Dodaj do ulubionych

No i wróciłem, nowe odkrycie w Apulii

08.08.09, 16:56
community.webshots.com/photo/fullsize/2462704340070059283FVXeKi
community.webshots.com/photo/fullsize/2946799370070059283mcImQu
community.webshots.com/photo/fullsize/2629632850070059283htHhaI
community.webshots.com/photo/fullsize/2098268520070059283iTvtRz
community.webshots.com/photo/fullsize/2855583730070059283mkNISs
community.webshots.com/photo/fullsize/2891968550070059283IdNWKl
community.webshots.com/photo/fullsize/2495428230070059283HXKLji
community.webshots.com/photo/fullsize/2781881960070059283wYUWPj
i wisienka ta torcie :)

www.youtube.com/watch?v=rAU236Vd9_c
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: iwa Re: No i wróciłem, nowe odkrycie w Apulii IP: *.chello.pl 08.08.09, 18:06
      napisz proszę gdzie dokładnie na garganu znajduje się ta boska plaża. Aha - czy
      łatwo się do niej "dostać" czy raczej karkołomne zejście (stąd pustki na
      niej)?Piękne zdjęcia
      • radioaktywny Re: No i wróciłem, nowe odkrycie w Apulii 08.08.09, 18:15
        Proszę:
        www.vignanotica.it/
        Karkołomne jest dostanie się tam samochodem. Z kempingu na plażę jest ok. 300m,
        z czego 200m jest po schodach, niemal pionowych. Jednak dla widoków warto
        przejść każdy metr tej drogi.
    • linn_linn Re: No i wróciłem, nowe odkrycie w Apulii 08.08.09, 18:26
      Piekna jak zawsze. Uwielbiam Apulie. Cieszy mnie fakt, ze ktos nie ulega modzie
      na Jesolo & Co. i zjezdza wzdluz Adriatyku.
      • radioaktywny Re: No i wróciłem, nowe odkrycie w Apulii 08.08.09, 18:48
        Jesolo & Co też ma swoją klientelę. Tłok tam i hałas niemożliwy, lecz sa ludzie,
        którzy odpoczywają w tych klimatach.
        Ja wolę takie:
        community.webshots.com/photo/fullsize/2408093810070059283IIXZqU
        z takim księżycem, w czasie kąpieli w morzu :)

community.webshots.com/photo/fullsize/2887282660070059283VYornS
        i takimi motylami na plaży:

community.webshots.com/photo/fullsize/2376622120070059283fXASHq
        choć nie tylko motyle tam bywają ;)

community.webshots.com/photo/fullsize/2239990110070059283ubWmmK
        Serdecznie Cię pozdrawiam linn_linn :)
        • malgotosca Re: No i wróciłem, nowe odkrycie w Apulii 08.08.09, 21:53
          Chciałam obejrzeć zdjęcia, ale pojawia się mi biały ekran z napisem
          This photo may only be saved by friends hmm??
          • radioaktywny Re: No i wróciłem, nowe odkrycie w Apulii 08.08.09, 23:09
            Hmmm, prawdopodobnie trzeba chwilę poczekać, ale jeśli i to nie pomoże proszę
            zajrzeć tutaj:
            travel.webshots.com/album/412385218BNdWwY?start=140
            od tej strony, do końca są zdjęcia z ostatniego pobytu, z którego własnie wróciłem.
            Pozdrawiam
            Ps. Masz szalenie interesującą stronę, lubie tam zaglądać:)
            • malgotosca Re: No i wróciłem, nowe odkrycie w Apulii 09.08.09, 22:59
              chwila trwała kilkanaście minut i nic, ale za to z tego drugiego
              linka weszłam i się rozmarzyłam i powspominałam, bo co nieco też w
              Puglii widziałam, jednak nie aż tyle, najdalej do Bari zajechałam.
              Na razie jednak mam takie zdanie, że jeśli chciałabym we Włoszech
              nad morze to właśnie tam, Gargano wspominam z tęsknotą.
              Cichutko zazdroszczę :)
              • linn_linn Re: No i wróciłem, nowe odkrycie w Apulii 09.08.09, 23:29
                Mnie sie otwieraja szybko / mam firefoxa /.
              • radioaktywny Re: No i wróciłem, nowe odkrycie w Apulii 10.08.09, 08:37
                Wydaje mi się, że to może być kwestia przeglądarki, ja też używam firefoxa.

Apulię odkryłem dla siebie już dość dawno temu. Chyba było to w czasie gdy
                chciałem wreszcie usłyszeć własne myśli, po całym roku funkcjonowania w
                "strukturach społecznych" zapragnąłem poobcować wreszcie ze sobą, bez zegarka,
                bez ludzi, hałasu, nocnych zabaw, dyskotek, wreszcie gwaru kurortów.
                Szukałem i znalazłem:)
                Apulia i Kalabria, od południa to chyba ostatnie rejon morza śródziemnego gdzie
                można znaleźć ciszę, spokój, a w tygodniu nawet samotność. Co roku, latem gubię
                się tam na dwa-trzy tygodnie, w tym tak skutecznie, że nawet sieć telefonii
                komórkowej mnie zgubiła i spokój był absolutny:)))

Uważam że jedną z najprzyjemniejszych chwil jest ta, spędzona późnym popołudniem
                i wieczór na kompletnie pustej plaży, pod księżycem i gwiazdami smakując włoskie
                wino, najlepiej kupione od chłopa, nalewane do plastikowej butelki po wodzie
                mineralnej :)))
                Pozdrawiam
          • linn_linn Re: No i wróciłem, nowe odkrycie w Apulii 09.08.09, 08:28
            Trzeba zaczekac: tez mnie to zmartwilo w pierwszej chwili.
            • andy67a Re: No i wróciłem, nowe odkrycie w Apulii 09.08.09, 18:58
              Piękne miejsce i piękne fotki,wybieram się w ten rejon w przyszłe wakacje-masz
              może jakieś namiary na fajne,godne polecenia, miejscówki?Ja już zacząłem
              poszukiwania i każda podpowiedż mile widziana.
              Pozdrowionka
              • radioaktywny Re: No i wróciłem, nowe odkrycie w Apulii 10.08.09, 09:10
                Witam
                Trudno mi doradzać bo gusta są różne, a ja na południu często zmieniam kempingi
                nie pozostając w jednym miejscu dłużej jak 2-3 dni. Jest ich tam bardzo dużo, za
                każdym razem, przed podjęciem decyzji po prostu wchodzę na kemping, patrzę jak
                jest, idę też na plażę by zdecydować czy mi odpowiada.
                Z kempingów, które szczególnie pozytywnie zapamiętałem mogę polecić ten na
                Gargano, którego link do strony zamieściłem w poście powyżej. Z Gargano historia
                jest dość specyficzna bo łatwo trafić tam na miejsca oblężone przez turystów, a
                poza tym duża część roślinności wybrzeża została spalona w wyniku pożarów.
                Trudno znaleźć miejsca bez turystów i nie spalone. Takim miejscem jest właśnie
                vignanotica, oddalona od głównej drogi o około 2 kilometry, do której prowadzi
                wąska, kręta, bardzo stroma, szeroka na jeden samochód droga. Może właśnie
                dlatego miejsce to uniknęło pożarów - nie da rady jechać do niego trzymając
                papierosa bo obie ręce zajęte sa kierowaniem, a uwaga skupiona na kolejnym
                zakręcie zza którego może wyskoczyć szalony trójkołowiec :)
                Prócz tego polecam Mulino d'Acqua w Otranto z równie piękną plażą oraz Aurorę
                pod Mandurią na wybrzeżu Lido Specchiarica.
                Polecam zajrzenie do google earth, można wybrać sobie miejsca, które zapragniesz
                zobaczyć własnymi oczami, na żywo.
                Pozdrawiam

*Jeśli w prawdziwym niebie nie ma Wenecji,
                nie chcę iść do nieba*
                tnij.org/moje_podroze
                tnij.org/moje_podroze2
                • himilke Re: No i wróciłem, nowe odkrycie w Apulii 10.08.09, 23:52
                  Ja rowniez bardzo lubie Apulie,jednak obawiam sie, ze niedlugo zacznie sie tam
                  robic bardziej tloczno. My mieszkamy niedaleko- w Kampanii- jednak naszym
                  marzeniem jest przeniesc sie w dol, stad dosc uparcie przeczesujemy Apulie.W tym
                  roku zauwazylam tam poczatki prawdziwej inwazji Anglikow, ktorzy kupuja ziemie,
                  jako, ze Toskania juz sie nasycila cudzoziemcami.A teraz zaczynaja ulegac
                  urokowi trulli.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka