Gość: Andy IP: *.177.stk.vectranet.pl 30.11.08, 19:34 Którędy lepiej dojechać w okolice Bolonii od strony Wiednia. Przez Gratz i klagenfurt czy przez Salzburg Insbruck? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malin7 Re: którędy 30.11.08, 20:52 Polecam www.viamichelin.pl/viamichelin/pol/tpl/hme/MaHomePage.htm?ck=OK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: którędy IP: *.177.stk.vectranet.pl 30.11.08, 21:25 Tyle to i ja wiem Odpowiedz Link Zgłoś
al9 Re: którędy 01.12.08, 10:10 Tyle to i ja wiem ---- a czego się spodziewasz? że jest jakas tajna droga o której nie wiesz? dla wtajemniczonych? obserwuj forum to może kiedyś się dowiesz.... al Odpowiedz Link Zgłoś
globtroter.org Re: którędy 30.11.08, 22:47 Graz, Klagenfurt. Przynajmniej ja tak jezdze ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: którędy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.08, 11:16 Ja też jeżdżę przez Graz, Klagenfurt, ale coraz częściej zastanawiam się czy jednak nie robię źle. Przez Innsbruck jest co prawda ok. 100 km dalej, ale korki na bramkach w Mestre są często koszmarne. Ale gdy już otworzą obwodnicę Mestre, to dylemat zniknie - nie będzie wtedy sensu nadkładać drogi. Dodatkowe pytanie - od strony Wiednia tzn. od Bratysławy (bo wtedy jazda przez Innsbruck zupełnie nie ma sensu), czy od Brna, czy jeszcze z innego miejsca ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al9 Re: którędy IP: *.teleton.pl 01.12.08, 11:51 ale Brenner też jest przytkany przez cała Austrie jedziesz z szybkością 70-100 a za Innsbruckiem na rogatkach gdzie pobieraja opłaty korki.. potem jak zjezdzasz w dół, już we Włoszech - też jest dużo aut a droga tylko 4 pasmowa... jak nie kijem to pałką.. :-( al Odpowiedz Link Zgłoś
elde23 Re: którędy 01.12.08, 21:15 Można ominąć zarówno Brenner, jak i Mestre. W Villach skręcić na Innsbruck, ale na wysokości Seeboden pojechać na Spittal, Lienz i w Bressanone /to już Włochy/ wjechać na autostradę. A dalej Bolzano, i wzdłuż jez.Garda prosto na Modenę i Bolonię. Dodatkową zaletą jest piękna dolina Drawy, wzdłuż której się jedzie pomiędzy masywami górskimi, no i malownicze miasteczka, gdzie łatwo o nocleg. Wadą jest zwykła dwupasmówka. Nawierzchnia dobra, ale trudno wyprzedzać. Odpowiedz Link Zgłoś
ennka Re: którędy 01.12.08, 23:38 Pomiędzy Splitem a Bressanone nie ma dwupasmówki ,tylko zwykła jednojezdniowa droga ,z tym ,że dość szeroka . Poza tym wszystko to prawda , a przejazd tego odcinku zajmuje ok.2,5 godz., o ile dobrze pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TomekN Re: którędy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.08, 03:31 Ja raczej tak jka większość jeżdżę przez Graz, Klagenfurt. Odpowiedz Link Zgłoś
malin7 Re: którędy 02.12.08, 08:46 "Tyle to i ja wiem" Jak wiesz, to nie pytaj glupio. Odpowiedz Link Zgłoś
malin7 Re: którędy 02.12.08, 14:01 Sorry, ale nie piszesz z ktorej czesci Polski chesz jechac, czy interesuja Cie autostrady czy drogi lokalne, czy chcesz cos zobaczyc po drodze,czy nie. Utrudnienia na trasie raz sa, a potem ich nie ma- to kwestia chwili, dnia, i tego raczej nikt nie przewidzi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś