Dodaj do ulubionych

sierpień z dziećmi, gdzie?

23.01.13, 21:56
zastanawiam się nad dwoma tygoniami w sierpniu, nie wybrałam jeszcze konkretnego kraju, szukam miejsca gdzie nie będzie okropnych upałów, ładna plaża, dobry hotel, jakieś rozrywki dla dzieci i fajna okolica do zwiedzania. Podpowiecie?
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: sierpień z dziećmi, gdzie? IP: *.jjs.pl 23.01.13, 23:14
      Na maderze w sierpniu 25 stopni, woda 22 z pewnością nie są to okropne upały:)
      Na południowo zachodnim wybrzeżu Madery jest sztuczna piaszczysta plaża Calheta (piasek importowany z Maroka). w rejonie Funchal piaszczystych plaż jest mało.
      W archipelagu Madery leży też mała wyspa Porto Santo (Itaka ma ją w swojej ofercie), ta wyspa to jedna wielka piękna plaża:)
      • Gość: aaa Re: sierpień z dziećmi, gdzie? IP: *.31.133.73.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.01.13, 23:12
        hmm costa caparica jest calkiem ok i ma dobre połączenie z lizbona. tuataj kilka zdjec widzialam apaixonadapantufa.blogspot.pt/ albo lizbona.org/
        • monia515 Re: sierpień z dziećmi, gdzie? 06.02.13, 14:32
          Może ten hotel? Blisko do Lizbony. Plaża tuż przy hotelu.
          www.itaka.pl/wczasy/portugalia/riwiera_lizbonska/hotel_costa_da_caparica_3387.php?SEARCH_HOTEL%5Bduration%5D=7&SEARCH_HOTEL%5Bwyloty%5D=WAW&SEARCH_HOTEL%5Bpokoje%5D=DBL&SEARCH_HOTEL%5Bwyzywienie%5D=H&SEARCH_HOTEL%5Bmonth%5D=08&SEARCH_HOTEL%5Bdate%5D=2013-08-02
          • Gość: nina104 Re: sierpień z dziećmi, gdzie? IP: *.adsl.inetia.pl 06.02.13, 18:34
            Maderę z małymi dziećmi i z wózkiem bym odradzała-w górę i w dół. Ale Portugalię ogólnie polecam, bryza od oceanu jest zbawienna. Mnie bardzo spodobała się Ericeira, bez tłumów, fajne, piaszczyste plaże. Klimatyczne miasteczko nie moloch turystyczny. A i ceny w Portugalii zachęcają, są na naszym poziomie. Dobre miejsce wypadowe do Sintry, Lizbony, Capo de Roca, i Fatimy, a po drodze Nazare, Batalha. Co do atrakcji dla dzieci- nie wiem, byliśmy sami dorośli.
            • Gość: azuleo Peniche IP: *.hfc.comcastbusiness.net 07.02.13, 02:09

Jedz z Lizbony do Peniche (~ 100 km) na polnoc.
              Ma wszystko to o co pytasz. Hotel Sol.
    • twojaplaneta Re: sierpień z dziećmi, gdzie? 11.02.13, 12:20
      Polecam Wybrzeże ALgarve - piękne piaszczyste plaze i hotele dla rodzin z dziećmi.
      ibe01.merlinx.pl/agent/10835/TwojaPlaneta1/?st=CMP&ca=A&cmpid=738281459
      Pozdrawiam
    • aseretka Re: sierpień z dziećmi, gdzie? 12.02.13, 20:52
      A ja się zastanawiam, dlaczego ten post na forum Portugalia, skoro
      > nie wybrałam jeszcze konkretnego kraju
      Dalszy wywód autorki posu brzmi:
      > szukam miejsca gdzie nie będzie okropnych upałów, ładna plaża, dobry hotel, jakieś
      > rozrywki dla dzieci i fajna okolica do zwiedzania.
      Proponuję nasze wybrzeże Bałtyku, a jeżeli już musi być zagranica, to wybrałaby Danię i Półwysep Jutlandzki. Upałów nie będzie, plaże prześliczne: długie, szerokie i piaszczyste, porównywalne z portugalskimi. Rozrywki dla dzieci: Legoland, wioska Wikingów, skansen w Arhus. Do zwiedzania też sporo.
      Polecam stronę:
      www.visitdenmark.pl/pl/denmark/things-do-poland
      • tuskania Brak wiedzy i manier 16.02.13, 02:07

Ana-Numerowana,

Po cholere pytasz jezeli porzucasz swoj watek i nie potwierdzasz otrzymanych odpowiedzi.
        Zle wychowasz swoje dzieci.

Ogarnij sie - t.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka