Gość: roko IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 17.12.05, 13:12 Witam, Gdzie Waszym zdaniem jest dobra i przede wszystkim tania pizza w Mediolanie? Jak sie ksztaltuja jej ceny w restauracjach? Roko Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
daisy123 Re: Pizza w Mediolanie 17.12.05, 14:13 Dobra pizza w przystepnych cenach jest w lokalu o nazwie Pizza OK, via della Chiesa . Lokal jest otwarty tylko wieczorem i znajduje sie w poludniowej czesci MI. tel. 02.89530702. W sobote i w niedziele lepiej rezerwowac stolik. Jesli ktos decyduje sie na kolacje pozniejsza pora warto wiedziec, ze piec jest czynny do godz.00.30. Ceny pizzy w restauracjach sa rozne. Za margherite palci sie od 4 euro w gore i w zaleznosci od tego co jest na gorze placi sie srednio 5,50 euro. Sa tez i pizze po 8 i wiecej. Na pizze jednak lepiej wybrac sie do pizzerii a nie do restauracji. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzinkas Re: Pizza w Mediolanie 17.12.05, 20:31 ja polecam "Piccola Ischia" szczegolnie te blisko C.so Buenos Aires.. ale tam jest zawsze pelno ludzi wiec rezerwacja obowiazkowa niestety nie mam przy sobie numeru telefonu Odpowiedz Link Zgłoś
zuzinkas Re: Pizza w Mediolanie 19.12.05, 13:59 "LA PICCOLA ISCHIA. Ce ne sono due, ma la pizza migliore la provate in quella di Viale Umbria 60. Economicissimo e buonissima la pizza, velocissimi a servire ma anche a mangiare e schizzare via. I titolari puntano sulla rotazione veloce, purtroppo! E' pieno di napoletani e questo è già una garanzia, Presente in menù anche qualche specialità campana e napoletana come le montanare o la pizza fritta con ciccioli o dolci come caprese e pastiera. 328/13.01.04" wziete z netu Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Pizza w Mediolanie 17.12.05, 21:43 W restauracji rybnej (polecam) Calaluna na Viale Piave serwują równiez b. smaczną pizzę ale w okolicy (w tej chwili mam napad sklerozy./. ale mam nadzieję,ze mnie olśni) jest pizzeria podająca prawdziwą neapoletańską pizzę.. niebo w gebie (ok, w NEapolu smaczniejsza.. ale nie wymagajmy za duzo ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś