Dodaj do ulubionych

co tam z Azorami...?

27.07.06, 12:45
DO ASSIMA...I WSZYSTKICH DOBRYCH I ZLYCH...Oki...myslalem ze ty juz na
wyspach,ganiasz wieloryby...A ty jeszcze w Porcie.Tak jakos sobie wmowilem ze
juz jestes na wyspach ,ze w to uwierzylem...Dla mnie to jest istotne.Coz za
troska ! Po doskonalym opisie Madery... ale miales wtedy zapalu,czekalem na
opis Azorow.Ale jeszcze sobie poczekam...Moze sie tam spotakamy,swiat jest
taki maly.We wrzesniu gdzies wystartuje.Pewnie zaczne od Madery.Twoj
doskonaly opis,dobra siec schronisk do ktorych mam zaufanie, i w ogole
elegancko...Pozostaje kwestia taniego transportu w jedna strone.Mysle ze
wyladuje tam na kilka miesiecy a potem na pewno Azory...Choc biore pod uwage
kolejnosc odwrotna.Dlatego Twoj wyjazd jest dla mnie istotny.Malo stronek w
necie ze swierzymi newsam.Krakowski Cukierek , ma wydaje mi sie najciekawszy
opis.Kilka kwesti jest jeszcze otwartych...Dlatego przywiez ten bagaz jak
najszybciej.
Obserwuj wątek
    • keepersmaid Re: co tam z Azorami...? 27.07.06, 13:55
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10239&w=24405751
      Tam jest co assim pisal o Azorach w zeszlym roku, skocz za miedze (na tamto
      forum) i zaraz mi tu wracaj!
      • leslaw201 Re: co tam z Azorami...? 27.07.06, 19:30
        ...jestes jak zwykle niezawodna...skoczylem ,zobaczylem ,wrocilem...mysle ze
        najlepsza cena bedzie w pousadzie.Szukalem tchnienia wiatru,wiatr i slonce daja
        sile...noi jest dylemat.Choc na razie chyba to bedzie Madera...A
        potem...zobaczymy co zachodni wiatr przyniesie.
        • anjos hotele.... 27.07.06, 21:26
          Jezeli chcecie troszke ponadstandardowo ( slynne tutaj : tratamento
          personalizado ) i troszke lepiej niz masa ludzi w schroniskach lub w Holiday Inn
          to polecam:

Madeira:

1. www.reidspalace.com
          2. www.belavistamadeira.com
          3. www.palheiroestate.com
          4. www.quintadoarco.com
          5. www.wonderfulland.com/eiras - jedyna, ktore znam osobiscie z tej listy - w
          gorach Madeiry, z dala od cywilizacji, 8 domkow na palach w wspanialym parku-lesie
          6. www.choupanahills.com

Azory

1.Pico: www.pocinhobay.com
          2.teiceira i S.Miguel: www.bensaude.pt
          3.Terceira www.quintadasmerceres.com
          4. Terceira www.hoteldocaracol.com
          • estoril2 Re: hotele.... 28.07.06, 10:39
            a ja bym dodal jeszcze jedno miejsce- hotel Penha da Franca
            www.penhafranca.com/contact.html
            To jest kompleks skladajacy sie z 2 osobnych budynkow- jeden nowszy, lezacy nad
            brzegiem morza to nic takiego, no moze oprocz widoku i basenu..ale starsza
            czesc hotelu polozona troszke wyzej ma naprawde swoj klimat- stara quinta w
            zacienionym ogrodzie z dobra resteuracja i mila obsluga- polecam!
            • leslaw201 Re: hotele.... 28.07.06, 12:14
              ...Moi drodzy,zawsze tak milo czytam Wasze odpowiedzi.Wedlug mnie turystyke
              mozna podzielic ,na aktywna i spoczynkowa.Hotel jest miejscem gdzie spedza sie
              mniejsza czesc doby, nie nalezy sie bac, ze nie znajdzie sie miejsca na
              nocleg...Wszystkie strony hotelowe sa piekne.Mysle ze ktos kto uprawia
              turystyke dla piekna swiata i dla wartosci duchowych, tak naprawde zlewa
              hotel.Wazne jest to co zostaje w naszym sercu,glowie...Piszcie o tym co dla Was
              bylo najwiekszym odjazdem,co zrobilo najwieksze wrazenie.Mysle ze to ma
              najwieksza wartosc...

Pozdrawiam,dobrych i zlych...

Lesior
              • anjos Re: hotele.... 28.07.06, 15:56
                www.conventosaofrancisco.com/
                dodalbym jeszcze ten stary konwent franciszkanow z 10 pokojami.

do leslawa:
                rzeczywiscie masz racje w turystyce najwazniejsza jest czesc aktywna,
                zwiedzanie, poznawanie itp.itd. Ale dobry, cichy i piekny hotel jest absolutnie
                niezbedny , aby wszystkie wrazenia kontemplowac w spokoju, bez stresu z
                drinkiem w spa czy przy basenie...
                .
                Dla mnie hotel jest tak samo wazny jak miejsca, ktore odwiedzam.
                Moze jestem juz stary ?
                • leslaw201 Re: hotele.... 28.07.06, 20:18
                  ...coz mam powiedziec...swiat jest wielki ,zmieszcza sie wszyscy.Gdyby wszyscy
                  byli tacy sami ,swiat bylby nudny i malo ciekawy.Kazdy ma swoja wizje swiata i
                  ja spelnia.Tak jak spelnia swoje mazenia.Bo coz znaczylo by zycie,gdyby bylo
                  pozbawione mazen.One to przecierz umieraja ostatnie.Wiesz wydaje mi sie ze
                  hotele za wieksza kaske same sie obronia i znajda klienta.Problemem jest
                  znalezc hotel tani.Te ktore w wiekszosci wymieniacie na tym forum sa na pewno
                  godne polecenia.Ale po co polecac dore samochody,one same sie sprzedaja.Pieszo
                  tez dojdziesz do celu...Zastanawiam sie czasem czy turystyka sklada sie z
                  samych malkontentow ktorym pszeszkadza jaszczurka na scianie.Czy tez z
                  uzupelnienia swego ducha...moze ja jestem inny.Ale kazdy chce cos dac...i
                  uwierz mi,to nie dla tego ze jestes stary.Turystyka powinna odmladzac...bo czyz
                  nie lepsze w smaku i do wspomnien byloby dobre wino [ pite nawet z gwinta ],
                  ale w jakims odjechanym miejscu.Ale jedni lubia zdjecia,a inni to co zostaje w
                  glowie i wspomnieniach...ale kazdy ma prawo do wyboru i to trzeba uszanowac.I
                  zapewniam Cie nie jestes stary, masz tylko inne podejscie do swiata.Po to
                  pracujesz,aby wydac swe pieniadze...I miec satysfakcje...ale to juz odrebny
                  temat.Wiesz,najwieksza wartoscia tego forum.Jest swiadomosc ze nie jestes sam
                  na swiecie,i ktos zawsze znajdzie sie chetny do udzielenia odpowiedzi.I nie
                  wazne czy dobrej,czy zlej.Wazne jest to ze ktos chce Ci pomoc.A to daje
                  sile...Bo tak naprawde musisz byc zdany sam na siebie,i jak kazdy w zyciu
                  musisz zaplacic frycowe.Oby nie za czesto...Na tym koncze moje
                  madrosci...pozdrawiajac i tych dobrych i tych zlych.

Lesior
                  • anjos Re: hotele.... 28.07.06, 21:49
                    De acordo !

Amen.

pozdro
    • leslaw201 do assima... 28.08.06, 17:16
      ...hi..wnioskuje ze jeszcze nie doplynoles w te wakacje na wyspy...masz zamiar
      doplynac ? Jak mozesz odezwij sie na moj gazetowy e- mail.

Pozdrawiam dobrych i zlych...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka