Dodaj do ulubionych

audiencja generalna

IP: *.e-wro.net.pl 12.03.07, 10:44
Drodzy podróznicy!
prosze o pomoc.
Jak mozna dotac sie na audiencje genralna u papieza? w grę wchodzi tylko
srodowa, dzyz bede w rzymie akurat od wtorku do soboty. gdzie nalezy sie
zglosic, gdzie zadzwonić. na stronie Watykany znalazlam tylko nr telefonu.
pomozcie prosze!
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Ted2222 Re: audiencja generalna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 18:42
      Na środową audiencję generalną na placu Św. Piotra "zaproszenia" możana
      dostać ( między innymi) bezpośrednio w Biurze Pontyfikalnym za Spiżową Bramą.
      Warto, czułem się w pełni dowartościowany gdy gwardzista papieski oddał mi
      honory prezentując halabardę.
      Nie ma żadnych formalności .
      Natępnym razem zaproszenie przed wejściem doatałem od jakiejś pani.
      Parę lat potem byłem na audiencji obecnego Papieża bez żadnego zaproszenia,
      wygląda na to że nie są one niezbędne.
      Miłego pobytu w Rzymie.
      Ted
      • Gość: antunes Re: audiencja generalna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.03.07, 18:48
        Dziękuje Ci bardzo serdecznie Ted. Lece z przyjaciółmi do Rzymu jutro rano,
        jestem wdzęczna za rychłą odpowiedz. Pozdrawiam Cię serdecznie i mam nadzieje,
        ze nam sie uda!
        • Gość: antunes audiencja generalna - byłam IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.03.07, 20:24
          witam,

Własnie wrociłam z Rzymu. Udalo mi sie dostać na audiencje generalna u papieza.
          Audiencja te odbywaja sie w srody i niedziele w Auli lub na placu sw Piotrajak
          jest ladna pogoda. W ostanią srode była własnie na placu. Bilety dostalam we
          wtorek wieczorem. W celu dostania biletow nalezy udac sie do watykanu i w
          sklepie gdzie jest poczta watykańska spytac sie Pani sprzedającej - ona da
          bilety albo pokieruje. jak to zawiezie zapytajcie sie któregos ze straznikow
          lub policjantów w Watykanie - oni was pokierują tak jak mi pomogli.
          Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka