Dodaj do ulubionych

plaże pod Lizboną

IP: *.static.ip.netia.com.pl 17.06.15, 09:58
Witam, które plaże brać pod uwagę jeżeli chciałbym kilka razy plażować i chciałbym wykorzystać komunikację miejską/podmiejska z Lizbony? Czy woda nie będzie zbyt chodna, da się popływać?
Dzięki za podpowiedź
Obserwuj wątek
    • jot.be Re: plaże pod Lizboną 17.06.15, 10:26
      Costa Caparica. Dojazd miejskim autobusem.Plaże piękne.
      Jak byłem ostatnio w czerwcu kilka lat temu,
      to woda była lodowata raczej.

Pzdr
      • Gość: plażowicz Re: plaże pod Lizboną IP: *.static.ip.netia.com.pl 17.06.15, 11:33
        a jak długo jedzie się z Rossio? kojarzysz numer autobusu?
        • Gość: plażowicz Re: plaże pod Lizboną IP: *.static.ip.netia.com.pl 17.06.15, 12:08
          jeszcze wyczytałem że w Cascais można plażować w sumie niedaleko Lizbony. Którą polecicie plażę w Cascais czy Costa Caparica ??
          • jot.be Re: plaże pod Lizboną 17.06.15, 13:15
            Jak dla mnie zdecydowanie Costa Caparica.
            W Cascais jet kilka małych skrawków i jedna duża o ile dobrze pamiętam - Costa Caparica to kilka km piaszczystej plaży. Samo Cascais niebrzydkie ale mnie jakoś nie zachwyciło specjalnie.
            Co do autobusu to nie pomogę raczej - w Lizbonie się dużo zmieniło w komunikacji.Nie chciałbym Cię wprowadzić w błąd.
            • Gość: plażowicz Re: plaże pod Lizboną IP: *.static.ip.netia.com.pl 17.06.15, 14:34
              dzięki, a może ktoś mi podpowie co jeździ na Costa z np. Rossio bo tam niedaleko będę mieszkał
    • lissabona Re: plaże pod Lizboną 28.04.16, 23:49
      Z centrum miasta najłatwiej dojechać na plażę pociągiem. Trzeba wsiąść w pociąg na stacji Cais do Sodre, przy Av. 24 de Julho, (stacja merta Cais do Sodré). Stamtąd wszystkie pociągi zawiozą was nad Ocean. Ja polecam wysiąść w miejscowości Carcavelos, która jest mniej turystyczna. Można też dojechać do ostatniej stacji ? letniego kurortu Cascais, który atmosferą przypomina nasz Sopot. Cascais jest tłoczne i turystyczne, ale ma swój małomiasteczkowy, mieszczański urok.
      Polecam artykuł: www.sekrety-lizbony.pl/Blog_article_plaze_lizbony.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka