Gość: fil IP: *.cust.tele2.pl 08.04.08, 20:54 Mam pytanie. Czy autostrady na Sycylii są też płatne? Jeżeli tak, to może wiecie jakie są ceny? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Maciej Re: autostrady na Sycylii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.08, 22:20 Są płatne, cen nie pamiętam, ale zbliżone do tych co na kontynencie (może trochę tańsze). Szczegółowe ceny możesz sprawdzić na www.autostrade.it Odpowiedz Link Zgłoś
radioaktywny Re: autostrady na Sycylii 09.04.08, 12:39 Kiedy byłem na Sycylii w 2003 roku to opłaty autostradowe kończyły się mniej wiecej na wysokości Neapolu, niżej płaciło się jakąś symboliczna kwotę (2 lub 3 euro) i to był koniec opłat. Specjalnie starałem sie teraz poszukań informacji na temat ewentualnego wprowadzenia opłat za autostrady w tamtym rejonie i...nie znalazłem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: autostrady na Sycylii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.08, 12:54 Faktycznie A3 Salerno - Reggio Calabria jest bezpłatna. Jestem natomiast pewnien, że właśnie w 2003 płaciłem na Sycylii za autostradę od Messyny na południe (w stronę Taorminy i jeszcze dalej). Usiłowałem to sprawdzić na stronie, którą podałem, ale nie ma tam informacji o cenach na Sycylii. Wg Viamichelin opłata za odcinek Messina - Taormina wynosi 1,80 EUR za 45 km. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: autostrady na Sycylii 09.04.08, 13:25 Autostrady na Sycylii maja inny zarzad. www.autostradesiciliane.it/ Tu sa ceny / dal 1 gennaio 2008, czyli od 1 stycznia 2006 /: www.autostradesiciliane.it/contenuto.asp?id=49 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fil Re: autostrady na Sycylii IP: *.cust.tele2.pl 09.04.08, 21:04 Dzięki za cenne informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: autostrady na Sycylii IP: *.wro.vectranet.pl 01.05.08, 20:32 A ja mam pytanie zwiazane m.in. z autostradami. wypozyczajac auto np. na 3 dni, dokad by pojechac z polnocnego wybrzeza ? Moze 1. dnia na poludnie, zwlaszcza do Agrigento, drugiego - glownie do Syrakuz, trzeci - moze zachodnia czesc wyspy ? Etna - to w ramach osobnej wycieczki. Odpowiedz Link Zgłoś