Gość: :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.07, 12:51 czy ktoś może mi udzielić informacji jak ma sie sprawa z kontaktami we Włoszech?? czy są takie same jak u nas?? Dziękuje z góry za odp... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: prąd we Włoszech?? IP: *.astral.lodz.pl 27.09.07, 13:07 Kontakty są takie same Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nune Re: prąd we Włoszech?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.07, 13:22 Witaj,kontakty nie są takie same, bo nie raz trzeba mieć ze sobą reduktor , żeby użyc lokówkę lub żelazko!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: prąd we Włoszech?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.07, 13:31 no to juz nic nie rozumiem?? zeby użyć ładowarki do baterii w aparacie, suszarki, albo żelazka musze się zaopatrzyć w reduktor?? a jak to wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: prąd we Włoszech?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.07, 13:41 Działa to tak, że np. wtyczki ładowarek wchodzą bez problemu. Ale jeśli chcesz podłączyć żelazko albo suszarkę - to czasem przy użyciu większej ilości siły uda Ci się wepchnąć, a czasem (a raczej na ogół) nie - chodzi o grubość bolców we wtyczce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fred Re: prąd we Włoszech?? IP: *.zwm.osi.pl 27.09.07, 13:44 Nigdy we Włoszech nie miałem problemu z używaniem np. 500 W grzałki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Viki adatattore IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.07, 14:21 Musisz kupić w sklepie z gospodarstwem domowym we Włoszech tzw . "adatattore" i wszystko włączych do kontaktu. 5 dni temu ten zakup kosztował mnie 1,5 euro. Odpowiedz Link Zgłoś
ennka Re: adatattore 27.09.07, 14:38 Potwierdzam ,nie wszystkie nasze urządzenia można włączyć. Nie chodzi o ich moc,tylko grubość końcówek. Adaptory można kupić też i u nas ,w sklepach elektrycznych albo marketach. W Riva zapłaciłam 1,30 euro ,po zapomnieliśmy zabrać z domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: prąd we Włoszech?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.07, 14:50 Dziękuje bardzo za odpowiedź :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nune Re: prąd we Włoszech?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.07, 10:42 Witaj, lepiej zaopatrz się w ten reduktor, bo potem możesz mieć zdziwko, że coś nie dziala, ( w Austri, też trzeba było go uzyć ), pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smaja Re: prąd we Włoszech?? IP: *.aster.pl 29.09.07, 17:19 Witaj, jadę do Wiednia na parę dni dobrze, że weszłam na ten watek czyli co tez na wszelki wypadek zabrać adapter ten co miałam we Włoszech? Odpowiedz Link Zgłoś