opale 09.07.07, 12:54 Proszę o pomoc. Za 2-tyg. ruszamy samochodami ze znajomymi do Włoch ( środkowy Adriatyk). Czeka nas długa podróż z dosyć małymi dziećmi. Proszę o jakies namiary na ewentualny nocleg gdzieś przy autostradzie nr A2 w Austrii. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Elwira Re: podróż do Włoch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.07, 13:11 Witam, mam przetrenowaną tą trasę już kilkakrotnie. Proponuję nocleg w Mikulowie (pod samą granicą Austriacką). Rozsądne ceny i standart całkiem niezły. Nie musicie zbaczać z drogi. Mogę jutro w domu zobaczyć wizytówkę tego pensjonatu. Z tego co pamiętam, to w zeszłym roku za nocleg ze śniadaniem płaciliśmy 40 zł od osoby (za dziecko było zdecydowanie mniej). Jeśli masz jakieś pytania związane z tą trasą to pytaj, postaram się odpowiedzieć. Mam nadzieję, że w tym roku również pojadę na północ Włoch. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
opale Re: podróż do Włoch 09.07.07, 13:37 Serdeczne dzieki. Byłabym wdzięczna za podanie namiarów. Czy nocleg trzeba rezerwować wcześniej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elwira Re: podróż do Włoch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.07, 13:44 www.penzionnike.cz/side/front.asp udało mi się to znaleźć w necie. My rezerwowaliśmy tydzień wcześniej. A można wiedzieć gdzie jedziecie ?? W sobotę we włoszech zmieniają się turnusy i czasami bywa, że Mikulov jest troszeczkę obładowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elwira Re: podróż do Włoch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.07, 13:47 a takie są ceny w tym roku: 1 lůžkový 470 koron 2 lůžkový 800 3 lůžkový 1200 4 lůžkový 1500 Odpowiedz Link Zgłoś
opale Re: podróż do Włoch 09.07.07, 14:22 Oj , ale ja będę jechała od strony Słowacji Odpowiedz Link Zgłoś
alex_k Re: podróż do Włoch 09.07.07, 13:58 Jeśli szukasz noclegów przy autostradzie, to moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem jest sieć hoteli Etap (są przy autostradach), cena to ok 40 euro za pokój, maleńki ale z łazienką i TV. Często podróżuję samochodem po Europie z dziećmi i nocowałam w Etapach francuskich i austriackich, zawsze bez rezerwacji, nigdy nie było żadnych kłopotów, są też dobrze widoczne z autostrady. <http://www.etaphotel.com/gb/reservation/recherche_destination.shtml> Odpowiedz Link Zgłoś
ennka Re: podróż do Włoch 09.07.07, 14:56 Od kilku lat nocuję tu. www.tiscover.at/fertala Austria,Arnoldstein ,6 km od granicy włoskiej. Jak się zdecydujesz ,to podpowiem jak trafić ,bo sami mieliśmy problem za pierwszym razem. Bardzo sympatyczne miejsce,czysto, wieczorem czynny bufet. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kedas Re: podróż do Włoch 26.07.07, 01:00 alex_k napisała: > Jeśli szukasz noclegów przy autostradzie, to moim zdaniem najlepszym > rozwiązaniem jest sieć hoteli Etap (są przy autostradach), Alex mam pytanko przy okazji na stronach Etapu są trzy sprzeczne informacje: [w Helpie] "2 dzieci poniżej 12 lat za darmo w pokoju rodziców" [na stronach hoteli niemieckich] "W Niemczech, pokój dla nie więcej niż 2 dorosłych i jednego dziecka poniżej 12 lat" [na stronie rezerwacji tegoż hotelu] "gdy rezerwujesz, licz dzieci jak dorosłych..." masz jakies doswiadczenia w tej kwestii? jade z dwójką maluchów (2 i 4 lata)... w hotelach Formuly 1 nie bylo problemow (bralismy 3-osobowy pokoj i wszystkim to pasowalo)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: podróż do Włoch IP: *.krosno.tkdami.net 09.07.07, 23:26 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=206&w=65360306&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś