Gość: Kaja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.08, 10:03 planuję w tym roku wakacje na Malcie napiszcie czy warto jakie wrażenia kiedy i na ile najlepiej jechać może jakieś biura polecicie czekam na wszelkie informacje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mediterraneo1978 Re: malta-czy warto? 23.01.08, 12:07 Wyspy śródziemnomorskie maja swój wielki urok, czy jest to Rodos, Majorka, Cypr czy Sycylia. Malte znam niestety tylko z obrazków, ale juz one zrobiły na mnie wielkie wrażenie. Niestety informacji na polskich forach nie uzyskasz za wiele. W Polsce bowiem 100 razy więcej ludzi jedzie np. do Tunezji czy do Turcji niż na Maltę - mało ofert, wyloty tylko z Wawy, drogie wczasy, drogo na miejscu. Akle bądź oryginalna, nie gap sie na koleżanki czy sąsiadów i jedź. Co do biur - zajrzyj do ofert Orbis Traveltime i Neckermanna. Zadaj tez konkretniejsze pytania na forum.wakacje.pl, cityrunner zapewne odpowie, bo był i chwalił Maltę. Odpowiedz Link Zgłoś
makda Re: malta-czy warto? 23.01.08, 12:25 Takie naiwne pytanie od czapy: co ma Malta do Włoch? (oprócz promów z Palermo czy Catanii, znaczy się) Odpowiedz Link Zgłoś
mediterraneo1978 Re: malta-czy warto? 23.01.08, 12:40 I czego się tak czepiasz dziewczyny ? Nie ma forum Malta bo nikt na to nie wpadł. A nie wpadł, bo jeden drugiego małpuje i prawie wszyscy jeżdżą do Świętej Trójcy - Egipt, Tunezja, Turcja. A na Maltę to akurat z Pozzallo najcześciej sie płynie. Zamiast pomóc - Ty się czepiasz. A może akurat dziewczyna ma nadzieję, że ktoś mieszakjący na Sycylii bywa na Malcie, zagląda na to forum i cos napisze. Choć nierzadko jest na tym forum tak - nic sie nie dowiesz, a tylko Cie zbluzgają. A na forum typu Turcja itp. dowiesz sie wszystkiego i przeważą jednak życzliwi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ernest Re: malta-czy warto? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.08, 13:41 Po za tym z Malty są wycieczki fakultatywne na Sycylię !!! Odpowiedz Link Zgłoś
makda Re: malta-czy warto? 23.01.08, 13:46 Po pierwsze: istnieje coś takiego jak netykieta. Jeśli wstawia się posta z treścią niepasującą do tematyki forum (Włochy), to minimum, co powinno się napisać, to ze 2 słowa wyjasnienia. Po drugie wydaje mi się, że akurat na tym forum jest duzo pomocnych osób (no, pod warunkiem, że ktoś nie zada pytania, na które odpowiedź padała już sto razy)- ale najwyraźniej masz inne zdanie. Mam również inną definicję wyrażenia "zbluzgać" - moje niewinne pytanie bluzganiem mi się nie wydało. :-)) I w ogóle to proponuję nie podnosić sobie nawzajem ciśnienia, trochę luzu . Takiego włoskiego luzu, żeby podchodziło pod temat forum :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
mediterraneo1978 Re: malta-czy warto? 23.01.08, 13:58 Bardzo ładna riposta, muszę przyznać. Nie twierdziłem jednak, że Ty bluzgasz, ogólniej. Masz rację - zamiast włoskiej nerwowości niczym włoscy "tifosi" (kibice piłkarscy), wskazany byłby włoski luz :) Odpowiedz Link Zgłoś
makda Re: malta-czy warto? 23.01.08, 14:02 No to "pace", żeby już też było po włosku :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Re: malta-czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.08, 15:20 do makda-"Pani już dziekujemy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henryk Re: malta-czy warto? IP: *.dwtele.pl 23.01.08, 14:44 Zajżyj na forum "Turystyka Zorganizowana" gdzie opisuję moję wrażenia z pobytu na Malcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Re: malta-czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.08, 15:21 właśnie kiedyś mi się wydawało ze był taki temat ale teraz nie mogę znaleźć jak wiesz gdzie to jest to czy mógłbyś podać link z gory dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyrgos Re: malta-czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.08, 19:29 witam, Malta mnie urzekła, spędziłam na niej 2 tygodnie, w tym roku jadę znowu, plusy, mieszanka Włoch i Grecji, taka bardziej egzotyczna, łatwość komunkacji, autobusy we wszystkich możliwych kierunkach co 5 minut, bez samochodu można zwiedzić całą wyspę, najlepiej kupić tygodniowy bilet około 60 zł. Fantastyczne stare miasta i zachwycająca przyroda. Minusy do przyrody trzeba dotrzeć, mieszka się w miastach a do urokliwych plaż i innych zakątków dojeżdża, odpada wychodzenie z hotelu z ręcznikiem i w kostiumie, wakacje na Malcie maja charakter bardziej miejski, raczej promenada, fantastyczne wieczory, a w dzień zwiedzanie lub hotelowy basen, na piaszczyste plaże jeździ sie raczej je zobaczyć, w miejscach gdzie są położone hotele plaże są skaliste, wyjątkiem jest Mellieha, ale tam nie ma nic oprócz plaży, jeżeli lubisz sie wylegiwać na plaży szkoda pieniędzy na Maltę w innym przypadku, polecam Jola Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: malta-czy warto? 25.01.08, 23:08 Malta tak, ale nie na dwa tygodnie 2 - 3 dni moim zdaniem wystarczą, góra tydzień Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pinky Re: malta-czy warto? IP: *.pke.pl 28.01.08, 11:09 Polecam jednak Malte ale z pobytu dłuższego na sycyli.Wodolot z pozzalo ze zwiedzaniem jednodniowym lub pobyt dłuższy ale w mieście.Malta nie nadaje się na byczenie .Tylko zwiedzić i wracać do rajskich plaż południowej sycylii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henryk Re: malta-czy warto? IP: *.dwtele.pl 28.01.08, 14:00 Jeżeli płynąłeś z Pozzallo na Maltę to sprecyzuj, czy był to prom czy wodolot. Wodolot jest droższy, ponieważ jest szybszy. Ile płaciłeś za osobę. Interesuje mnie to, poniewaz będę w lipcu na południu Sycylii i też zamierzam przeprawic się na Maltę. Odpowiedz Link Zgłoś