Gość: futbolistka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.06, 19:31 Witam,jade na 2 tygodnie i nie wiem,ktora opcje wybrac by bylo najtaniej,dzwoniac do Polski? 1.komorka 2.karta 3.poczta DORADZCIE :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
luania Re: Jak najlepiej dzwonic z Wloch do Polski? 10.06.06, 16:03 Wg mnie najtaniej jest dzwonić przy pomocy usługi direct tp. Dzwonisz na koszt rozmówcy z każdego automatu telefonicznego. Sama z tej usługi korzystałam i zawsze się to opłaciło. Jedynym mankamentem jest to, że można dzwonić tylko na telefony stacjonarne. Dołączam linka z nr kierunkowymi tej usługi do Polski. www.tp.pl/prt/pl/dla_domu/poza_domem/poland_direct?_a=501790 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Jak najlepiej dzwonic z Wloch do Polski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 16:51 Z telefonu stacjonarnego minuta rozmowy kosztuje 36 centów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Jak najlepiej dzwonic z Wloch do Polski? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.07, 19:37 Kupujesz kartę EUROPA EAST (5 euro) i masz do wykorzystania chyba z 300 min - najbardziej opłaca się dzwonić na telefony stacjonarne. Jest też instrukcja po polsku Odpowiedz Link Zgłoś
aani Re: Jak najlepiej dzwonic z Wloch do Polski? 10.06.06, 16:52 Mozna sie laczyc bardzo tanio za posrednictwem kart, na ktorych znajduje sie numer dostepowy i pin. Jest ich mnostwo, przyklad chocby tutaj www.chiamamondo.com/?PHPSESSID=ec0dbbc4d6dcddf24cd36cf6373ad99a Nigdy nie korzystalam z kart kupowanych przez internet, karte, a w zasadzie wydruk z numerem dostepowym i PINem mozna kupic np w kolekturach (?) ;) Lotto, tam, gdzie doladowuje sie elektronicznie wloskie komorki. Wystarczy poprosic o karte na tanie polaczenia z Polska czy Europa. Zazwyczaj polaczenie z numerem dostepowym jest darmowe, jesli dzwoni sie z telefonu stacjonarnego, z komorki wychodzi zwykle drozej I taniej jest dzwonic na tel stacjonarne, niz na komorki. Ale to zalezy juz od konkretnej karty, wiec lepiej zapoznac sie z warunkami. Zazwyczaj korzystam z karty, z ktorej za 5 euro mozna ozmawiac z PL 120 minut, nie ma oplaty za polaczenie i nie ma oplaty za odebranie - pod warunkiem, ze dzwoni sie ze stacjonarnego na stacjonarny. Nazwa w tej chwili zupelnie wyleciala mi z glowy - postaram sie o nia wieczorem. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Jak najlepiej dzwonic z Wloch do Polski? 10.06.06, 19:17 Np. Edicard: ze stacjonarnego na stacjonarny chyba nieco ponad 120 minut. Odpowiedz Link Zgłoś
aani Re: Jak najlepiej dzwonic z Wloch do Polski? 10.06.06, 23:13 > Np. Edicard: ze stacjonarnego na stacjonarny chyba nieco ponad 120 minut. o wlasnie ;) bez oplaty za polaczenie z nrem dostepowym, bez oplaty wstepnej za odebranie telefonu. I przy kazdym polaczeniu automat informuje, ile minut zostalo na karcie (dla polaczenia z danym numerem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: futbolistka Re: Jak najlepiej dzwonic z Wloch do Polski? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.06, 09:04 Bardzo dziekuje za wszystkie odpowiedzi,nie mialam pojecia co wybrac,teraz juz wiem na co sie zdecydowac i na pewno nie zabieram ze soba komorki ;) pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
daisy123 Re: Jak najlepiej dzwonic z Wloch do Polski? 12.06.06, 10:31 Karta Bright ze stacjonarnego na stacjonarny jest 180 min Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: karta Bright uwaga 12.06.06, 10:49 Opinie ma fatalne: www.ciao.it/Bright_calling_card__291908 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bul bul Re: karta Bright uwaga IP: *.46-85-b.business.telecomitalia.it 15.06.06, 16:27 Najlepsza jest karta BOX SERVICE,taka niebieska.Kupuje ja w sklepie z telefonami za piec euro,a rozmawiam 4 GODZINY 46 MINUT!Jest bezkonkurencyjna.Oczywiscie dzwoniac ze stacjonarnego na stacjonarny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Remo Re: Jak najlepiej dzwonic z Wloch do Polski? IP: *.man.czest.pl 15.07.06, 23:10 A ja polecę dzwonienie przez numer dostępowy który można sobie sprawdzić na stronie www.teleprice.it Dzwoniąc ze stacjonarnego we Włoszech na stacjonarny w Polsce mamy cenę 3,6 centa na minute (a wiec ok. 2 euro za godzinę rozmowy). Troche drożej jest dzwoniąc z komórki, albo na komórkę, ale i tak warto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Jak najlepiej dzwonic z Wloch do Polski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.06, 22:34 Niebardzo znam włoski. Czy z tych numerów dostępowych można korzystać poprzed automat telefoniczny (budkę)? czy muszę mieć jeszcze karte telefoniczną na zainicjowanie rozmowy? Ile ona kosztuje? dzięki:) Odpowiedz Link Zgłoś
ilecka Re: Jak najlepiej dzwonic z Wloch do Polski? 06.08.06, 14:23 Z tego co widzę na stronie, to można tylko z domowego telefonu, albo z komórki włoskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Jak najlepiej dzwonic z Wloch do Polski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 08:24 Dzięki, a masz może jakiś pomysł, jak taniej dzwonić z budki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: futbolistka Re: Jak najlepiej dzwonic z Wloch do Polski? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.06, 22:40 Witam :)widze, ze moj topik powrocil,wiec i ja moge juz udzielic odpowiedzi innym osobom. Wrocilam miesiac temu z Wloch i bedac tam, kupilam karte WELCOME za 5 euro i dzwoniac z budki, mialam 34 minuty do dyspozycji, moim zdaniem bylo warto :) Pozdrawiam.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elsaa Re: Jak najlepiej dzwonic z Wloch do Polski? IP: *.cust-adsl.tiscali.it 26.08.06, 13:07 najlepsza jest karta BOX CARD, za 5 euro 724 minut (znacznie oszczedzam na telefonie odkad ja odkrylam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Jak najlepiej dzwonic z Wloch do Polski? IP: *.jgora.dialog.net.pl 15.10.06, 18:48 a powiedzcie mi jestem jzu we włoszech ide do takie sklepu prosze tą karte i co dalej z niąrobie wkładam do budki? i musze jakoś poprzedzicnumer domowy jak to działa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justynka Re: Jak najlepiej dzwonic z Wloch do Polski? IP: *.icpnet.pl 16.10.06, 09:23 Witajcie.Najlepiej jest korzystać z budek specjalnych ktore sa prowadzone przez greków czy kogos w podobie.Ale niewszedzie je mozna spotkać.Drugi sposób to zakupienie karty Welkome bądz Easy Est Europe o nominale 5 euro.Najleepiej dzwonić z domowych numeró bo nawet do 3 godzin mozna rozmawiac.Zauwazylam ze jesli chce ktos raz zadzwonic i rozmwiac dlugo to karta najlepsza easy est europe natomiast na kilka razy to ta welcome.Jak dzwonić.Wszystko na karcie jest opisane.Wybieraasz numer co est na karcie przykład welcome tel stacjonarnego 800174174 potem wybierasz jezyk 1 wloski 2 angielski potem podajesz kod ze zdrapki oczywiscie jak ci babka w telefonie powie potem nr tel 0048potem kierunkowy do miasta np 62 i nr tel .a i nic sie nie placi wiecej wszystko idzie z tej karty.Wiec sie nie martwcie.Ja dzwonie z tej karty i 100% ze wszystko ok pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bianca07 Re: Jak najlepiej dzwonic z Wloch do Polski? IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.08.07, 13:05 a jak dzwonic odwrotnie, tzn. z Polski ze skypa na nr budki telefonicznej we Wloszech, podano mi taki numer i jest komunikat,ze nieprawidlowy.Nie wiem czy nie na wszystkie budki mozna sie dodzwonic.Prosze o pomoc:) Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Jak najlepiej dzwonic z Wloch do Polski? 21.08.07, 13:47 Po prostu wiele automatow publicznych zostalo zlikwidowanych: nie zarabiaja na siebie. Telefony publiczne likwiduje sie nawet w szpitalach. A w ogole bylo to mozliwe? Z ponizszego linku wynikaloby, ze nie. Numery byly zstrzezone i nie bylo sygnalu dzwiekowego. Nigdy z tego nie korzystalam, wiec pewnosci nie mam. Poklikalam troche i wyskoczylo cos takiego. Istnieje taka mozliwosc, ale dzwoniac z telefonow stacjonarnych plus tim i wind. Pewnie dlatego nie mozesz sie dodzwonic. www.andreatrapani.com/2006/12/17/squilla-il-telefono-pubblico/ Odpowiedz Link Zgłoś
joakar Re: Jak najlepiej dzwonic z Wloch do Polski? 29.08.07, 21:41 z playa, do 15.09 mają promocję i dzwonisz do polski za 49 gr/min Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oksana Re: Jak najlepiej dzwonic z Wloch do Polski? IP: *.dynamic.chello.pl 15.11.13, 22:20 Jak z heyah zadzwonic do Rzymu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zabka Re: Jak najlepiej dzwonic z Wloch do Polski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.07, 12:02 Sa kabiny tel i kosz za 1 min na tel stacionarny to 0,15 euro a na kom 0,30 euro. Lub z budki tel karta europa za 5 euro i masz 20 min na stacjonarny. Lub z hotelu (jak jest tel stacjonarny) Kupujesz karte europa za 5 i zdra[pujesz PIN po wybranym numerze 800,,,,,,,na odwrocie karty jest podany wpijasz PIN i krzyzyk i pozniej numer stacjonarny w PL i masz ok 3h. Odpowiedz Link Zgłoś