minestrone 05.05.06, 20:10 Jak dojechać do Trentino ciekawy opis tego włoskiego regionu w dziale podróże na stronie wieczniemlodzi.pl Wybieram się w ten rejon i ciekawi mnie czy ktoś tam był i jakie wrażenia z pobytu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gwand Re: Trentino-a może Canazei 05.05.06, 21:52 Planuję wyprawe w dolomity tak aby trochę pochodzić po górkach- nie jestem typem wyczynowca,szukajacego silnych wrażeń na ferratach, ale posiadam trochę doświadczenia tarzańskiego i podobnych wyzwań oczekuję od dolomitów.Za bazę wypadową mam zamiar mieć Canazei- proszę o informację jak najlepiej spędzić tam tydzień dobrego aktywnego wypoczynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz Re: Trentino-a może Canazei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 22:19 okolice gardy są znakomitym miejscem do wspinaczki byłem polecam Odpowiedz Link Zgłoś
ortodox Re: Trentino-a może Canazei 05.05.06, 23:39 Poczytaj tę stronę: jarekkardasz.republika.pl/ pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ortodox Re: Trentino 05.05.06, 23:49 Trentino to jedno z piękniejszych miejsc w Europie, oczywiście jeżeli ktoś kocha góry i przyrodę. Dojazd autem jest niezwykle prosty, jadąc przez Niemcy można dojechaż autostradą przez przełęcz Brennera, lub piękniejszą drogą przez całe Dolomity (Lienz, Cortinę dAmpezzo, Canazei). Zapewne można także pociągiem i samolotem do Werony. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Trentino IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 19:36 Fantastyczne tereny - Male na rafting Odpowiedz Link Zgłoś
justi0071 Re: Trentino 17.05.06, 18:36 jest to śliczny region do aktywnego wypoczynku Odpowiedz Link Zgłoś
makda Re: Trentino 18.05.06, 10:26 .. a po trudach wycieczek gorskich polecam wycieczke wzdluz La Strada del Vino: w kazdej, nawet najmniejszej miejscowosci jest po kilka winnic. A przy winnicy sklep i bezplatna degustacja :-) Odpowiedz Link Zgłoś
marusia811 Re: Trentino 18.05.06, 17:09 halo makdusiu, jak to jest z tymi bezpłatnymi degustacjami bo tak na zdrowy rozsądek to chyba żaden dla winiarza interes, ot poprostu rozdawać wino za darmo, co ??? wytłumacz to nam bliżej !!! Odpowiedz Link Zgłoś
makda Re: Trentino 18.05.06, 17:17 Zdrowy rozsadek to powinni miec przede wszystkim degustujacy :-) Bo przeciez winiarzowi chodzi o to, zebys skosztowal, a potem kupil wino. I tak robia prawie wszyscy, zreszta my samy tak kupujemy wino: wybieramy najlepsze i to kupujemy (dodam, ze w winnicach raczej nie kupuje sie pojedynczych butelek, a raczej skrzynki/ kartony wina). Degustacja tez przeciez nie polega na tym, ze wpada 10 chlopa, co sie chce za darmo napic i winiarz wyciaga butelke na stol: raczej nalewa troche na dno kieliszka do skosztowania. To nie zaden oryginalny wloski wymysl, tak sie robi w winnicach na calym swiecie (we Francji, Pld Afryce, USA). Widzialas "Sideways"? Odpowiedz Link Zgłoś
ortodox Re: Trentino 19.05.06, 00:24 Takie degustacje to normalka. Nie tylko u winiarzy, ale także u handlarzy winem. Co w tym dziwnego, że dają posmakować przed kupnem? Każdy chce sprzedać. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marusia811 Re: Trentino 19.05.06, 09:57 makda 18.05.06, 10:26 + odpowiedz .. a po trudach wycieczek gorskich polecam wycieczke wzdluz La Strada del Vino: w kazdej, nawet najmniejszej miejscowosci jest po kilka winnic. A przy winnicy sklep i bezplatna degustacja :-) ortodox napisał: > Takie degustacje to normalka. Nie tylko u winiarzy, ale także u handlarzy > winem. Co w tym dziwnego, że dają posmakować przed kupnem? Każdy chce sprzedać. > pozdrawiam > Troszke się czepiłam, Ameryki nie odkrywacie, moje pytanie było adekwatne do waszych wypowiedzi a nie każdy potrafi się tego domyślić, że na degustację idzie się z myślą kupna wina, że tego oczekuje od nas producent wina .... naszym rodakom trzeba to raczej wyraźnie zaznaczać !!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś