05.05.06, 20:10
Jak dojechać do Trentino ciekawy opis tego włoskiego regionu w dziale podróże
na stronie wieczniemlodzi.pl Wybieram się w ten rejon i ciekawi mnie czy ktoś
tam był i jakie wrażenia z pobytu
Obserwuj wątek
    • gwand Re: Trentino-a może Canazei 05.05.06, 21:52
      Planuję wyprawe w dolomity tak aby trochę pochodzić po górkach- nie jestem typem wyczynowca,szukajacego silnych wrażeń na ferratach, ale posiadam trochę doświadczenia tarzańskiego i podobnych wyzwań oczekuję od dolomitów.Za bazę wypadową mam zamiar mieć Canazei- proszę o informację jak najlepiej spędzić tam tydzień dobrego aktywnego wypoczynku.
      • Gość: mariusz Re: Trentino-a może Canazei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 22:19
        okolice gardy są znakomitym miejscem do wspinaczki byłem polecam
      • ortodox Re: Trentino-a może Canazei 05.05.06, 23:39
        Poczytaj tę stronę:
        jarekkardasz.republika.pl/
        pozdrawiam
    • ortodox Re: Trentino 05.05.06, 23:49
      Trentino to jedno z piękniejszych miejsc w Europie, oczywiście jeżeli ktoś
      kocha góry i przyrodę. Dojazd autem jest niezwykle prosty, jadąc przez Niemcy
      można dojechaż autostradą przez przełęcz Brennera, lub piękniejszą drogą przez
      całe Dolomity (Lienz, Cortinę dAmpezzo, Canazei). Zapewne można także pociągiem
      i samolotem do Werony.
      pozdrawiam
      • Gość: miki Re: Trentino IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 19:36
        Fantastyczne tereny - Male na rafting
      • justi0071 Re: Trentino 17.05.06, 18:36
        jest to śliczny region do aktywnego wypoczynku
        • makda Re: Trentino 18.05.06, 10:26
          .. a po trudach wycieczek gorskich polecam wycieczke wzdluz La Strada del Vino:
          w kazdej, nawet najmniejszej miejscowosci jest po kilka winnic. A przy winnicy
          sklep i bezplatna degustacja :-)
          • marusia811 Re: Trentino 18.05.06, 17:09
            halo makdusiu, jak to jest z tymi bezpłatnymi degustacjami bo tak na zdrowy
            rozsądek to chyba żaden dla winiarza interes, ot poprostu rozdawać wino za
            darmo, co ???
            wytłumacz to nam bliżej !!!
            • makda Re: Trentino 18.05.06, 17:17
              Zdrowy rozsadek to powinni miec przede wszystkim degustujacy :-)
              Bo przeciez winiarzowi chodzi o to, zebys skosztowal, a potem kupil wino. I tak
              robia prawie wszyscy, zreszta my samy tak kupujemy wino: wybieramy najlepsze i
              to kupujemy (dodam, ze w winnicach raczej nie kupuje sie pojedynczych butelek,
              a raczej skrzynki/ kartony wina).
              Degustacja tez przeciez nie polega na tym, ze wpada 10 chlopa, co sie chce za
              darmo napic i winiarz wyciaga butelke na stol: raczej nalewa troche na dno
              kieliszka do skosztowania.
              To nie zaden oryginalny wloski wymysl, tak sie robi w winnicach na calym
              swiecie (we Francji, Pld Afryce, USA). Widzialas "Sideways"?
              • ortodox Re: Trentino 19.05.06, 00:24
                Takie degustacje to normalka. Nie tylko u winiarzy, ale także u handlarzy
                winem. Co w tym dziwnego, że dają posmakować przed kupnem? Każdy chce sprzedać.
                pozdrawiam

• marusia811 Re: Trentino 19.05.06, 09:57
                  makda 18.05.06, 10:26 + odpowiedz

.. a po trudach wycieczek gorskich polecam wycieczke wzdluz La Strada del Vino:
                  w kazdej, nawet najmniejszej miejscowosci jest po kilka winnic. A przy winnicy
                  sklep i bezplatna degustacja :-)

ortodox napisał:

> Takie degustacje to normalka. Nie tylko u winiarzy, ale także u handlarzy
                  > winem. Co w tym dziwnego, że dają posmakować przed kupnem? Każdy chce
                  sprzedać.
                  > pozdrawiam
                  >

Troszke się czepiłam,
                  Ameryki nie odkrywacie, moje pytanie było adekwatne do waszych wypowiedzi a nie
                  każdy potrafi się tego domyślić, że na degustację idzie się z myślą kupna wina,
                  że tego oczekuje od nas producent wina ....
                  naszym rodakom trzeba to raczej wyraźnie zaznaczać !!!!!!!!!!

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka