 13:42
          A pamiętasz jak często kursuje bus campingowy?
          • aseretka Re: dojazd do Rzymu 06.04.06, 14:57
            Jeżeli chodzi ci o ten kursujący do centrum Fiano, to niestety, nie byłam nim
            zainteresowana. Ale wydaje mi się, że dość często. Natomiast autokar do Rzymu
            około 9 i drugi około 10.
            • Gość: Marta Re: dojazd do Rzymu IP: 157.25.9.* 06.04.06, 15:13
              Pytam o ten do Fiano bo zastanawiam się jak jeździć z Rzymu na camping. Autobus
              do Rzymu i z powrotem to bardzo fajne rozwiązanie. Ma tylko jeden minus. Zbyt
              wcześnie wraca. Dlatego zastanawiam się nad powrotami. Już przeszukałam forum i
              wiem, że powinna to być trasa przez stację Saxa Rubra lub Fara Sabina i autobus
              do Fiano (tutaj łapię bus na camping :). Chciałabym chociaż raz zobaczyć Rzym
              po zmroku...
              Na angielskiej stronie eurocampu znalazłam w opisie campingu I Pini coś takiego:
              ...To reach the residence take the metro line A (direction Battistini) and
              after 8 stops get off at Valle Aurelia/MA. Take the bus number 31 (toward
              Aeronautica/Do.) and after 3 stops get off at Leone XIII /Pio XI stop. The
              Residence is just 400 meters from the bus stop...
              Nie bardzo wiem tylko do czego jest to dojazd bo ten 3 przystanek 31 to jest
              koło Watykanu - oczywiście jeśli dobrze sprawdziłam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka