Gość: anka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.09, 13:59 Czesc Czy ktoś był może z was w tym roku w hotelu venezia w san mauro mare, jakie są warunki i ogólnie jak sie przedstawia sytuacja wypoczynku tam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marta Re: san mauro mare- hotel venezia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.09, 22:44 Ja byłam ale w 2007r Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomas Re: san mauro mare- hotel venezia IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.07.09, 12:11 Ja byłem w tym roku w tym hotelu. Ogólnie warunki OK, jedzenie dobre tylko że mało. Jeżeli ktos lubi sobie pojeść to zbytnio nie poje szczególnie obiady i kolacje. Co do miasteczka jest super, tylko że wszędzie płatana plaża. Jeżeli chcesz poleżeć za darmo to po wejściu na plaże głównym wejściem, idziesz w lewo i po jakiś ok.500m masz ok 10m szerkości bezpłatnej plaży:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: san mauro mare- hotel venezia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.09, 22:58 dzięki za odpowiedz, a jakie są ceny czy bardzo drogo tam jest np. lody,piwo? czy organizują wycieczki fakultatywne tak jak pisali w ofercie szczególnie interesuje mnie wycieczka do Rzymu.Słyszałam że jest tam gdzieś niedaleko jakiś market gdzie można kupic taniej np. wode bo wiadomo w upały zużywa się jej dużo.Czy to prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: san mauro mare- hotel venezia 26.07.09, 08:53 Woda we Wloszech jest ogolnie rzecz biorac tansza niz w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turystka Re: san mauro mare- hotel venezia IP: *.md4.pl 14.08.09, 19:52 Generalnie napoje we Włoszech są dość drogie, ale woda pitna dostępna jest za darmo w ogólnodostępnym kranie na drodze do plaży - polecam, faktycznie zdatna do picia. Jednak jeśli woli Pani wodę butelkowaną, to istotnie w pobliżu jest market w którym zarówno picie jak i inne artykuły spożywcze można kupić dość tanio. Wycieczki fakultatywne są również, do Rzymu, Wenecji, San Marino, delfinarium oraz rejs panoramiczny statkiem. Po przyjeździe organizowane jest spotkanie informacyjne, na którym dowie się Pani wszystkiego na temat wycieczek-planu i cen. Odpowiedz Link Zgłoś
dania_86 Re: buksa travel 29.03.10, 11:52 biuro z Bielska Białej, czy ktoś miał przyjemność wyjeżdżać na wakacje z tego biura ?? bo niepokoi mnie fakt, iż nie są zrzeszeni w Polskiej Izbie Turystyki, a ofertą mają bardzo dobrą. ktoś wie coś na ich temat ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aseret Re: san mauro mare- hotel venezia IP: *.broker.com.pl 03.06.10, 11:41 Trochę póżno na odpowiedż.Jak powiedział Cezar "vini,vidi,vici".Byłam zachwycona.Może za dużo jedzenia,ale przecię nie trzeba jeść jak się nie chce.Spokój,niedaleko do pięknej piaszczystej pląy.Polecam wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turystka Re: san mauro mare- hotel venezia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.10, 00:09 Byłam w hotelu Venecja w czerwcu 2010r. nie polecam. Chotel bardzo przechodzony, na repecji panie, które wogóle nie powinny się tą pracą zajmować. Nigdy nie pomogły w problemie, bardzo nie miłe. Kelnerkom stale coś spadało gdy nosiły posiłki. Jedzenie średniej jakoś, raczej małe porcje. Na prawdę nie jem dużo, ale jak powiedzmy męższczyzna lubi podjeść, to musiałby się posiłkować na miejście. Mając pokój od ulicy stale z rana słyszy się huk śmieciarek. Miejscowość malutka, gdyby nie wycieczki, to na prawdę nic się tam nie dzieje.Morze bardzo płytkie, bez fal. Ogólnie nie polecam, na prawdę jestem osobą tolerancyjną, ale hotel ma wiele mankamentów można by wymieniać bez końca. Odradzam raczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turystka Re: san mauro mare- hotel venezia IP: *.satkol.pl 28.07.10, 17:20 witam, ja również byłam w hotelu Venezia w czerwcu 2010. Zgodzę się co do stanu hotelu, stary i małe pokoje, plus to duże tarasy na 1 piętrze. Co do ilości jedzenia to według uznania moim zdaniem i zdaniem znajomych porcje były do przesady duże. Bardzo dziwi mnie krytyka personelu ponieważ pod tym względem wszystko było jak najbardziej ok!!! Panie na recepcji zawsze uśmiechnięte, chętne do rozmowy i pomocy.Kelnerki bardzo miłe i obrotne. Uważam ze nie ma co narzekać na morze i miejscowość przed wyjazdem na wakacje każdy powinien się zorientować do jakiego miejsca się wybiera ja wiedzialam i żadnego rozczarowania nie było. POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malgosia Re: san mauro mare- hotel venezia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.11, 12:52 Ludzie piszcie po polsku. Jak czytam i widze tyle błędów ortograficznych to robi sie słabo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiEm Re: san mauro mare- hotel venezia - Tandeta IP: *.adsl.inetia.pl 11.08.10, 20:55 Totalna TANDETA! NIE POLECAM nikomu! Chaos, bałagan, olewka klienta. Połączenia antenowe rozplanowane chaotycznie bez pomyślunku. Mimo, że było nas 9 klientów Buksa odmówiło zrealizowania antenki, wygodni są. Więc dodatkowe godziny w drodze i kolejne przesiadki. Autobus ok. Pierwszy i ostatni dzień- POrażka Buksy. Cały hotel, a więc przyjeżdżający i wyjeżdżający stłoczeni w małej recepcji na walizach. Nikt nie korzysta, a płacą oba turnusy za jeden dzień, skandal! Ciasnota na recepcji, wokół hotelu, na jadalni, pokoje nie spełniają norm metrażowych na 3*. Łóżka to jakieś koje. Brak normalnych ręczników tylko ścierki. Położenie przy ruchliwej głośnej ulicy. Od 4tej rano zapomnij o śnie! Stolarka drewniana, okna się nie domykają. Słychać tylko śmieciarki, autobusy i sam. dostawcze. Nie domyka się roleta. Balkon ledwo na 3 krzesła (od ulicy) Drzwi od łazienki pomalowane chamską olejną. W łazience brak nawet gniazdka! W recepcji jedna pani niezbyt miła, pracuje bo musi. Skandal to również brak plaży. Za parasol płacisz 10-18 ełro, a plaża bezpłatna ma wymiary 25*10m i też zastawiona płatnymi leżakami. Jeśli nie wyjdziesz przed 10tą rano opalasz się chodząc. Nie położysz się tez nigdzie przed parasolami bo tam pedonale maja rezerwacje na chodzenie. Zarzekali się, że po tygodniu zmienia pościel- science fiction. Zreszta wystarczy porównać hotel Venezia z innymi hotelami- dzieli je przepaść. Ogólnie ceny ok, ale i tak szkoda kasy. W hotelu żarcie ok, z możliwością wyboru. Wycieczki fakultatywne ok, choć czasem też nie do końca przemyślane. W porówananiu z Bułgarią - porażka włoska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klientka Re: san mauro mare- hotel venezia - Tandeta???? IP: 91.188.124.* 12.08.10, 13:40 nie zgadzam się z poprzednią opinią. Właśnie wróciłam z tamtąd i powiem tak: jedzenia dużo i smaczne, ale trzeba wiedzieć, że polskie, więc jeśli ktoś ma ochotę na kuchnię włoską - w pobliżu są pizzerię. Z resztą, kupując te wczasy jest się informowanym o rodzaju kuchni więc bez problemu. Obsługa miła i dobrze poinformowana, no może jedna pani z recepcji nie do końca tak miła jak druga, ale na brak informacji nie można narzekać. Hotel o standardzie typowo włoskim, jeżdżę tam często, to wiem. Czysty, niektórym pokojom przydałby się remont, ale nie jest źle. Jeśli ktoś chce mieć hotel z prywatną plażą, należy dużo więcej zapłacić, na plaży publicznej nie ma problemu ze znalezieniem miejsca obojętnie o której godzinie. Pierwszy dzień - zakwaterowanie około godziny 12, więc nie było problemu zderzenia się z grupą wychodzącą. Ostatni dzień - wykwaterowanie do 9, bagaże do magazynu, dostępna łazienka z prysznicem, prowiant na drogę - zero problemu i dobra organizacja. Może ciepłe, piasek gorący. Miejscowość bardzo cicha i spokojna, dobra raczej dla ludzi z dziećmi i osób starszych, ale bardzo blisko jest do Gatteo a Mare, gdzie już nieco bardziej tętni życie. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: san mauro mare- hotel venezia - Tandeta???? 12.08.10, 14:50 "Hotel o standardzie typowo włoskim...". Masz oczywiscie na mysli hotele wloskie, ktory Ty znasz. Nie ogolnie rzecz biroac hotele wloskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klientka Re: san mauro mare- hotel venezia - Tandeta???? IP: 91.188.124.* 14.08.10, 14:58 Ogólnie rzecz biorąc - włoskie hotele trzygwiazdkowe - zwłaszcza na riwierze adriatyckiej, choć po stronie morza tyrreńskiego również - mają podobny standard jeśli chodzi o wyposażenie, wygląd pokoi, łazienek, posiłki. Sporo ich już widziałam i nigdy kolejny, w którym mieszkam, mnie nie zaskakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: san mauro mare- hotel venezia - Tandeta???? 14.08.10, 15:08 Proponuje zwrocenie uwagi na inne wybrzeza Wloch. Riviera romagnola taka jest: maksimum turystow, minimum / lub niewiele wiecej / poziomu uslug. Wiekszosc hoteli pamieta lata wloskiego boomu gospodarczego, kiedy Wlosi zaczynali jezdzic masowo na wakacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: san mauro mare- hotel venezia IP: *.play-internet.pl 03.08.11, 15:11 Uwaga !!! Przestrzegam wszystkich przed Hotelem Venezia w San Mauro Mare. Dlaczego ? Hotel ten został nam polecony jako super wczasy z małym dzieckiem a faktycznie... turnus 21-07-2011 do 31-07-2011 piszę to aby nikt nie myślał że chcę tylko oczernić organizatora BUKSA TRAVEL i anonimowo nie będę. Wczasy wykupilśmy z dojazdem własnym - ponieważ mamy małe dziecko podróżowaliśmy w nocy i nasze szczęście do hotelu dojechaliśmy dopiero na godz. 15 bo wcześniej zwiedzaliśmy Wenecje. Ci którzy po całej nocy jazdy autem dojechali do Hotelu ok. godz. 8.00 musieli siedzieć w aucie na parkingu do godz. 15.00 bo zakwaterowanie jest przed kolacją. Po dojeździe okazuje się że parking pomieści max. 7 samochodów w tym 3 auta w drodze zaopatrzenia do hotelu. Ale ok. dojechaliśmy i w recepcjii .... awantura ponieważ odjechał autobus z turnusem wcześniejszym i zapomniał zabrać turystki z bagażami :) - szybkie telefony do pilotki itd. i biedna turystka jednak wraca do POLSKI. A my mamy już klucz i do pokoju z walizkami a tam .... syf w pokoju ale to nic w porównaniu z łazienką. Zgłaszamy w recepcji stan pokoju i łazienki z prośbą o posprzątanie. Efekt - jeszcze 3 razy interweniujemy u sprzątaczek i w recepcji. W 4 dzień dowiadujemy się że bezsilność sprzątaczek polega na oczekiwaniu z Polski chloru. No i dojechał - smród ale czysto - pleśń z kafelek i lustra znika- kabina prysznicowa bez zacieków. Wcześniej kompiemy się pod prysznicem na plaży :) lub w piwnicy Hotelu:) Jedzenie - monotonne, makaron , makaron i jeszcze raz makaron. Porcje małe ale można zawsze dojeść pomidorami i ogórkiem ale tu nie mam pretensji bo taki jest standard hoteli 3 *** we Włoszech. Obsługa - super !!!! ale bezsilna, wszystkim włada organizator w osobie pana Dyrektora na Włochy. San Mauro Mare- super !!! małe bez tłoku, duży park i plac zabaw, ceny umiarkowane, hipermarket 15 min. i ceny fajne, mnóstwo atrakcji w pobliżu, San Marino 36 km. plaże w 90 % prywatne i płatne leżaki ale te 10 % ok. morze ciepłe piaszczyste ale takie sobie z czystością - są Kraby ale nie gryzą i są bardziej atrakcją niż niebezpieczeństwem. Lodziarnie ok. i pyszne lody i kawa !!! Fajny sklepik w centrum i ceny ok. piwo 1.20 euro niemieckie. Gokardy, pizzernie i wieczorne spacery - miasteczko oceniam na 6 !!! Wycieczki z Buksa Travel - nie korzystamy mamy swoje auto i zwiedzamy sami ale inni chwalą Wenecja, delfinarium, Rzym, San Marino raczej ok. cenowo i organizacyjnie. Pogoda- szok !!! padał deszcz przez 4 dni ale to nie wina organizatora:) tylko że wczasowicze musieli siedzieć wtedy w pokojach i może dlatego było tyle interwencji na czystość itd. Telewizja- no jak padało to włanczamy i 3 programy -tylko !!! podobno była burza i coś się popsuło i trwa to już od .... Ogólnie - Włochy piękne "6" , San Mauro Mare "6" super !!! Hotel - standard niski ale za takie pieniądze nic więcej nie oczekiwałem tylko BRUDNO i bezsilny personel. Jedzenie - poprostu tak jest we Włoszech w Hotelach monotonne bez przepychu. Organizator - Buksa Travel - życzę im szczęścia i Ja Już Im Dziękuję i innych Przestrzegam !!!! a na koniec - posiadam pełną kolekcję fotek syfu z pokoju i łazienki tak na wszelki wypadek jak organizator chciałby się czegoś wyprzeć. Ponieważ w tym turnusie więcej osób było nie zadowolonych, liczę że opiszą swoje spostrzeżenia aby przestrzec innych turystów a również liczę że Organizator BUKSA TRAVEL poprawi jakość swoich usług. No i do organizatora - dlaczego osoby które wykupiły wczasy z dojazdem własnym tracą 3 posiłki /śniadanie w dniu przyjazdu, obiad w dniu przyjazdu i obiad w dniu wyjazdu/ ? i dlaczego takie osoby muszą odjechać z pod hotelu do godz. 13 jak wykupiły wczasy na cały ostatni dzień a w umowie pisze tylko wykwaterowanie z pokoju do godz. 9.00 ? - gdzie zostawić auto z wszystkimi bagażami do wieczora ? mieszkaniec pokoju 212 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vio1 Re: san mauro mare- hotel venezia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.11, 09:50 Czy możesz Mirek przesłać te fotki z hotelu venezia violettakosciolek@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mateusz Re: san mauro mare- hotel venezia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.11, 16:06 A my tam jedziemy na 7 nocy we wrześniu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: san mauro mare- hotel venezia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.11, 22:12 nie zniechęcajcie sie po wysłuchaniu opini innych,ja też byłam w tym hotelu w sierpniu tego roku i są jakieś tam niedociągnięcia ale ogólnie na plus.To wszystko zależy jakie ktoś ma oczekiwania,ja uważam że standart jak na trzy gwiazdki to był ok.Zanim jechaliśmy na te wczasy to szperałam po internecie i naczytałam sie wiele negatywnych opini o naszym hotelu,ale wiele z nich moim zdaniem mijało się z prawdą.Co do czystości to i owszem mogłoby być lepiej,my akurat mioeliśmy to szczęście i sprzątano nam każdego dnia ale z tego co wiem to nie wszyscy mieli to szczęście,może to sprzątanie do najdokładniejszych nie należało ale nie było żle.Jeśli chodzi o jedzenie to dla nas super,bardzo dobre i dosyć sporo.Śniadania może trochę monotonne,ale obiady i kolacje rewelacja.Czytałam opinie że jedzenia jest mało,to nieprawda,porcje były spore,obiady i kolacje dwudaniowe,mnóstwo sałatek i możliwość skomponowania swoich własnych według smaku.Każdego razu przy kolacji mogliśmy wybrać sobie menu na następny dzień.W dniu przyjazdu trzeba liczyć si e z oczekiwaniem na pokój,w naszym przypadku to było kilka godzin,na miejscu byliśmy około 8 rano a pierwszy pokój był gotowy o 12 w południe ,pózniej kolejno następne.To jest ten czas w którym personel sprząta,mniej więcej zaczynają po śniadaniu kiedy eyjeżdżający zdają pokoje dlatego to musi trochę trwać.Wycieczki -no cóż to zależy kto jedzie,jeśli są małe dzieci to nie wszystkie polecam,Rzym -piękny ale męczące,spotkałam sie z opinią jednej pani pilot ,że ta wycieczka się nie opłaca,mało sie zobaczy bo brak czasu,wszystko w biegu,ale jeśli ktoś nie wie czy jeszcze kiedyś bedzie w Rzymie to cóż chyba warto zobaczyć choć przez chwile.Wenecja -to samo ,za szybkie tempo i mało czasu wolnego ale ogólnie wrażenie jest.Rejs panoramiczny -super sprawa,degustacja wina i ryb-super.Aqua park jest fajny jak nie ma się małych dzieci, bo większość ślizgów jest duż od 1,40,a nawet jak są takie że dziecko może zjechać z dorosłym tosą ogromne kolejki,staliśmy nawet po 1 godzinie żeby zjechać,było potwornie ciepło ,kolejka w szczerym słońcu zdarzały si eomdlenia.Moim zdaniem ta atrakcja nie jest warta tej ceny.POLECAM zanim zdecydujecie sie na wycieczki to poszprrajcie w folderach reklamowych dostępnych w recepcji.Ztego co wiem to baseny ze zjeżdżalniami są w San Mauro Mare może niejest to aqua park ale nie ma takich kolejek i dzieciaki mają radochę,a wesołe miasteczko jak dla starszych to -Mirabilandia ,ale jeśli młodsze dzieci to polecam to drugie ., ktore można znależć na folderach,jest też taki mniejszy aqua park oba te obiekty są niedaleko jedno w Rimini a srugi jakieś 4 km od San Mauro.My zorientowaliśmy sie trochę za póżno a w hotelu mówią tylko o tych wycieczkach które oni organizują,wię c polecam czytanie tych ulotek które są w recepcji,pytałam o dojazdy do tego mniejszego aqua parku i wesołego miasteczka to dziewczyny w recepcji powiedziały jak to daleko i jak dojechać. Personel jest ok,miłe dziewczyny starają sie pomagać jak tylko mogą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: san mauro mare- hotel venezia IP: 80.50.21.* 09.09.11, 12:54 Niedawno wróciłam z Hotelu Venezia i muszę powiedzieć, że niestety jest gorzej niż było dwa lata temu, choć na pewno nie powiem, że jest źle. Jedzenie dobre, ale ostatnio było rewelacyjne. Największe moje zastrzeżenie to porządek, a właściwie jego brak. Brudne ściany i sanitariaty w łazience, smród moczu itp. W pierwszy dzień posprzątałam po swojemu. Z resztą po kolejnych wizytach pani sprzątaczki, prawie nic się nie zmieniało. Może trochę piasku z podłogi zniknęło i tyle. Później już wywieszałam kartkę, żeby nie sprzątali. Obsługa ogólnie miła, a sam standard hotelu adekwatny do kategorii. Po ostatnim urlopie byłam zadowolona na tyle, że wróciłam w to samo miejsce, po tych wakacjach - niestety już nie. Ale to chyba też zasługa osoby która tam rządzi. Gdyby raz na tydzień przeszli po pokojach i pokazali sprzątaczkom co trzeba zrobić, one na pewno by to zrobiły. Tak myślę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Re: san mauro mare- hotel venezia IP: 178.212.170.* 09.05.12, 17:43 wyjezdzam tam teraz 16 maja myśle ze nie bedzie zle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malwina12345 Re: san mauro mare- hotel venezia IP: *.79.77.205.atman.pl 07.07.12, 17:36 czy ktos wrocil juz z hotelu Venezia (2012rok) i moze podzielic sie opiniami?jako hotel, jaka plaza, czy morze czyste, ladne...itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mir5 Re: san mauro mare- hotel venezia IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.07.12, 22:08 Witam! Wybiera się może ktoś własnym transportem na 11.07.2012 ?- jedziemy już 3 raz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: san mauro mare- hotel venezia IP: 195.116.20.* 09.07.12, 09:26 Jade do tej miejscowości, ale autokarem i do inntego hotelu- fajnie tam? jak plaże? jak życie nocne? coś sie tam dzieje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agaa Re: san mauro mare- hotel venezia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.12, 22:00 my jedziemy od 20.07. już drugi raz, no ale przerażają mnie poprzednie opinie, czyżby aż tak się zepsuło....? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mir5 Re: san mauro mare- hotel venezia IP: *.107-82-b.business.telecomitalia.it 18.07.12, 23:45 Witam! Właśnie przebywamy w tym hotelu -3 raz i trzeba powiedzieć że sam hotel jest ok! drobne remonty zostały wykonane przez zimę. Chociaż widać oszczędności- jest już jedna pani na recepcji (recepcja zamknięta od 15 do 17:30) jak zostawisz klucze to czekasz. Recepcja zamykana i zarazem cały hotel o 23- uważam że to wstyd bo gdy cała miejscowość tętni jeszcze życiem to "Polacy" już śpią! W ramach oszczędności nie zmienia się już w połowie turnusu pościeli a wcześniej tak było. A ogólnie w San Mauro a Mare jest bardzo dużo Polaków - kolonie plus hotel na podobnych zasadach jak Buksa Travel - firma Tęcza. Chciałem jeszcze zostać na obiad w dniu wyjazdu ale dodatkowy obiad w hotelu kosztuje 10 euro od osoby - pazerność nie zna granic- a pizzę w restauracji można kupić za 7-14euro dla całej rodziny. Fajne wyprzedaże w centrum handlowym przy autostradzie. Ogólnie OK! pewnie za rok przyjadę po raz 4. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: san mauro mare- hotel venezia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.12, 00:22 Dzięki Miro za wiadomość:) Napisz jeszcze gdzie w San Mauro Mare można potańczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: san mauro mare- hotel venezia IP: 195.116.20.* 19.07.12, 11:14 No właśnie ja też chciałabym się dowiedzieć gdzie się pobawić:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mir5 Re: san mauro mare- hotel venezia IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.07.12, 20:37 W San Mauro nie potańczysz za wiele choć jak bardzo będziesz chciał do się można wkręcić w zabawy hotelowe- Nawet nasz hotel jest zaprzyjaźniony z hotelem obok do którego można się wkręcić na imprezę! A jak mało to blisko jest Rimini do którego można dojechać miejską komunikacją a tam to już inna bajka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwid Re: san mauro mare- hotel venezia IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.12, 10:36 mir5 dzieki za wszelkie informacje, mam pytanie ile kosztuje leżak na plaży płatnej czy warto czy warto może iść na plaże bezpłatną. czy kupić może parasol i wziąć ze sobą. Czy jest możliwość wynająć samochód w san mauro jechac do Venecji San Marino. Czy byłeś/aś w tym wesołym miasteczku czy warto czy do aqua parku warto, czy sa jakieś autobusy by się tam dostać czy do Riminni pojechac? Gdzie zakupy w jakims markecie? dzieki jeżeli mozesz to prześlij numer telefonu chetnie zadzwonie gwidon1976@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: san mauro mare- hotel venezia IP: 195.116.20.* 07.08.12, 14:36 Leżaki na plaży po zniżce hotelowej kosztowały mnie 2 leżaki+ parasol 8€ Plaże bezpłatne są ale malutkie, i dużo młodzieży biegającej i sypiącej piaskiem:-) Do San Marino jeżdzą autobusy, nie wiem czy z San Mauro Mare ale z Rimini na pewno. Z pobliskiej miejscowości Gateo Mare jeżdzą pociagi, pewnie do Wenecji też, ale nie sprawdzałam. Mirabilandia jest fajna dla dzieciaków. Autobusy do Rimini jeżdżą nr. 4 W San Mauro Mare jest jeden markecik, ale też na wyjeżdzie z miasteczka jest galeria handlowa, droga kiepska bo przez jezdnię ale można się przespacerować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wczasowiczka Re: san mauro mare- hotel venezia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.12, 21:31 Hello, już jestem po wakacjach, trochę mi żal, że tak szybko przelecialy. MIro - pani sprzątająca w hotelu zmieniła nam pościel, ale była dość leniwa, bo ciągle pytała "co dzisiaj u państwa", zamiast zakasać rękawy i sprzątać. Byłam bardzo zła za łazienkę i za to, że zamiast mi umyć umywalkę, nalała mi cifu na moją prywatną gąbkę, która służyła do innych celów... W Bułgarii w hotelu podobnego standardu panie sprzątały standardowo codziennie całą łazienkę i pokój (łącznie ze ścieleniem łóżek, czego oczywiście nie oczekiwałam w Venecji) W recepcji były dwie panie, zmieniały się, rzeczywiście są bardzo sympatyczne i miłe! Denerwowało mnie jedynie to, że często wieczorem zajmowały stoliki przed hotelem wspólnie z innym personelem hotelu... trochę to takie nieprofesjonalne ;-/ Mirabilandia SUPER!!! nie tylko dla dzieciaków, co prawda kolejki niesamowite, ale co zrobić, dużo jest chętnych podniebnych lotów;) Bardzo fajna nowa łódka! Hotel zrezygnował z serwisu plażowego, dlatego pozostawało wynajęcie leżaków na plaży, lub kocyk i plaża bezpłatna ;);) to pewnie było nie fair, wobec inwestorów plażowych leżaków, zresztą nie wiem. Jedzenie bardzo dobre i ładnie podane ;) I rzeczywiście widać te drobne remonty, wreszcie zmieniono obleśną zieleń recepcji w cieply beż, pokoje chyba też malowane, okna nowe, żaluzje automatyczne, postęp widać:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: san mauro mare- hotel venezia IP: *.welnowiec.net 09.08.12, 09:17 właśnie wróciliśmy z hotelu Venezia. Jesteśmy bardzo zadowoleni. Pokoje czyściutkie, klima fula, jedzonko pyszne.Panie w recepcji bardzo miłe, ale nie nachalne. Plaża bezpłatna w pobliżu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: san mauro mare- hotel venezia IP: *.play-internet.pl 22.08.11, 20:33 fotki prześlę w najbliższym czasie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzony Re: san mauro mare- hotel venezia IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.12, 16:51 Gdzie te fotki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: san mauro mare- hotel venezia IP: 195.116.20.* 07.08.12, 13:01 Ja wróciłam z hotelu Danubio;-) Odpowiedz Link Zgłoś
gebeland Re: san mauro mare- hotel venezia 11.08.12, 01:07 Będę także w Sierpniu w hotelu Danubio. Czy możesz w skrócie napisać coś o Danubio? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DragOnFly Re: san mauro mare- hotel venezia IP: *.dynamic.chello.pl 12.08.12, 21:33 I jak było ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: san mauro mare- hotel venezia IP: 195.116.20.* 13.08.12, 09:37 Danubio to fajny hotel, oczywiście bez luksusów, ale pokoiki ładnie urządzone, duża szafa, komoda z lustrem, duże łóżka. Łazienka z prysznicem, czysto, w łazience suszarka. Jeśli chodzi o personel, to w połowie Polski(nawet więcej). Loretta z recepcji, włoszka bardzo miła:-) zawsze do niech chodziłam na kawkę. Mówi po włosku, ale można się dogadać. Do plaży ok 150 m. Przez jezdnię i w lewo i już jest plaża. Plaża czysta z leżakami(dla hotelu cena 8€ z 2 leżaki i parasol/dzień. Obsługa tylko po włosku, ale po angielsku tez się dogadacie. Jedzenie- dobre. Oczywiście kolacja to makaron na 1 danie, ale na drugie było zawsze pyszne mięsko:-) Do kolacji miałam lampkę wina i wody ile kto chce. Jedyny mankament to kawa i herbata do śniadania- kawa zbożowa;-/ herbata lurowata. Więc lepiej wziąść swoją- na blacie baru jest czajnik, lub kupować w barze cafe americano 1€ Jak masz jeszcze jakies pytania chetnie odpowiem Odpowiedz Link Zgłoś
gebeland Re: san mauro mare- hotel venezia 13.08.12, 13:20 Jadę do Dunabio 15 sierpnia. Czy w pokojach są sejfy i klimatyzacja? Jak sa to jaka jest opłata? Ołata za leżaki 8 euro dotyczy każdego rzędu? Czy zestaw plażowy na wybrany dzień trzeba zaklepać z wyprzedzieniem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: san mauro mare- hotel venezia IP: 195.116.20.* 14.08.12, 09:40 klimatyzacja kosztuje 3€ za dobę, ale hotel jest tak usytuowany, że w sumie spokojnie można wytrzymać bez. Sejf jest za darmo w szafie. Leżaki były w 4 ostatnich rzędach, dalej od morza, ale plaża nie jest jakaś długa więc wystarczyło. Zestaw plażowy można sobie zamówić na cały tydzień, ale my zamawialiśmy kiedy mieliśmy potrzebę i zawsze były jakieś wolne., Warto przejść się do Gateo Mare wieczorem lub do Ballare(czy jakos tak się to nazywa) tam jest więcej miejsc do zabawy. W San Mauro Mare zdarzają się występy ale raczej w hotelach, lub w parku. Udanego pobytu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: san mauro mare- hotel venezia IP: 195.116.20.* 14.08.12, 09:41 Zapomniałam, jedyny mankament to weź ręczniki, bo nie wymieniają podczas pobytu. Odpowiedz Link Zgłoś
gebeland Re: san mauro mare- hotel venezia 14.08.12, 14:57 Dziękuję Anno za przydatne wiadomości związane z hotelem Danubio i San Mauro Mare. Pozdrawiam. Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxx Re: san mauro mare- hotel venezia IP: *.gemini.net.pl 22.07.13, 16:45 czystość pokoju nadal pozostawia dużo do życzenia:/ wyżywienie dobre i dużo. Obsługa nawet fajna hotelu oprócz p. Asi która jest dość specyficzna. Wycieczki fakultatywne polecam. Z tym, że w San Marino traci się nie potrzebnie czas na degustacje win i zakup perfum...może lepiej się odłączyć od grupy. W Rzymie jest dużo do zwiedzenia, dla ludzi mało ruchliwych jest problemem spacer szybszy po mieście. Wenecja warta zobaczenia. Ogólnie czas wolny dziwnie rozplanowany jest. W Wenecji na pl. św Marka było za mało czasu wolnego, a na Targu Rybnym za dużo. Miejscowość nudna. Zero dyskotek. Raz w tygodniu na placu są urządzane potańcówki z lokalnymi gwiazdami muzyki włoskiej. W San Mauro nie ma kawiarni włoskiej. Jedynie lodziarnia warta polecenia - drugi budynek przy hotelu, od strony torów. Przewodniczki mówią prawdę, zawsze ktoś się gubi na wycieczkach-lepiej pilnować się grupy i swoich dzieci:)) Morze ciepłe. Plaża nawet czysta. Jednak morze ma dno muliste i woda nie jest przejrzysta już ok 12. A po obiedzie jest wręcz brudna. Ale jest płytko i idealne warunki dla małych dzieci:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mir Re: san mauro mare- hotel venezia IP: *.107-82-b.business.telecomitalia.it 22.08.13, 14:01 Kolego/Koleżanko jestem właśnie po raz czwarty w Hotelu Venezia z rodzinką - i to co piszesz to w większości nie prawda! 1)Nie pasuje morze bo brudne to polecam Bałtyk (pewnie czystszy i cieplejszy) 2)pokoje w tym roku są super sprzątane i na prawdę jest czysto (w końcu szefowie posłuchali ludzi) a zawsze możesz porównać do warunków jakie nam oferują za takie same pieniądze właściciele pensjonatów nad Bałtykiem. 3) Jeżeli chodzi o wycieczki to jak ktoś jest pierwszy raz to polecam jazdę zorganizowaną a w następnych latach - dojazd własny i wycieczki we własnym zakresie- będzie taniej. Podsumowując za rok też jedziemy!!! bo na Bałtyk nas nie stać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: san mauro mare- hotel venezia IP: *.dynamic.chello.pl 22.07.13, 21:45 Byłem beznadzieja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T Re: san mauro mare- hotel venezia IP: *.ip.netia.com.pl 08.08.13, 18:17 Pamiętając, że jest to hotel 3* nie ma co marudzić na standard a był w porządku. w miejscowości jest dość spokojnie i nie ma dyskotek ale tak właśnie jest w opisie tej mieściny! Jak ktoś lubi nocne życie to jest niedaleko Rimini czy Cezanatico. Ja chciałem odpocząć i taki spoko klimat nam pasował. Polecam dojazd własny, dzięki temu zobaczyliśmy Venecję, Florencję, San Marino w tempie jaki nam pasował a przy 4 osobach to wychodzi nawet taniej. Plaża wymaga zapłaty za leżaki lub jest nieduża publiczna. Wybraliśmy dojazd autem(4km)na taką bez falochronów więc czyściejsza woda (można ponurkować) i duża przestrzeń dla tych co nie chcą płacić. Sam pokój jest ok. ale stary mały tv z 4 nędznymi kanałami polskimi to trochę słabiutko. Ogólnie jakość pasuje do opisu i ceny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inspiracja Re: san mauro mare- hotel venezia IP: *.compnet.com.pl 09.01.14, 15:40 No nie tylko 4 kanały po polsku? SKANDAL!!! Jak można w ogóle wypoczywać w takich warunkach, wstyd! a tak na poważnie to tylko Polak może narzekać na mały telewizor z 4 kanałami po polsku.... ja będąc wakacjach nie mam czasu nawet zaprzątać sobie myśli tym gdzie jest pilot od TV,a tym bardziej liczeniem polskich kanałów. Ludzie jeździcie na wakacje żeby wypocząć czy żeby posiedzieć jak u siebie w domu w kapciach z nogami na stole oglądając swoje polskie kanały w full hd na 40" plazmie? Opamiętajcie się trochę :) Odpowiedz Link Zgłoś