Dodaj do ulubionych

Madera-miejsca szczególnie warte polecenia

IP: *.146.133.217.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.06.16, 15:15
Ktore miejsca zachwyciły Was najbardziej i które polecilibyscie szczególnie? Interesują mnie jak najbardziej miejsca, zakątki które czasem mogą wydawać sie niepozorne, a maja np piekny punkt widokowy albo które szczególnie warto odwiedzić o konkretnej porze dnia (np.o wschodzie lub zachodzie słońca). I drugie pytanie, czy są dostępne całodniowe rejsy statkami wzdłuż wybrzeża. Dzięki z góry za podpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • more.ketchup Madera 10.06.16, 16:40
      Gość portalu: solis napisał(a):

> I drugie pytanie, czy są dostępne całodniowe rejsy statkami wzdłuż wybrzeża. Dzięki z góry za
      > podpowiedzi.

Ad.1 Nie wymagaj wypracowań. Poczytaj sam trochę i pytaj konkretnie.
      Ad.2 Tak. www.lido-tours.com/en/boattours.html
      • Gość: Gość Re: Madera IP: *.146.133.217.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.06.16, 16:49
        Forum służy wszelkim pytaniom w temacie, któremu jest poświęcone. Niczyim ocenom. A zatem jeśli nie masz nic do powiedzenia w temacie, to nie zasmiecaj.
        • more.ketchup Re: Madera 10.06.16, 22:34

Dostałeś odpowiedź żałosny leniuchu.
    • vimi77 Re: Madera-miejsca szczególnie warte polecenia 14.06.16, 22:18
      Cała Madera jest piękna, jednak określ co lubisz zwiedzać bardziej:,stare budowle, zamki, muzea itp. czy piękne krajobrazy?
      • Gość: solis Re: Madera-miejsca szczególnie warte polecenia IP: *.dynamic.chello.pl 15.06.16, 15:17
        Najbardziej interesuje mnie natura, krajobrazy, punkty widokowe, wybrzeże, może jakies szczególnie malownicze trasy do przejechania samochodem, ale też jak najbardziej lokalne miasteczka, wioski (muzea, zamki mniej). Zawsze na wyjeździe wynajmuję auto i przejeżdżam dany region czy wyspę wcześniej zaplanowanymi trasami, także bardziej chodziło mi o zakątki, które zrobiły szczególne wrażenie, które szczególnie poleciłoby się drugiej osobie. Przewodnik mam, doczytuję o wyspie w internecie, natomiast postanowiłam zadać pytanie także tu. Dzięki z góry i pozdrawiam.
        • vimi77 Re: Madera-miejsca szczególnie warte polecenia 15.06.16, 19:20
          To zaczęłabym od Funchal, wjazd kolejką do ogrodów, zaraz niedaleko piękny klif Cabo Girao. Machico, tam też można wjechać na punkt widokowy, piękny widok na miasteczko a z drugiej strony na cypel koło Canical. Polecam spacer na Ponta de S. Laurenco. Na zachód słońca polecam wjazd na Pico do Arieiro, oczywiście przy pięknej pogodzie. Nam się udało raz, niestety jak wyruszaliśmy stamtąd w góry to robiliśmy podejścia przez 2 dni a i tak chodziliśmy w deszczu. Mimo to widoki zapierają dech w piersiach. Bardzo sympatyczne jest Sao Vicente i Porto Moniz z naturalnymi basenami lawowymi. To tak na szybko z pamięci bo byliśmy 5 lat temu i już trochę z głowy wypadło. Jak coś sobie przypomnę, to jeszcze napiszę.
          • Gość: solis Re: Madera-miejsca szczególnie warte polecenia IP: *.146.140.217.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 15.06.16, 20:56
            Super, dzięki wielkie:)
          • emilianatalia Re: Madera-miejsca szczególnie warte polecenia 10.07.16, 21:50
            dodalabym Lewady, np.
            www.google.pl/#q=lewada+rabacal
            oprocz ponizej wymienionych miejsc bylismy m. in. pl.tripadvisor.com/Attraction_Review-g1190957-d196087-Reviews-Valley_of_the_Nuns-Camara_De_Lobos_Madeira_Madeira_Islands.html
            fajna jest wycieczka katamaranem na ogladanie delfinow i wielorybow. z tym, ze dwa lata temu byly jedne i drugie, a w tym roku tylko delfiny.
            uwazajcie na slonce. czasami ma sie wrazenie, ze grzeje slabo, a pozniej tak jak ja cierpi sie przez wiele dni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka