Dodaj do ulubionych

Włochy - wybrzeże Adriatyku?

26.05.03, 08:57
Czy ktoś z Was był na północnym wybrzeżu włoskiego Adriatyku (między Triestem
a Wenecją lub na południe od Wenecji). Interesują mnie: rodzaj plaży (podobno
długie piaszczyste), orientacyjne ceny (kampingi) w sierpniu, ogólnie ceny
jedzenia w sklepach i czy można jechać "w ciemno" w tym okresie i w ogóle jak
tam jest?
Z góry dziękuję za informacje
Pozdr
Obserwuj wątek
    • Gość: piotr Re: Włochy - wybrzeże Adriatyku? IP: *.pool194184.interbusiness.it 02.06.03, 08:59
      Jesli chodzi o plaze to jedz do BIBIONE.
      • Gość: dodo Re: Włochy - wybrzeże Adriatyku? IP: *.36.11.vie.surfer.at 16.06.03, 08:54
        Co roku jezdze nad Adrie i zawsze wybieramy sie do Lignano(Sabbiadoro)-piekne
        miasteczko,super atmosfera,przepiekna plaza.Radze szukac hotelu w cenie ktorego
        jest juz plaza bo ogolnie jest droga.Natomiast nie wierz w to co ktos wczesniej
        napisal,ze tanie jest jedzenie i ze w cenie 20€ mozna zjesc obiad we dwie
        osoby.Bzdura.Chyba,ze w jakims podrzednym,tanim barze.Normalna cena obiado-
        kolacji dla dwoch osob w sredniej klasy restauracji to wydatek ok.40€.Buty sa w
        cenie 120€ i w gore a tanie to sie zaraz rozpadna.Na zakupy jezdzi sie do miast
        typu Triest czy Udine bo w tych typowo turystyczny ch jest drozej.
        Najbardziej znane wloskie miasteczka na polnocy Wloch
        to :Grado,Lignano,Bibione,Caorle,Jesolo i pozniej jest juz Wenecja.
        • Gość: Iza Re: Włochy - wybrzeże Adriatyku? IP: *.introl.pl 16.06.03, 12:06
          Ja akurat pisałam, że Włochy są dość drogie, ale co do jedzenia nie mogę się z
          Tobą zgodzić. Prawie codziennie jedliśmy w knajpie i ceny są
          - pizza: 6-7 EUR plus napój (dla 2 osób rachunek 16-18 EUR)
          - spaggetti: 5-7 EUR (więc jak wyżej)
          - eskalopki z ziemniaczkami: 6-7 EUR

Więc nam też udawało się zjeść syty obiad poniżej 20EUR
    • justyna_dabrowska Re: Włochy - wybrzeże Adriatyku? 02.06.03, 11:20
      Mam wykupioną rezerwację na Gargano (www.agitur.it/jolly) od 2 do 9 sierpnia
      dla 4 osób. Piekne miejsce, piaszczysta plaża.
      Niestety nie moge jechać. 810 euro.
      jesli Cię to intersuje prosze o kontakt : justyna.dabrowska@agora.pl
      • nelu Re: Włochy - wybrzeże Adriatyku? 03.06.03, 11:25
        Za wcześnie i ciut za drogo, ale dzięki za propozycję.
        Pozdr
    • Gość: Damian Re: Włochy - wybrzeże Adriatyku? IP: *.cf.pl / 192.168.6.* 02.06.03, 14:13
      Rok temu byliśmy na południu od Wenecji, w miejscowości Rosolina Mare.
      Odległość od Wenecji to około 60 km. Plaże szerokie i piaszczyste. Bardzo
      zadbane i czyste, ale w wiekszości platne. W sierpniu nie polecam jechac w
      ciemno, bowiem całe Włochy maja wakacje i wszedzie jest brak wolnym miejsc.
      co do cen to są one nawet do przyjecia. Dość tanie są ubrania, buty i
      kosmetyki. Jedzenie: to wydatek około 20 Euro za kolacje dla dwojga. Bogata
      kolacja. Pozdrawiam.
      • kvik Re: Włochy - wybrzeże Adriatyku? 03.06.03, 11:48
        polecam w miejsce typowo turystycznego bibione odlegle o 25 km w strone
        wenecji caorle, blizej wenecji i port rybacki, jest sie jakby blizej tubylcow,
        ladna malenka staroweczka z zabytkowym kosciolkiem
        atmosfera bardziej wlosko-internacjonalna
        w bibione atmosfera niemiecko-skandynawsko-slowiansko jezyczna, brrrr az mnie
        ciarki przechodza
      • micho64 do Damiana 10.06.03, 23:18
        Gość portalu: Damian napisał(a):

> Rok temu byliśmy na południu od Wenecji, w miejscowości Rosolina Mare.
        > Odległość od Wenecji to około 60 km. Plaże szerokie i piaszczyste. Bardzo
        > zadbane i czyste, ale w wiekszości platne. W sierpniu nie polecam jechac w
        > ciemno, bowiem całe Włochy maja wakacje i wszedzie jest brak wolnym miejsc.
        > co do cen to są one nawet do przyjecia. Dość tanie są ubrania, buty i
        > kosmetyki. Jedzenie: to wydatek około 20 Euro za kolacje dla dwojga. Bogata
        > kolacja. Pozdrawiam.

Witam. Tak się składa, że w tym roku wybieram się właśnie do tejże
        miejscowości. Wiem mniej więcej gdzie będę mieszkał, niestety niewiele wiem
        o samej miejscowości. Będę wdzięczny za każde info.

Pozdrawiam
    • Gość: Iza Re: Włochy - wybrzeże Adriatyku? IP: *.introl.pl 09.06.03, 14:51
      Polecam Lido di Jesolo jeśli apartament lub kemping oraz Cavallino jeśli
      kamping. W ciemno można jechać np. we wrześniu. Lipiec i sierpień nie
      ryzykowałabym. Możesz zarezerwować przez internet. 4 lata temu byłam na
      kempingu Europa w Cavallino. Super warunki, plaża szeroka piaszczysta tuż przy
      kempingu.
      • kvik Re: hai micho .................. 16.06.03, 13:16
        co ty rozumiesz przez "bogata kolacja " za 20 euro we wloszech, w miejscowosci
        turystycznej ?
        rosalina mare to co prawda zadne szczegolne miejsce ale brac i tam potrafia

zwykle lody kosztuja 5 euro albo i wiecej, picie okolo 4 euro a nie zapominaj
        o "kopercie" do kazdego rachunku, to min. 10% plus napiwek, plus podatek
        turystyczny
        bo koperta to nie napiwek to za to, ze podaja ci na talerzu - ostatecznie
        mozesz pize wziasc w garsc

20 euro "bogata kolacja" - przynajmniej sie nie wyglupiaj, w warszawie na
        starym miescie to na jedna osobe i wcale nie bogata a we wloszech jest drozej,
        zapewniam
        • Gość: Linn Re: hai micho .................. IP: *.dialup.tiscali.it 16.06.03, 18:20
          15-20 euro to obiad tzw. turystyczny, kolacja raczej tez. Nawet w pizzerii
          mozna zaplacic prawie tyle / albo nawet wiecej np. w Wenecji /. Bogata kolacja
          to cos zupelnie innego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka