assim BAZA niedrogich HOSTELI W LIZBONIE 05.06.06, 11:04 www.hostelworld.com/findabed.php/ChosenCity.Lisbon/ChosenCountry.Portugal Odpowiedz Link Zgłoś
aska2000 Evora - Residencial Policarpo *** :) 06.06.06, 16:57 Może najpierw link, żeby potem nie zapomnieć ;) www.pensaopolicarpo.com/english/acasa.html A teraz komentarz;) Świetny wybór, myślę,że tak na jedną noc, jak i na nieco dłużej - położony b.dogodnie, minutka piechotą od Katedry, dwie od Świątyni Diany;) - wszystkie zabytki Evory 'pod ręką',a wieczorem, po kolacji, też nie trzeba daleko spacerować:) Choć z pewnością można, bo uliczki Evory nocą są bardzo 'klimatyczne'... Piękny, zabytkowy budynek, pokoje urządzone indywidualnie (z tego, co zdążyłam zauważyć przez uchylone drzwi ;), stylowe meble, niektóre pokoje z samym prysznicem w pokoju (łazienka i WC ogólnodostępne na korytarzu), inne z łazienkami. Sympatyczne wrażenie robi szczególnie pokój 'gościnny' z kominkiem z azuleiosami z XVI wieku i taras 'śniadaniowy' z przepięknym widokiem - polecam! Jest też parking dla gości (w cenie), niemniej przy pełnym obłożeniu na podwórku robi się naprawdę ciasno - wspomaganie kierownicy + jazda 'na centymetry' dostarczy nieco wrażeń i obudzi do reszty, o ile nie dokonała tego wcześniej poranna kawa ;)) Zresztą generalnie prowadzenie samochodu po uliczkach Evory dostarcza niezapomnianych wrażeń ! :) A i przemiła obsługa w recepcji - można zapytać dosłownie o wszystko, dostanie się nie tylko mapkę miasta wraz z wytycznymi, czego nie wolno pominąć, ale i wskazówki, jaką knajpkę wybrać na kolację... Pochwalę się, że dzięki tym właśnie wskazówkom zjadłam w Evorze chyba najsmaczniejszą kolację - obfity 'Migas' z ...pomarańczami (Portuguese attempt at 'fusion'.. ?! :) - mimo,że właściciel zaproponował mi 'na oko' pół porcji, to jednak było to TAKIE pół porcji,że niestety 1/3 byłam zmuszona zostawić- z żalem, dodam. Na dodatek była to jedna z tańszych kolacji- wraz z winem - 8,50 Euro :) A już na koniec powiem,że Alentejo szalenie mi się spodobało i mogłabym tak jeszcze długo..;) ...no tak- proza jeszcze- CENY ! Niewysokie - można zerknąć na stronę, ja w maju za jedynkę z prysznicem płaciłam 35 Euro... P.S. Ewentualnych chętnych 'poczęstuję' smacznym adresem :) Odpowiedz Link Zgłoś
mariosoares Re: Evora - Residencial Policarpo *** :) 06.06.06, 17:21 Jeśli możesz, to podeślij ten "smaczny" adres na konto gazetowe. W sezonie pokoje są już "trochę" droższe, ale może się skuszę. Ciekawe jak moja luba zareaguje na widok migas. Tego na niej jeszcze nie testowałem. Odpowiedz Link Zgłoś
mariosoares Evora - Residencial Riviera **** 22.08.06, 00:44 Do Aski2000 i nie tylko: Wybraliśmy się w końcu do Evory. Zdecydowaliśmy się na Residencial Riviera na Rua Cinco de Outubro 49 (www.riviera-evora.com/) i wyszło świetnie! Bardzo przyjemny pokoik z łazienką i do tego śniadanko za cenę niewiele wyższą od Residencial Policarpo, przy "głównej" alejce Evory łączącej Praca do Giraldo z Katedrą i Templo Romano. Polecaną knajpę znaleźliśmy (choć z trudem, bo niezbyt dobrze oznakowana pod numerem 15B :-)), ale jednak tam nie jedliśmy. Możemy za to polecić Burgo Velho na Rua de Burgos 10 - alentejańskie migas całkiem dobre, trochę inne od "lizbońskich". Dobre jedzenie serwowali też w Adego do Neto (Rua dos Mercadores 46). Obie knajpy mocno oblegane przez miejscowych i turystów. Wybraliśmy się też do Serpy i Bejy. Bardzo przyjemna to była wycieczka. Dla kogoś kto planuje podróż komunikacją publiczną, oprócz Rede Expressos, przyda się też adres Rodoviarii Alentejo www.rodalentejo.pt/ , bo nie jest łatwo znaleźć w sieci. Jednym słowem wypad do Alentejo uważam za świetny pomysł i dziękuję Asce2000 za słowa zachęty. Odpowiedz Link Zgłoś
leslaw201 Re: Evora 23.08.06, 11:38 Polecam kwaterke na Rua Romao Ramalho 27,bardzo czysto ...4 pokoje , 2 toalety,cena 30 euro za dwojke... Odpowiedz Link Zgłoś
aska2000 Re: Evora - Residencial Riviera **** 23.08.06, 21:30 Do Mariosoares: Cieszę się, że i Wam Alentejo przypadło do gustu :) Mam nadzieję na powtórną w te rejony kiedyś wyprawę, a wtedy może uda się zobaczyć nieco więcej - Monsaraz czy Serpę, którą odwiedziliście. Czas pokaże... Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
h_annah RESIDENCIAL MAR DOS AÇORES 17.06.06, 18:58 witam, wlasnie wrocilismy po 6 dniach spedzonych w tym hoeliku. Zdjecia tu: www.bookings.net/hotel/pt/residencialmardosacores.html?aid=303626;label=Lizonie-pl;sid=743186963d6d4fd12c9f048caf8e4fbd Dwójka bez lazienki ze sniadaniem kosztuje 37 euro, lazienki na korytarzach bardzo czyste i OK. Do metra 9 minut. Hotelik polozony troszke dalej od centrum, ale za to na dosc spokojnej uliczce. Obsluga brdzo mila. Generalnie polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś
colberg Re: RESIDENCIAL MAR DOS AÇORES 20.02.08, 02:55 Residencial Mar dos Açores to zdecydowanie dobry wybór. Ale... zdecydowanie polecam zamiast "normalnego" pokoju apartamenty znajdujące sią w domu naprzeciwko. Za 75 euro miałem 3 pokoje, dobrze wyposażoną kuchnię i łazienkę. W cenie jeszcze było śniadanie. Wyjątkowo sympatyczna obsługa, bardzo czysto, dobry punkt miasta - czego chcieć więcej? ---------------------------- Colberg Odpowiedz Link Zgłoś
kkam1112 Re: RESIDENCIAL MAR DOS AÇORES 09.02.09, 12:37 a masz jakiś namiar na ten apartament? Wybieram się w maju z rodziną i rocznym dzieckiem i chciałabym zarezerwować. Odpowiedz Link Zgłoś
kb2 Re: Baza noclegowa-Coimbra 06.10.06, 13:25 Zdecydowanie odradzam nocowanie w Residencial Paris w Coimbrze.Wstrętne miejsce i właściciel, w dodatku na głośnej ulicy. O zgrozo miejsce polecane zarówno w przewodniku Pascala jak i Wiedzy i Życie Odpowiedz Link Zgłoś
stefula Re: Baza noclegowa 08.10.06, 19:10 Polecam hostel Hospedaria Verde Esperança w Lizbonie, Blisko centrum, dobry dojazd, ładna okolica, bardzo przyjazna właścicielka, Kilka dni temu za pokój 2-osobowy płaciłam 35 euro Łazienka (właściwie 2 łazienki) w korytarzu ale odnowiona i bardzo czysta, w kuchni też wszystko co potrzebne, Wygląd pokoju może bez rewelacji ale za taką cenę spodziewałam się czegoś gorszego, na szczęście miło się rozczarowałam. adres: www.vesperanca.com Odpowiedz Link Zgłoś
daria2910 Re: Baza noclegowa 19.11.07, 09:54 a znacie jakies linki do ston gdzie moglabym nzalezc mieszknaie do wynajecia?prawdopodobnie spedze tam 3 lata....prosze o wszelkie info , dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
maggianna Re: Baza noclegowa 21.11.07, 09:00 Szukanie mieszkania na dluzej przez internet latwe nie jest i tak trzeba zobaczyc na miejscu bo wiekszosc ogloszen jest z agencji nieruchomosci. Zalezy tez w jakim miescie i jakiej dzielnicy chcesz mieszkac. Szukalam mieszkania w ciagu ostatniego roku dwa razy (w Lizbonie) wiec jakbys miala jakies pytania to napisz do mnie email - tak bedzie prosciej. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
martus72 Re: Baza noclegowa 21.01.09, 22:17 cześć Maggianna ! a może Ty polecisz lokum na 5 dni w Lizbonie w okresie 3-7 kwiecień 09.POzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mag.olszowka Re: Baza noclegowa 24.12.08, 01:59 Wyjeżdżam na luty do Polski i chętnie oddam w opiekę mój pokój w Lizbonie. Jasny, z wejściem na ogromny balkon, słoneczny. W bloku, na 6 piętrze z windą. Okolice Campo Grande, niedaleko świetny park, blisko sklepy, uniwerystety, dwie linie metra, autobus pod blokiem. Cena 250 euro ze wszystkim opłatami wliczonymi. Mieszkam z dwoma Brazylijczykami, Greczynką i Polką.Fajna atmosfera i lokalizacja. Dobra okacja dla Erasmusów, którzy przylatują i nie mają miejscówki na początku - można spokojnie szukać czegoś dla siebie mając bezpieczne miejsce, w dodatku blisko uczelni.Chętnych proszę o kontakt mailowy: mag.olszowka@hotmail.com albo przez MSN. Odpowiedz Link Zgłoś
martus72 Re: Baza noclegowa 21.01.09, 22:01 Witam Mag.Olszowka niestety Twoją ofertą nie jestem zainteresowany .Ale mam pytanie: czy mogłabyś podpowiedzieć mi niezłe lokum na ok.5 dni w Lizbonie w okresie 3-7 kwiecień ? Oczywiście ofert jest cała masa ale najlepsze to polecane .POzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tom94 Re: Baza noclegowa 09.04.09, 00:21 a może cos macie dla 4 osób 2 dorosłe i 2 młodzianków, przeglądąłem ale ciężko coś znaleźć Odpowiedz Link Zgłoś
cannelle88 Re: Baza noclegowa 30.07.09, 19:37 Witam! We wrześniu wyjeżdżam do Lizbony na studia. Aktualnie jestem na etapie szukania mieszkania. Czy ktoś z obecnych tutaj mógłby polecić jakiś tani pokoik w centrum (będę studiować na IPAMie) lub może ktoś mógłby wynająć pokój sympatycznej Polce? :) Bardzo proszę o kontakt mailowy: cannelle@vp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
t_ymon Re: Baza noclegowa 31.07.09, 09:25 spróbuj tutaj: www.portugalia-online.net/index.php?option=com_fireboard&Itemid=60&func=view&id=2335&catid=18 Odpowiedz Link Zgłoś
cannelle88 Re: Baza noclegowa 31.07.09, 16:32 dzięki, zostawiłam tam też wiadomość. Ale ciągle apeluję tutaj, proszę o kontakt jakby ktoś coś wiedział :) Odpowiedz Link Zgłoś