Gość: włodek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.07, 11:14 żeby było najmniej skomplikowanie. Czy przez Cieszyn, Czechy i Wiedeń, czy przez Słowację , Bratysławę. A może jeszcze inna droga. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bellouomo Re: Radom -Savona którędy jechać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.07, 20:35 Hej, też jezdem z Radomia :-) Często jeżdżę do Włoch, trasę znam na pamięć :-)! Jedź tylko tylko na Cieszyn, Brno, Znojmo, Wiedeń, Graz, Klagenfurt, potem na Wenecję. A z Wenecji kieruj się na autostradę na Milano,na tej autostradzie koło Brescii jest zjazd na inną autostradę na Piacenzę, a z Piacenzy dalej na Genue, a potem już blisko. Daj znac, jak było, bo w przyszłym roku chcemy tam jechać na wczasy, w tym roku zaliczmy Wenecję, a rok temu Capri i fajnie bylo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: włodek Re: Radom -Savona którędy jechać IP: *.tkdami.net 22.06.07, 20:52 Dzięki . Wyjeżdzam do Pietra Ligure 10 lipca na wakacje. Po powrocie podzielę się wrażeniami. Odpowiedz Link Zgłoś
zlotowdream Re: Radom -Savona którędy jechać 23.06.07, 21:23 W prawdzie trasy nie znam, bo leciałam, ale powiem, że tam jest pięknie. My dojeżdzalismy na plażę w wekendy do Beregeggi (nie pamiętam jak to się pisze, ale b.blisko Savony) z Turynu, piękne widoki, wspaniała woda i mili ludzie. Savona wg mnie niezbyt interesująca. Odpowiedz Link Zgłoś
andmat3 Re: Radom -Savona którędy jechać 23.06.07, 23:36 A ja Ci polecam jazdę autostradą A4 wjedziesz na nią jadąc do końca A21 tak jak kolega opisał we wcześniejszym poscie.Polecam przepiękne widoki.Byłem tam z 10 razy i będę 15 sierpnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: włodek Re: Radom -Savona którędy jechać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.07, 08:01 Moje kierunki zwiedzania będą raczej na zachód Pietra Ligure tj. San Remo, Monte Carlo, S. Tropez. Oby nie było tylko za gorąco. Odpowiedz Link Zgłoś
beabike Re: Radom -Savona którędy jechać 25.06.07, 20:51 Bylam w zeszlym roku 2 tygodnie w Pietra Ligure-polecam ,sympatyczne miejsce.A co do zwiedzania ,to jesli Cie to interesuje to pare kilometrow od Pietra Ligure w gorach sa groty Toirano- bardzo ladne alabastrowe stalagmity i stalaktyty( taka regionalna atrakcja)-warto zobaczyc.W informacji turystycznej w centrum obok rynku znajdziesz wszelkie ulotki,mapy,plany itd.Pozdrawiam .Beata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: włodek Re: Radom -Savona którędy jechać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.07, 10:24 Te groty o których piszesz są zaznaczone nawet na mapie Włoch. Na pewno odwiedzę. Kręciłem się za dokładną mapą Ligurii ale nie znalazłem. Te ulotki o których piszesz w jakich są językach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beabike Re: Radom -Savona którędy jechać IP: *.dip.t-dialin.net 26.06.07, 10:39 Ulotki to standart wloski,niemiecki,angielski- a te mapki z informacji bardzo dokladne byly,wszystkie drozki zazanaczone, bo to z opcja dla rowerzystow.Beata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: włodek Re: Radom -Savona którędy jechać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.07, 08:44 A na tą trasę przez Czechy potrzebne są winietki, bo w Austrii to wiem że tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bellouomo Re: Radom -Savona którędy jechać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.07, 15:28 winiety potrzebne są w czechach 200koron na 10dni, w austrii winieta kosztuje 7,60€ , kupisz zawsze na pierwszej stacji benzynowej jak wjedziesz do danego kraju, jeszcze jedna rzecz wymagana jest kamizelka odblaskowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: włodek Re: Radom -Savona którędy jechać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.07, 08:14 O widzisz , ważna uwaga z tą kamizelką. Podobno zaraz za granicą w Cieszynie można kupić winietki i Czeskie i Austryjackie. Rozważałem nawet zakup u nas w PZM -ocie ale za drogo wychodzi bo jeszcze na tym zarabiają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bellouomo Re: Radom -Savona którędy jechać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.07, 11:27 winiety kupuj zawsze na pierwszej stacji np w austrii przed wiedniem w czechach na każdej stacji kupisz winietę nie kupuj w cieszynie drogo my dziś wyjeżdzamy do lido di jesolo kamizelkę kup sobie w radomiu np na walowej pozdrawiam Leszek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: włodek Re: Radom -Savona którędy jechać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.07, 14:11 Szerkiej drogi, szczęśliwej podróży i udanych wakacji. Ja jadę 6 lipca. Odpowiedz Link Zgłoś