Gość: czytelnik IP: *.chello.pl 16.12.07, 17:46 Czy ktoś z WAS był w Cecina Mare Villaggio Camp Le Tamerici,Włochy Toscania. jakie są Wasze opinie i obserwacje?? Proszę o informacje i Wasze oceny? Pozdro!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ro_bb Re: Cecina Mare 20.12.07, 08:45 Bardzo przytulny camping, nie za duży. Na miejscu sklepy - spożywczy, ze sprzętem plażowym, mały bar - pizza, napoje, przekąski, fajny plac zabaw dla dzieci, plaża piaszczysta, bezpłatna w odelgłości około 300 m przez piniowy las, do centrum miejscowości około 1,5 km, aquapark. Dobre miejsce wypadowe do poznawania Toskanii bo wszystkie miejscowości są w mniej więcej podobnej odległości: Piza, Luka, Elba, Siena. Można wyskoczyć do Rzymu - najlepiej pociągiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nune Re: Cecina Mare IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.07, 13:40 Witaj, w Cecina Mare byłam 3 lata temu, ale nie na campingu tylko w Residence Tirreno! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ON Re: Cecina Mare IP: *.chello.pl 27.12.07, 21:50 Czy są tu miłośnicy Toskanji? Poproszę o trochę informacji-czy warto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henryk Re: Cecina Mare IP: *.dwtele.pl 28.12.07, 18:57 Na tym kempingu byłem w 2003 roku. Wynająłem przez Neckermanna mobilehome dla 4 osób (żona i ja oraz 2 córki). Kemping średniej klasy, ale do niczego nie można się "przyczepić". Opis powyżej oddaje wiernie jego charakter. Nie korzystałem z całej infrastuktury, ponieważ w mobilhomie miałem WC, prysznic oraz część kuchenną. Na tym kempingu przebywali Niemcy (niestety bardzo głośni), Holendrzy, Polacy i oczywiście Włosi. Byłem na przełomie czerwca i lipca, kiedy temperatura sięgała wówczas 35 stopni i w nocy ciężko się zasypiało w tych "tekturowych" domkach. Trochę było w nich ciasno ale dało się wytrzymać. Do plaży dość daleko, bo ok. 900m. Najpierw idzie się przez otwarte pole (uff jak gorąco) a potem przez przepiękny piniowy las. Plaża przestronna, nie za dużo ludzi, jedynie w sobotę i niedzielę było ciasno. Piasek szary, gubszy niż nad polskim Bałtykiem. Na plaży trochę śmieci, resztek drewna i igliwia. Wejście do morza do zaakceptowania, ale zaraz przy brzegu pod wodą trochę dużych kamieni. Czym dalej jest już piasek. W odległości ok. 60-80m od brzegu jest fajna mielizna, na której można stanąć z głową ponad lustrem wody. Woda była wówczas ciepła, ok. 25 stopni. W miasteczku (nic ciekawego) znalazłem sklep PLUS'a. Byłem z zaprzyjaźnioną rodziną w 2 samochdy, więc zwiedzaliśmy Toskanię. Byłem w Pizie, Volterze, Sienie, San Gimignano. Byłem jeszcze w Rzymie na odpuście w Watykanie z okazji św. Piotra i Pawła (29.06.) z udziałem Jana Pawła II. Reasumując; oferta ta jest jedną z najtańszych w wielu katalogach, żadnych cudów nie należy się spodziewać, cena na to wskazuje. Jeden raz wystarczy. Potraktowałem to miejsce jako punkt wypadowy do zwiedzania (bardzo zależało mi na Toskani), opalania się i kąpania w ciepłym morzu, a że córki były jeszcze małe (8 i 13 lat) mogłem zaakceptować ten standart. Dzisiaj zapewne już tam bym drugi raz nie pojechał. Na stronach internetowych niemieckich biur podróży można znaleźć ciekawsze oferty, wcale nie są droższe, a w katalogach ich nie ma. Polecam Gargano: bungalow murowany dla 4 osób z klimatyzacją. Cena jak z bajki. Podaję adres:www.garganoresidence.it/ W ubiegłym roku za 2 tygodniowy (VI/VII) pobyt w bungalowie 4 osobowym, znajomi płacili ok. 440 euro. Ja płaciłem w 2005 roku 370 euro. Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś