Dodaj do ulubionych

camping Le Capanne - Bibbona

IP: *.adsl.inetia.pl 10.09.06, 08:45
Czy ktoś może był na campingu Le Capanne - Bibbona w Toskani, proszę o opinie.
Obserwuj wątek
    • Gość: voyy Re: camping Le Capanne - Bibbona IP: *.zgora.dialog.net.pl 14.09.06, 09:17
      Byliśmy na tym kempingu 10 dni na przełomie sierpnia i września. Kemping
      niezbyt duży, ładny basen, choć raczej dla zabaw z dziećmi niż do popływania,
      naszym 3 i 8 letnim synkom bardzo odpowiadał. Drzewa są wysokie, więc namioty i
      mobil homy są w cieniu. Są boiska do piłki, siatkówki plażowej i kort. W
      pobliżu przebiega droga szybkiego ruchu i linia kolejowa. Dla nas nie było to
      uciążliwe, ale w nocy pociągi słychać. W obsłudze kempingu pracuje sympatyczny
      Polak (jak byliśmy zajmował się sprzątaniem), można się było podpytać o
      okolice.
      • Gość: Tomasz Re: camping Le Capanne - Bibbona IP: *.adsl.inetia.pl 17.09.06, 12:03
        Dziękuję za informację, chciałbym zadać jeszcze kilka pytań:
        1.jak daleko jest do plaży, czy plaża jest kamienista czy jest ładny, drobny
        piasek, jak wygląda parkowanie samochodów w pobliżu plaży,
        2.czy są na campingu place zabaw dla dla dzieci,
        3.czy byli Państwo na campingu z Eurocampem, czy ogródki przy mobile home'ach
        są duże,
        4.jaka pogoda była w czasie Państwa pobytu, czy woda w morzu była ciepła i
        czysta,
        Mam nadzieję, że ta ilość pytań nie sprawi kłopotu. Będę wdzięczny za odpowiedź
        za którą już teraz dziękuję.
        • Gość: voyy Re: camping Le Capanne - Bibbona IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.09.06, 08:47
          ad. 1 do najbliższej plaży w Marina di Bibbona jest 3-4 km, plaża piaszczysta,
          ale piasek ciemny, dla nas przyzwyczajonych do bałtyckich plaż wrażenie trochę
          dziwne, również niedaleko w Marina di Cecina plaża kamienista, ładniejszych
          plaż trzeba poszukać trochę dalej, my byliśmy chyba 3-krotnie w Vada, jakieś 15
          km od kempingu, plaża z jasnym drobnym piaskiem, raz w Castagneto Carducci
          (może niedokładna nazwa piszę z pamięci) też piaszczysta szeroka ładna plaża ok
          15 km od kempingu, tyle,że w przeciwną stronę niż do Vady. Jak pisałem byliśmy
          po szczycie sezonu, z parkowaniem w pobliżu plaży nie było problemu, z tym, że
          przy samych plażach zwykle parkingi płatne, ale starczy zaparkować 200-300 m
          dalej, żeby było bezpłatnie.
          2. Na kempingu jest plac zabaw ale niezbyt duży, byli też animatorzy
          3. Byliśmy z eurocampem, mieszkaliśmy w namiocie, z tego co widziałem ogródki
          przy mobil homach nie były zbyt duże
          4. Pogoda była super, przez cały czas słońce, temp 28-30 stopni, ale nie było
          duchoty, wieczorem robiło się chłodniej, ale przyjemnie chłodno a nie zimno.
          Woda w morzu ciepła i bardzo czysta, jedynie w basenie, z samego rana
          temperatura wody przypominała nasze jeziora w niezbyt upalne lato.
          • Gość: Tomasz Re: camping Le Capanne - Bibbona IP: *.adsl.inetia.pl 18.09.06, 21:07
            Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź.Ja wtym samym okresie byłem z rodzinką na
            campingu La Baume we Frejus (Francja) jeżeli jesteście Państwo zainteresowani
            chętnie odpowiem na pytania.
            • Gość: voyy Re: camping Le Capanne - Bibbona IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.09.06, 07:55
              Chętnie poczytam o kempingu, na którym byłeś. pytania mam właściwie takie same
              jak Ty :-). mam dwóch synów w wieku 3 i 8 lat, dlatego też interesują mnie
              place zabaw i baseny na kempingu oraz jakość plaż. Czy łatwo znaleźć bezpłatną
              plażę, czy przeważają te z parasolami i leżakami do wynajęcia? Z praktycznych
              drobiazgów dotyczących kempingu Le Capanne to kilka km od kempingu przy
              wjeździe do Ceciny znajdują się samoobsługowe stacje benzynowe, ceny były na
              nich najniższe jakie widziałem w trakcie pobytu we Włoszech.
              • Gość: Tomasz Re: camping Le Capanne - Bibbona IP: 83.238.148.* 20.09.06, 21:32
                Na kempingu są dwa kompleksy basenów ze zjeżdżalniami - jeden w starszej
                części, drugi w pobiżu głównej bramy wjazdowej i recepcji.O tym pierwszym nie
                ma co pisać, natomiast drugi jest naprawdę fajny.Duże zjeżdżalnie, brodzik dla
                dzieci ze zjeżdżalnią, jacuzzi, duży basen z podgrzewaną wodą (głębokość od 0
                do 2,7m), dwa mniejsze baseny nadające się do pływania, dwa kryte baseny z
                podgrzewaną wodą, ale raczej do zabawy niż pływania (też są
                zjeżdżalnie).Ogródki przy mobile home'ach spore choć to zależy od
                parceli.Toalety w dość dobrym stanie, lecz są też starsze o niższym
                standardzie.Plac zabaw dla dzieci dobrze wyposażony posiada nowy sprzęt do
                zabaw (brak jest tylko piaskownicy).Sklep na kempingu wystarczający by zrobić
                podstawowe zakupy, pizzeria, bar.W pobliżu na drodze do Frejus jest Leader
                Price i Geant (tu też jest najtańsza stacja paliw 1 litr ON - 1,08
                EUR).Niestety najbliższa plaża jest w odległości ok. 7 km, praktycznie
                wszystkie są bezpłatne bez leżaków (nawet w Cannes), co nie znaczy że brak jest
                tych z leżakami.Woda w morzu czysta wręcz przezroczysta. Piasek lepszy niż nad
                Adriatykiem - żółty, ale naszemu np. z Łeby nie dorównuje.Parkingi praktycznie
                wszędzie płatne, czy przy plaży czy w mieście.W pobliżu kempingu jest ZOO
                trochę zaniedbane, ale można odwiedzić.
                • Gość: voyy Re: camping Le Capanne - Bibbona IP: *.zgora.dialog.net.pl 26.09.06, 08:21
                  dziękuję za informacje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka