wollik 18.06.06, 13:11 czy ktos moze zna adres taniej pywatnej kwatery na tej slonecznej wyspie jak dostac sie tam najtaniej z rzymu jak ksztaltuja sie ceny pociagu wlasnie z rzymu na sycylie moze taniej autobusem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ewelina Re: sycylia IP: *.szwajcarska.pl 18.06.06, 13:41 Za pociąg Inter City Notte z Rzymu do Katanii zapłaciłam 15 E a bilet kupowałam 3 tyg. temu przez internet, teraz już tych biletów na ten pociąg nie ma, jak kupowałam to były ostatnie 2 za 15 E a trzeci (bo jedziemy we trzy) był już za 30E, normalnie taki bilet kosztuje 40-60E w zależności od pociągu, co do autobusów to nie wiem ale ktoś tu pisał o autobusach na z rzumy na Sycylię. Ja wolę jechać pociągiem bo wygodniej i ciekawiej :) A tanich kwater to chyba nie znajdziesz, zależy jak tanich, hostele można znaleźc za ok. 20-30E. My mamy zarezerwowany 1 nocleg w Katanii za 18 E ale widziałam też nocleg za 15 E, a resztę będziemy już szukać na miejscu a jak nie będzie to pozostanie nam kemping. Kiedy wyjeżdżasz i co zamierzasz zobaczyć? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: sycylia IP: 80.54.27.* 24.06.06, 15:56 witam serdecznie,mam prośbę do ciebie czy możesz podać www gdzie można kupić, zarerwować bilet na pociąg, dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewcyna Re: sycylia IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.06.06, 23:22 Jechalam wczoraj trasa Messyna-Rzym, bilet zwykly to 37 eur (z miejscowka) , neistety nie udalo mi sie dostac tego z a !5 eur za zaden dzien, trzeba duzow wczesniej kupowac. I uczulam na nie odkladanie zakupu biletu na ostatnia chwile, bo mi zdarzylo sie nie dostac biletu godizne przed odjazdem pociag w dn. 5 czerwca, musialam jechac nastepnego dnia. Teraz nie jest jeszcze sezon a w srodku pelno - niestety :( Z kwater nie korzystalam tylko kempingow, mysle, ze to fajna opcja. E Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina Re: sycylia IP: *.szwajcarska.pl 18.06.06, 23:49 Możesz coś więcej powiedzieć o kempingach? Jakie ceny, które fajne, co zwiedzałaś, itp.? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewcyna Re: sycylia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.06, 17:39 Moge, ale podaj mi prosze trase, bo ja jechalam wokol wyspy rowerem. Bylo zdecydowanie latwiej dotrzec na kempingi. Kilka moge polecic, ale podaj miejsce gdize bedziesz. E Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina Re: sycylia IP: *.szwajcarska.pl 19.06.06, 17:52 Najpierw będę w Katanii a potem chcemy wypożyczyć samochód na tydzień i pozwiedzać wyspę, trochę już widziałyśmy 2 lata temu ale jeszcze dużo miejsc nam zostało. W podrózy po wyspie przez ok. tydzień chcemy korzystać z kempingów bo chyba na tanie schroniska nie mamy co liczyć. Które kempingi poleciesz, jakie ceny i co ciekawego zwiedzałaś? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewcyna Re: sycylia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 12:40 Wciąż nie napisalas o jakie miejsca chodzi, ktorych nie zobaczylas. Ja jechalam wokol wyspy wyruszalam tez z Katanii, zatem potem Syrakuzy, Agrygent, okolice Plaermo., Cefalu, Messyna. Polecic moge z pewnoscia camping Eraclea Minoa village w miejscowosci o tej samej nazwie. Jedynym minusem byla ciepla woda na zetony. W okolicach Palermo zrobilo sie tloczniej. Na niektorych kampingach na poludniu bylismy jedynymi goscimi :). e Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina Re: sycylia IP: *.szwajcarska.pl 20.06.06, 17:50 Chcemy zobaczyć Palermo, Taorminę, Agrigento, Cefalu, wypsy Liparyjskie i wiele innych miejsc, które nie są opisane w przewodnikach, chciałybysmy objechać wyspę dookoła ale nie wiem czy to nam się uda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewcyna Re: sycylia IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.06.06, 22:33 Ok, to tak: najblizszy kam[ping w okolicahc Palemro to Sferacavallo, polceam maly kemping "degli Ulivi" przesympatyczny i tani, choc maly. Kilometr dalej jest b. duzy "Trinacria" , ale nie zdecydowalam sie tam zostac. Agigento - jest kilka kampingow, uwazam ze ten co bylismy nie byl najlepszy, nie znalezlismy najbardizej polecanego "San Leone", choc do dzis nie wiem dlaczego. Ale jak bedizecie smochodem ot mozna sie pokiusic na nocleg 30 km dalej w Eraclea Minoa, ozaza spokoju, spi sie w lesie pod bialym kilfem i nad brzegiem morza. Poza tym 2 km do waznych greckich ruin w Eralea Minoa. Cefalu- tu byl zdecydownie najlepszy kemping, duzy, z basenem, kortem tenisowym etc, "Costa Ponete". Trzeba uwazac, zreszta wszedzie, bo na wekendy zjezdza tam okoliczna ludnosc, juz od soboty rano zajmuja miejsca. Na pewno po nazwach znjadizesz linki do tych kempingow. Udanego pobytu. E Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina Re: sycylia IP: *.szwajcarska.pl 20.06.06, 23:23 Dziękuję, poszukam ich w internecie a powiesz mi jak mniej więcej kształtowały się ceny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina Re: sycylia IP: *.szwajcarska.pl 20.06.06, 23:34 Już znalazłam i cennik :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina Re: sycylia IP: *.szwajcarska.pl 20.06.06, 23:37 A ten kemping Degli Ulivi to do najtańszych chyba nie należy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewcyna Re: sycylia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.06, 09:37 Jak to? To bylo najtansze miejsce. Za siebie i namiot zaplacilam 7,5 EUR, kolega który spał na Trinacrii za ten sam układ dał 10 EUR. A tu woda ciepla bez ograniczen etc. Na pewno trzeba sie podziewac wzrost cen od 1 lipca. Na wiekszosci kempingow obowiazywal jeszcze cennik "sredni sezon". Poza tym na mniejszych rodiznnych kempingach spopkojnie negocjowalismy i zawsze kilka EUR opuszczali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewcyna Re: sycylia IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.06, 23:12 Zorientujesz sie, ze nie wszystkie kempingi naleza do jakis sieci. W zasadzie na wiekszosci, gdzie spalismy mozna bylo sie dogadac co do ceny. Albo opuszczali z ceny, albo dawali zetony na goraca wode za darmo. Np. tak bylo w Pozallo i Selinunte. Jesli jednak wjezdzasz na kemping i jest wywieszony cennik to taczej nie da rady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina Re: sycylia IP: *.szwajcarska.pl 21.06.06, 23:39 Dzięki za dobre rady :) Jak długo tam byłaś i czy dużo zobaczyłaś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franio Re: sycylia IP: *.chello.pl 22.06.06, 00:17 hej ewelina, gdzie moge znaleźć cennik tego kampingu co wyżej piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franio Re: sycylia IP: *.chello.pl 22.06.06, 14:41 podaj link jak możesz, bo nie moge znaleźć Odpowiedz Link Zgłoś
ewelline Re: sycylia 22.06.06, 15:05 Ale czego nie możesz znaleźć? www.google.pl Nie umiesz korzystać z wyszukiwarki? Wpisujesz nazwy kempingów w gogle, które podała ewcyna i wszystko ci znajduje. Niektórzy czekają tylko na gotowe aż im na tacy podadzą a na tym forum niestety tak nie ma, sama tego doznałąm i nauczyłam się już szukac wszystkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franio Re: sycylia IP: *.chello.pl 22.06.06, 15:32 no ale nie mogę znaleźć akurat tego kampingu, czemu nie chcesz mi pomóc, skoro znalazłaś już tą stronę z cennikiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina Re: sycylia IP: *.szwajcarska.pl 22.06.06, 16:41 Którego kempingu nie możesz znaleźć? Bo akurat w poście ewcyny było parę nazw. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: sycylia 22.06.06, 18:07 Nie wiem, kotrego szukasz, ale dobrze jest korzystac z tej strony. 1. www.camping.it/ 2. www.camping.it/italy/sicilia/ Teraz wybierz prowincje i wyskocza campingi. Niektore maja swoje strony, ktore musisz kliknac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franio Re: sycylia IP: *.chello.pl 22.06.06, 18:21 no pytam o kamping degli ulivi o którego cenniku pisałaś, dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: sycylia 22.06.06, 18:24 www.camping.it/italy/sicilia/palermo/info.asp?id=1874&lingua=italy Wpisujesz w ggogle'a "camping degli ulivi sicilia" i od razu wyskakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franio Re: sycylia IP: *.chello.pl 22.06.06, 18:56 no ale ja szukam cennika tego campingu, który to znalazła ewelina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina Re: sycylia IP: *.szwajcarska.pl 22.06.06, 19:21 Ale ofiara losu z ciebie. I Ty chcesz jechać do Włoch? A mapą umiesz się posługiwać skoro gogole i wpisanie "Degli Ulivi" jest dla ciebie nie lada wyczynem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina Re: sycylia IP: *.szwajcarska.pl 22.06.06, 19:22 A tu proszę cennik na tacy: www.villedegliulivi.it/ita/prezzicampeggio.html Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: sycylia 22.06.06, 19:33 Jestes pewna? Ten to Ville degli Ulivi, na Elbie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina Re: sycylia IP: *.szwajcarska.pl 22.06.06, 19:47 Rzeczywiście ten, który znalazłam jest na Elbie, co uświadomił mi ten kretyn plażowicz czy podróżnik czyli franio ale nazwa ta sama, wpisałam wszystkie nazwy kampingów, które podała ewcyna i tak je znalazłam ale nie wnikałam w te strony ponieważ chciałam się tylko zorientować w cenach. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: sycylia 22.06.06, 19:55 Nazwa jest inna. Jeden to Camping Degli Ulivi, a drugi to Camping "Ville degli Ulivi". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franio I o to mi chodziło! kompletna KoMPRoMITaCJA IP: *.chello.pl 22.06.06, 19:33 Od początku dokładnie o to mi chodziło, dlatego tak głupia się dopytywałem. Kompletna kompromitacja ewelinki, która to już wielokrotnie udowodniła na tym forum, że podróżuje owszem, ale co najwyżej palcem po mapie. To jest cennik campingu na ELBIE!!! Jak ktoś nie umie odróżnić Elby od Sycylii to o czym tu mówić??? Zgrywasz mądra (już nie chodzi nawet o ten wątek, ale o wcześniejsze), od początku nie mogąc znaleźć (z czystej ciekawości) cennika campingu o tej nazwie na Sycylii (tylko na Elbie) podpuszcałem cie specjalnie no i kolejny raz błysnełaś inteligencją. Sycylia=Elba... buahahahahahaahaha tylko kilkaset kilometrów różnicy, no ale kształ nawet całkiem podobny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina Ale debil z ciebie IP: *.szwajcarska.pl 22.06.06, 19:42 Franio-tylko idiota mógłby miec taki nick,tak cos pdejrzewałam,że to taka ściema a kamping Degli Ulivi wpisałam po prostu w google i to mi wyskoczyło.A ty jesteś nędznym kretynem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina Re: Ale debil z ciebie IP: *.szwajcarska.pl 22.06.06, 19:43 franio czyli debil plażowicz czy podróżnik czy jak mu tam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franio "ofiara losu" ewelinka... IP: *.chello.pl 22.06.06, 19:48 myli elbę z sycylią, w dodatku wmawiając innym, że są nieporadni bo sami nie mogą sobie znaleźć, buahahahahaha... właściwie to moge ci wkleić twoją wypowiedź z tego wątku, akurat dokładnie będzie pasować. "Ale ofiara losu z ciebie. I Ty chcesz jechać do Włoch? A mapą umiesz się posługiwać skoro gogole i wpisanie "Degli Ulivi" jest dla ciebie nie lada wyczynem." I kto tu jest "nędznym kretynem", "ofiarą losu"? I dla kogo to jest wyczyn? Ty chcesz jechać do Włoch? Zostań lepiej w domu, bo zabłądzisz na pierwszej krzyżówce przy wyjezdzie z Lublina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina Kretyn-franio IP: *.szwajcarska.pl 22.06.06, 19:52 Nie twoja sprawa, już ty się o mnie nie martw a poza tym odpie..sie ode mnie oszołomie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Ale debil z ciebie IP: *.powen.com.pl 02.08.06, 14:08 Wiesz Ewelina przeczytałam właśnie kilka postów i to co mi się rzuciło w oczy to Twój kompletny brak zaangażowania - wszystko chcesz mieć na tacy a czepiasz się innych. Po co te pytania a gdzie a co a jak? Co zobaczyłas i co zobaczyłaś. Tak sie skąłda że net to skarbnica wiedzy - setki ludzkich opowiadań co warto a co nie zobaczyć, trasy, opisy, reportaże, mini przewodniki. Wszystko jest nawet to o czym przewodniki te kupne nie piszą. Wystarczą dobre chęci bo najłatwiej jest przeciez komuś głowę zawracać co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina Re: I o to mi chodziło! kompletna KoMPRoMITaCJA IP: *.szwajcarska.pl 22.06.06, 19:44 Rżyj debilu, rżyj oszołomie ale kogo to obchodzi poza tobą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina Kretyn-franio vel plażowicz IP: *.szwajcarska.pl 22.06.06, 19:50 A i jeszcze ci dodam kretynie, że bardzo pochlebia mi, że tak interesujesz się moją osobą na tym forum ale co ci z tego? Zapytam jeszcze raz - KOGO TO INTERESUJE PO ZA TOBĄ SAMYM??? Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: sycylia 22.06.06, 19:31 Znalazlam cos takiego: www.enit.it/schedacampeggio2.asp?IDLuogo=5032&AT=PALERMO,%20Provincia%20di%20PALERMO,%20SICILIA&Luogo=PALERMO%20-%20SFERRACAVALLO&Lang=IT&ID=3405 Dorosli od 5,16 - 6,2 euro w zaleznosci od sezonu. Niew iem, czy jest jakis cennik bardziej dokladny / camping ma 1 * /. Jest tam tez 2-gwiazdkowy: www.enit.it/schedacampeggio2.asp?IDLuogo=5032&AT=PALERMO,%20Provincia%20di%20PALERMO,%20SICILIA&Luogo=PALERMO%20-%20SFERRACAVALLO&Lang=IT&ID=3404 Ten pierwszy raz ma 1 gwiazdke, raz 4. www.campeggi.it/Sicilia/PALERMO/campeggi_PALERMO.asp?r=Sicilia&pr=PA Jesli camping nie ma swojej porzadnej strony, nie bardzo mozna polegac na informacjach z innych stron. Nie wszyscy je przekazuja, a nawet jesli, nie zawsze sa one zmieniane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franio Re: sycylia IP: *.chello.pl 22.06.06, 19:38 Linn, serdeczne dzięki za uprzejmość, choć akurat tym razem moje głupie dopytywanie było tylko podpuszczaniem ewleinki vel szwajcarska.pl, bo jakoś od początku przeczuwałem że ta wymądrzająca się mitomanka wlepi w końcu link z Elby. Tak czy tak podane przez Ciebie linki jak najbardziej ok, może się komuś przydadzą, bo trzeba przyznać że jeśli chodzi o campingi sycylijskie to informacje często są dosyć skąpe. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: rada dla wyjezdzajacych do Wloch 22.06.06, 19:52 Od razu mi cos nie pasowalo: w google'u poruszam sie niezle, znam wloski, mieszkam we Wloszech, wiec cennik capmingu raczej znajde. :) Przy okazji rada dla tych, ktorzy podrozuja do Wloch: sama nazwa miejscowosci czesto nie wystarcza. Powinno sie sprawdzac symbol prowincji / litery w nawiasie /, a i to nie zawsze wystarcza. Tym bardziej niewiele mowi nazwa campingu: camping Europa powtarza sie w wielu miejscowosciach. Kiedys ktos skopiowal tu fragment o Castel del Monte odsylajacy do prowincji L'Acquila: tez maja zamek, ale mniej znany. Wyobrazam sobie kogos kto tam jedzie: gdzie Rzym, gdzie Krym. A na marginesie: mniej dyskutujmy o sobie, a wiecej o turystyce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina Re: rada dla wyjezdzajacych do Wloch IP: *.szwajcarska.pl 22.06.06, 19:59 Jak zwykle linn_linn to jedna z nielicznych tu przyjaznych i naprawdę pomocnych osób. Dzięki pomocy linn_linn kupiłam bilety na pociąg co sama zresztą może potwierdzić, zresztą nie musi bo ja także nie muszę nic udowadniać oszołomom, którzy zajmują się tylko wyszukiwanie niewiadomo czego żeby sobie udowodnić też nie wiem co bo bo może mnie obchodzić jakiś franio vel plażowicz czy jakiś podróżnik? Nic. Bo to jest dla mnie ZEREM. Dzięki linn_linn za dobre słowo i za to, że pokazałaś całemu temu franiowi, że każdy może się pomylić i nie ma w tym nic złego. Kiedyś też mnie tu zaczepiał ten niedorozwój umysłowy ale go zignorowała a IGNORANCJA jest najlepszym sposobem na takie szuje, to się teraz odezwał jak franio i udało mu się mnie niestety sprowokować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plażowicz Re: rada dla wyjezdzajacych do Wloch IP: *.chello.pl 22.06.06, 20:07 Drogie dziecko, to nie ja wypisywałem "Ale ofiara losu z ciebie. I Ty chcesz jechać do Włoch? A mapą umiesz się posługiwać skoro gogole i wpisanie "Degli Ulivi" jest dla ciebie nie lada wyczynem". Udawałaś mądrą,odnosiłaś się z wyższością do "kogoś" kto śmiał się zapytać, a jak wyszło wszyscy widzą. I może nie pisz już więcej w tym wątku, bo kompromitujesz się z postu na post, pomijając nawet te twoje epitety, zajrzyj najpierw do słownika co znaczy słowo "ignorancja" i w jakim sensie można go użyć. Bo że się popisujesz właśnie ignorancją na każdym kroku to wiem, ale nie wiem czy to akurat dobry sposób na mnie czy innych forumowiczow :)) Gość portalu: Ewelina napisał(a): Kiedyś też mnie tu zaczepiał ten niedorozwój umysłowy ale go > zignorowała a IGNORANCJA jest najlepszym sposobem na takie szuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina Re: rada dla wyjezdzajacych do Wloch IP: *.szwajcarska.pl 22.06.06, 20:20 Ignorowanie to dobry sposób na takie szuje jak ty - piszą sobie, coś tam piszą i szukają tylko zaczepki a tu nic, aż w końcu muszą użyć innego nicka żeby zwrócić swoją uwagę. Udało się nędarzu. Gratuluję dobrego sampoczucia! A pisać będę dalej w tym wątku i w innych bo mam na to ochotę i ty na pewno mi tego nie zabronisz. I powtarzam - swje rady zachowaj dla kogo innego bo dla mnie jesteś nikim więc rady pana nikt mnie nie obchodzą. A TERAZ IGNOR - CZEKAM CO ZNOWU WYMYŚLISZ ŻEBY TYLKO ZE MNĄ POROZMAWIAĆ. NO JUŻ WYSILAJ SWÓJ CHORY UMYSŁ ĆWIERĆINTELIGENCIE. ZOBACZYMY CO TERAZ CI SIĘ UDA! CZEKAM Z UTĘSKNIENIEM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plażowicz Re: rada dla wyjezdzajacych do Wloch IP: *.chello.pl 22.06.06, 20:32 ewelinko, cieszę się że już zrozumiałaś, czym różni sie ignorowanie kogoś od "ignorancji" (w razie czego jakbyś znów zapomniała, nadal polecam słownik:) ), no i nie denerwuj się tak, mówią, że złość urodzie szkodzi:). Jeśli sprawia ci przyjemnoś c obrzucanie mnie epitetami, to proszę bardzo, czekam na więcej, jeśli sprawia ci to przyjemność:) A w twoich wątkach pojawiam się tylko jak się kolejny raz kompromitujesz, na prawdę ci życzę żebyś w końcu dotarła na Sycylię, piękne miejsce, z resztą Elba również może być, podobnie urokliwa:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina Re: rada dla wyjezdzajacych do Wloch IP: *.szwajcarska.pl 22.06.06, 21:07 A tobie chyba obcy jest słownik ortograficzny bo "naprawdę" pisze się razem a nie "na prawdę" więc się swoją rzekomą wiedzą tak nie popisuj. A ignorancja jest właśnie twoją cechą bo jakoś nie udało mi się znaleźc ani jednego twojego postu w którym byś komukolwiek pomógł w jakikolwiek sposób albo wypowiedział się na temat tego forum a temat tego forum to WŁOCHY a nie DOPIE..NIE INNYM więc najpierw spójrz na siebie a potem pouczaj innych. Epitetów już się nie doczekasz bo od tej pory traktuję cię jak powietrze, śmierdzące gównem powietrze, a takiego trzeba unikać. No chyba, że uda ci się mnie po raz kolejny sprowokować franiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plażowicz Re: rada dla wyjezdzajacych do Wloch IP: *.chello.pl 22.06.06, 20:00 Też tak uważam, ale nie lubie również osób które pozjadały wszystkie rozumy, udawają mądrych a potem wychodzi jak wychodzi (np w tym wątku ewelinka), tym bardziej jeśli są zwykłymi mitomanami. Stąd ta mała prowokacja, efekt był łatwy do przewidzenia. Niech każdy pisze, ale o tym co na prawdę wie. A ewelince życzę (i nie denerwuj się tak- 5 postów w 5 minut, cóż, każdy kiedyś <a że niektórzy częściej...> zrobił z siebie głupka, trudno się mówi), żeby w końcu dotarła do tych wymarzonych Włoch, to piękny kraj, rzeczywiście warty odwiedzenia i to nie raz. Odpowiedz Link Zgłoś
kragmel1 zaraz zaraz o co tyle zamętu? 22.06.06, 20:26 o co tyle zamętu?pomylki zdarzaja sie kazdemu.sledzilam ta cala dyskusje i jestem zniesmaczona wasza obustronna zajadliwoscia-frania podszywajacego sie pod kogos,ktory za wszelka cene chcial cos udowodnic ewelinie,do tej pory nie wiem co i po co i eweliny,ktora poniosly emocje i niepotrzebnie dala sie sprowokowac.zalosne.i czego tu si emozna dowiedziec o sycylii?tyle postow a tylko w paru potrzebe informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
ewcyna Re: zaraz zaraz o co tyle zamętu? 22.06.06, 21:25 O rany, ale sie porobilo. Ludzie, wy zostańcie w domu. Naprawde nie ma co bardzo szukac. Kemping "degli Ulivi" jest wymieniony w przewodniku Pascala. Korzystalam tez z Lonely Planet, oba te przewodniki sie uzupelniaja. Zycze udeanej podrozy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina Dla zainteresowanych mały przegląd postów IP: *.szwajcarska.pl 22.06.06, 21:35 Dla zainteresowanych przegląd pierwszych z brzegu postów plażowicza vel frania i forumowiczów wypowiedzi o nim. Popatrzmy na jego ignorancję w temacie WŁOCHY i przyjrzyjmy się bliżej tej szuji. 1. • Re: Uwaga na firme"STAN-BUS" z Elbląga! IP: *.chello.pl Gość: plażowicz 29.05.06, 13:48 + odpowiedz Jezus Maria, jak można zrobić aż tyle błędów w krótkim w sumie tekście?? 2. • "Flustracja" ??? IP: *.chello.pl Gość: plażowicz 03.05.06, 12:36 + odpowiedz Gość portalu: zbynek napisał(a): > ja nie mam i nie mialem nigdy kłopotów z realizacją swoich planów ale widzę ,że > ty masz jakieś kompleksy i jak nie chcesz oglądać niczego we Włoszech i innym > nic nie doradzasz - tylko psioczysz to znaczy ,że nigdzie nie byłaś > lub im zazdrościsz a ludzie mają różne upodobania i poglądy i nigdy nie będą > tkkie jak twoje.Jeżeli masz pisać bzdury to lepiej nie odzywaj się. > Ja rzuciłem to hasło aby podyskutować na ten temat a nie słuchać negacji ludzi > sflustrowanych i uwaszających siebie za wyrocznię. Zazdrościć komuś wyjazdu do Bibione? Buahahahahaha, takich dsperatów szczerze mówiąc nie znam osobiście. I co to znaczy "sfLustrowanych"? Tylko nie pisz, że to literówka, gdzie 'l' a gdzie 'r' na klawiaturze. Nie używaj słów, których nie znasz, bo się po prostu kompromitujesz człowieku. Nie umiesz sprecyzować o co dokładnie ci chodzi- stąd takie moje pytanie pojawiło się w temacie postu. No ale w sumie wszystko składa się w jedną całość- ograniczony intelekt to i ograniczone horyzonty, ot taki obraz przeciętnego turysty z Bibione/Rimini itp. dla którego hitem jest Italia w miniaturze. 3. • Re: "Flustracja" ??? do udającego plażowicza IP: *.plock.mm.pl Gość: zbynek 03.05.06, 12:55 + odpowiedz widzę jakim inteligentem jesteś - jeżeli nie rozumiesz tego co cytasz - czemu do Bibione przyjeżdżają tysiące ludzi z całego swiata, a jak lubisz skwar miast to tam sobie wypoczywaj.Szkoda,że taki inteligent jak ty jest aż tak ograniczony. Twoj intelekt i twoje horyzonty są tak ograniczone ,żę nie potrafią zrozumieć pewnych prawd na tym świecie i jak koń z klapkami na oczach ciągniesz w jednym kierunku. 4. • Re: "Flustracja" ??? do udającego plażowicza IP: *.chello.pl Gość: plażowicz 03.05.06, 13:26 + odpowiedz Czyżby zabolało? Nie denerwuj się tak, bo wtedy wychodzi ci jeszcze większy bełkot niż zazwyczaj i trudno zrozumieć te twoje wielokrotnie "złożone" zdania, pozbawione zupełnie sensu nie mówiąc już o jakiejkolwiek składni. Tysiące ludzi jedzą też w McDonaldsie, nie mówiąc już o milionach much i wiadomo czym... To raczej świadczy o nich samych, a nie o innych. Ciekawe też to przeciwstawienia- albo Bibione, albo skwar miast, no cóż na szczęście nie dla wszystkich jest to jedyna alernatywa. Co do tego "konia" to w jednym kierunku (dokładniej bibione itp.) ciągnie tu raczej ktoś inny niż ja. No ale rozumiem, dla niektórych to jak widać ważne, że byli w takim "kurorcie" do którego to ciągną tysiące, jest się czym pochwalić, w końcu jakby się pojechało raz w życiu gdzieś dalej i oryginalniej znajomi by pewnie nawet nie wiedzieli gdzie to. 5. • Re: "Flustracja" ??? do udającego plażowicza IP: *.plock.mm.pl Gość: zbynek 03.05.06, 18:30 + odpowiedz takiego chamstwa jak prezentujesz na tym forum trudno jest spotkać. Ja mam się czym pochwalić bo zwiedziłem Włochy od Bibione po Sycylie. I tak samo cenię tych co bywają w Bibione jak i w Toskani, Kalabri,Liguri a ty kmiocie-nowobogacki uważasz siebie za coś lepszego a jesteś dla większosci ludzi przysłowiowym g.... 6. • Re: "Flustracja" ??? do udającego plażowicza IP: *.chello.pl Gość: plażowicz 03.05.06, 19:49 + odpowiedz Gość portalu: zbynek napisał(a): > takiego chamstwa jak prezentujesz na tym forum trudno jest spotkać. > Ja mam się czym pochwalić bo zwiedziłem Włochy od Bibione po Sycylie. > I tak samo cenię tych co bywają w Bibione jak i w Toskani, Kalabri,Liguri > a ty kmiocie-nowobogacki uważasz siebie za coś lepszego a jesteś dla większosci > ludzi przysłowiowym g.... Może tak, może nie. Przynajmniej umiem posługiwać się językiem ojczystym, w przeciwieństwie do niektórych... Pisałem żebyś się tak nie denerwował, bo kiepski ci wychodzi składanie zdań. Nie wiem gdzie rzeczywiśie byłeś, nie wydaje mi się natomiast żebyś zwiedził Włochy od Bibione po Sycylię (no chyba że palcem po mapie). Po pierwsze dlatego, że przeglądając w wyszukiwarce twoją twórczość na forum można stwierdzić, że 90% twoich postów jest właśnie o ... (jakże by inaczej) Bibione, wszędzie praktycznie piszesz to samo i polecasz ten "kurort". W reszcie wspominasz o niektórych innych miejscowościach tego "wspaniałego" regionu, no raz się pojawia nazwa Gargano, ale tylko w zapytaniu. Nieco to dziwne, że są to jedyne miejscowości w sprawie których zabierasz tu głos, no ale cóż, może to zbieg okolicznosci. Po drugie tym bardziej mi się nie wydaje ze ktoś to zjechał całe Włochy wciskałby i polecał wszędzie innym (co więcej sam tam wracał) takie coś jak Bibione. Więc weź tu nie wciskaj po prostu kitu. 7. • Re: "Flustracja" ??? do udającego plażowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl Gość: Viagra 28.05.06, 21:17 + odpowiedz poczytaj swój bełkot plażowiczu :) swoją składnie stylistyke ..itp itd ( polecam google to zromiesz o co chodzi ) ja myśle że plażowicz ma problem z erekcją niestety nie moge Ci pomóc w tym temacie za późno 8. "Kto nie ma miedzi ten w domu siedzi" IP: *.chello.pl Gość: plażowicz 18.05.06, 13:25 + odpowiedz wiec siedź w domu i nie rób popeliny 9. • Re: "Kto nie ma miedzi ten w domu siedzi" IP: *.icpnet.pl Gość: mada 18.05.06, 15:33 + odpowiedz plazowiczu ! jak nie masz nic do powiedzenia na temat to nie zabieraj glosu , w Austrii mozna bez problemu przespac się w aucie na parkingach przy autostradzie , wielu podrozujacych z roznych krajow tak robi, oczywiscie są toalety nawet na niektórych prysznice, mozesz nawet wodę zagotowac w czjniku, we Włoszech nie nocowalam w ten sposob. 10. • Re: "Kto nie ma miedzi ten w domu siedzi" IP: 62.69.212.* Gość: bastet 18.05.06, 16:24 + odpowiedz plażowiczu! gratuluję ci sukcesu życiowego, bo domniemuję, ze ty zapewne nocoujesz tylko w 5-gwaizdkowych hotelach i to jeszcze klasy de lux. 11. Re: czy można spać w samochodzie na parkingu ? IP: *.chello.pl Gość: plażowicz 18.05.06, 17:05 + odpowiedz Ależ dziadostwo. Do noclegów z namiotem służą campingi, a nie parkingi czy inne miejsca nie wyznaczone. Prysznice na plaży służą do opłukania się z morskiej wody, a nie do mycia mydłem czy szamponem. Rozumiem że jak nie znaleźliscie kibelka to pod krzaczek się chodziło (piękne poszanowanie przyrody), albo hop przez płot i na camping za darmo (w końcu tylko frajerzy płacą, no nie?). Słoma z butów i tyle, z resztą jak ktoś pisze "spodkaliśmy" to tak czy tak od razu to widać. 12. • Re: Sierpien we Wloszech - jaka pogoda? IP: *.chello.pl Gość: plażowicz 02.05.06, 00:27 + odpowiedz To nie jedź Ewelinko, nikogo to zbytnio nie obchodzi. 13. • Re: Sierpien we Wloszech - jaka pogoda? IP: 212.182.96.* Gość: Turysta 02.05.06, 15:50 + odpowiedz A kogo obchodzą twoje chamskie odzywki plażowiczu? I NA KONIEC KWITESENCJA JEGO OSOBOWOŚCI: 14. • Re: Sierpien we Wloszech - jaka pogoda? ennka 02.05.06, 22:45 + odpowiedz Plażowicz ,jak zauważyłam ,grasuje tu po różnych wątkach ,dając świadectwo swojej "wysokiej" kulturze. Zostawcie go w spokoju .On , biedaczek , odbywa tu swoje podróże po Europie. Nie załujcie mu ,okażcie serce nieborakowi ... I KTO TU SIĘ OŚMIESZA? KTO POD KIM DOŁKI KOPIE, TE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plażowicz Re: Dla zainteresowanych mały przegląd postów IP: *.chello.pl 22.06.06, 21:54 ewelinko, już z 5 razy napisałaś w tym wątku, że mnie ignorujesz, a ciągle sama zaczynasz (pomijając nawet kolejne inwektywy), zakochałaś się czy co?. Rozumiem że twoje zainteresowania ograniczają się do podróżowania palcem po mapie i wyszukiwania wypowiedzi innych forumowiczow, ale we wszystkim trzeba miec umiar, no chyba ze rzeczywiscie sprawia ci to az taka przyjemnosc, to trudno, w takim razie ciesze sie ze dostarczam ci tyle rozrywki (cale szczescie ze tylko na odleglosc) :) Co nieco się wygłupiłaś w tym wątku, ale mówi się trudno, tak bywa w życiu i lepiej chyba wtedy zamilknąć niż dalej brnąć i się ośmieszać. Widzę że strasznie nadepnąłem ci na odcisk, jeśli rzeczywiście aż tak to przeżywasz to bardzo mi przykro :), ot taka mała prowokacja miała być, w którą to z resztą sama się wkopałaś, no ale to tylko forum, głowa do góry, jutro będzie lepiej, a może i w końcu dotrzesz na Sycylię:) Odpowiedz Link Zgłoś
kragmel1 Re: Dla zainteresowanych mały przegląd postów 22.06.06, 23:40 Bez obaw plażowiczu-co do tego osmieszania się to osmieszyłeś się najbardziej ty tutaj posądzając Eweline o jakas bzdurna pomylke,pewnie dyby miala spedzic wakacje na tym kempingu to by bardziej wnikliwie przejrzala strone i o co to wielkie halo?Natomiast jaki ty jestes dobitnie to pokazala ewelina.O co ci wlasciwie chodzi?jestes na forum wlochy a na temat jeszcze nic niestety rozsadnego nie powiedziales i masz czelnosc osadzac innych?chyba wszystkich mierzysz swoja miara.wyczuwam jakas frustracje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justa Re: Dla zainteresowanych mały przegląd postów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.06, 12:13 Ewelina daj spokój,przecież ten pożal się Boże plażowicz musi mieć ostatni głos w dyskusji,po co z kimś takim w ogole dyskutować?Nie ma sensu.Pojawił się znikąd pan nikt i tyle,żeby jeszcze miał coś na temat do powiedzenia ale nie ma po za chamskimi odzywkami i pouczaniem innych.Żal mi ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina Re: Dla zainteresowanych mały przegląd postów IP: *.szwajcarska.pl 23.06.06, 20:20 O przymknął się pan franio plażowicz,może plażuje na innym wątku hehehe i tam robi śmietnik taki jak tu zrobił. Ale pewnie zaraz wypełznie ze swojej nory żeby uraczyć nas kolejnymi rewalacjami. Odpowiedz Link Zgłoś
tofanka Re: sycylia 22.06.06, 11:10 Hej, Rzeczywiscie jak znajdziesz dobra oferte to z Rzymu do Katanii mozesz dojechac nawet za 15 euro.Najlepiej zadzwonic i zapytac.Numer znajdziesz na www.trenitalia.it Autobus to koszt ok 40-45 euro.ja jechalam w zeszlym roku,ale na poludniowy wschod wyspy (z Rzymu zaplacilam 45 euro).Ceny mozesz sprawdzic na www.saisautolinee.it Jesli nadal szukasz noclegu,to ja oferuje kwatery wakacyjne na wyspie.Mamy ich ponad 100 .Ceny ksztaltuja sie roznie w zaleznosci od sezonu.Oferty juz od 12 euro/osobe/dzien - willa nad morzem.Zalezy w ile osob sie wybieracie i na jaki okres(my oferujemy kwatery od soboty do soboty).Oferujemy apartamenty,domy wakacyjne,B&B w miejscowosciach nadmorskich,ale rowniez na kampanii.mamy coraz wiecej klientow z Polski.Jak potrzebujesz blizszych informacji pisz na adres tofana@inetria.pl, gdyz na forum bywam rzadko. Odpowiedz Link Zgłoś