jactru 15.03.09, 11:53 poczytalem troche o tym regionie i campingach, szukam poleconych miejsc...zawsze to cenna wskazowka.Dzieki z gory Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lancia-d Re: Toskania...jakis sprawdzony camping 15.03.09, 15:12 Byłem tylko na jednym campingu w Toskani i na trzech innych we Włoszech. Najlepiej wspominam właśnie ten w pólnocnej Toskanii - Barco Reale w San Baronto niedaleko Pistoi. Bardzo spokojne miejsce, położone na malowniczym wzgórzu. Nie ma super wypaśnych basenów - jeden zwykły basen i jeden brodzik. Oczywiście jest sklep, restauracja, W porównaniu z innymi kempingami pozostały mi w pamięci widoki - zwłaszcza z basenu, iddylliczne położenie, czystość, cisza. Dobry pounkt wypadowy do Florencji, Pisy. Niestety położony daleko od morza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orka do autora wątku IP: *.adsl.inetia.pl 16.03.09, 09:36 Jeśli lubisz jeździć wąskimi, dość stromymi drogami z mnóstwem ostrych zakrętów, to pewnie położenie kempingu Ci się spodoba :) Dodam jeszcze do przedmówcy, że Barco Reale leży dosłownie parę kilometrów od urokliwego Vinci. Na wzgórzu - przyjemny chłodek, podczas, gdy w Pistoi upał ;) Woda w basenie baardzo orzeźwiająca ;) Odpowiedz Link Zgłoś
joahal Re: Toskania...jakis sprawdzony camping 15.03.09, 20:03 Jeżeli jedziesz z dziećmi, to polecam Camping Girasole w Figline Valdarno. Położony na zboczu wzgórza posiada dwa kompleksy basenów w tym jeden lagunowy, kort tenisowy, sklepy, bary i centrum animacyjne organizujące wycieczki. Blisko do Florencji i w rejon Chianti. Pomimo tego, że camping jest duży, jest tam dosyć cicho i przyjemnie. Odpowiedz Link Zgłoś
jar-s Re: Toskania...jakis sprawdzony camping 16.03.09, 13:04 Witam, w zeszłym roku byłem z rodziną z Vacansoleil na camp. Park Albatros w San Vicenzo.Czysto , spokojnie, super kompleks basenowy.Dobra baza wypadowa do zwiedzania okolicy(Elba, Populonia, i wiele urokliwych miasteczek wokół).Polecam i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Toskania...jakis sprawdzony camping IP: *.acn.waw.pl 17.03.09, 10:27 Myśmy najpierw nocowali pod Florencją kilka nocy. Camping nazywał się Panoramico Fiesole. Nie był najtańszy ale za to położenie wynagradzało wszystko, gdyż znajdował się na wzgórzu i było można podziwiać panoramę Florencji. Poza tym leży on na obrzezach miasta, ale z komunikacja nie było problemu, do Fiesole był moze niecały kilometr do przejścia (droga przepiękna - cały czas widac w dole Florencje i do tego włoskie kamieniczki). Z Fiesole jeździł autobus miejski do samiutkiego centrum. Bilet 2 euro. Były też campingowe busy które, jeśli dobrze pamietam, woziły właśnie do tego autobusu. Stan camppingu bardzo dobry, czysto i porządnie. www.florencecamping.com/it/Fiesole_Home.asp Dalej mieszkaliśmy na campingu Rada Etrusca. Standard niższy ale i ceny niższe. Ogólnie przyjemny, plaża piaszczysta. www.radaetrusca.it/ Ostatni (w toskanii) to Camping Ideal. przyjemnie położony, bo w lasku piniowym. Do tego oczywiscie piaszczysta plaża z ładnymi widokami i spektakularnymi zachodami słońca nad Talamone. Ciepła woda płatna, reszta ok. Polecam stronkę: www.europe-camping-guide.com/en/list/italy/tuscany/ tu masz wypisane dużo campingów, moze cos sie przyda. Odpowiedz Link Zgłoś
lafenda Re: Toskania...jakis sprawdzony camping 19.03.09, 09:12 Polecam wspomniany wcześniej camping Barco Reale w San Baronto. Jest świetnie położony: na wzgórzy skąd roztacza się cudny widok na okolicę. Basen w porządku, plac zabaw dla dzieci trochę kiepski, supermarket OK, bardzo fajne sanitariaty z dużo częścią dla dzieci. Położony tarasowo więc trzeba się trochę powspinać. No i jak już ktoś wspomniał prowadzi do mniego wąska i kręta droga. Odpowiedz Link Zgłoś
malin7 Re: Toskania...jakis sprawdzony camping 19.03.09, 18:11 Ja polecam Norcenni Girasole Club. Odpowiedz Link Zgłoś
jactru Re: Toskania...jakis sprawdzony camping 20.03.09, 09:20 dziekuje za cenne informacje, wykorzystam je oczywiscie, postaram sie odwiedzic opisywane przez Was miejsca... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Toskania...jakis sprawdzony camping IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.09, 11:56 A ja mogę polecić jeszcze camping Le Soline w Casciano di Murlo około 30 km na południe od Sieny. www.camping.it/polish/toscana/lesoline/ Przepięknie położony na wzgórzu w najładniejszej według mnie części Toskanii. Camping położony daleko od utartych szlaków turystycznych, więc jest bardzo cicho i spokojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Toskania...jakis sprawdzony camping IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.01.16, 17:03 Byliśmy w 2015 roku na campingu le Pianacce i Etruria. Etruria nad samym morzem, ale bez basenu, Le pianacce z basenem kilka km od morza. Relacje tutaj wordpress.com/post/campingowo.wordpress.com/1441 i wordpress.com/post/campingowo.wordpress.com/1344 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Toskania...jakis sprawdzony camping IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.01.16, 17:15 wpisuję jeszcze raz poprawny link do relacji z campingów w Toskanii Tym razem mają być cztery campingi: Talamone, Etruria, le Pianacce i La Torre Pendente campingowo.wordpress.com/category/campingi-we-wloszech/kempingi-w-toskanii/ Odpowiedz Link Zgłoś
okomagd Re: Toskania...jakis sprawdzony camping 10.07.16, 06:53 Hej! Fajnych kempingów w Toskanii nie brakuje, choć każdy ma swoje preferencje indywidualne :-) Może kilka moich sugestii Ci sie przyda: www.odprawieni.pl/kempingi-w-toskanii-top7/ Udanych podróży! Odpowiedz Link Zgłoś