Dodaj do ulubionych

Mateus Rose w wersji 'Spirit of Spain' ?!?!?!?!

14.01.07, 17:49
Widział kto podobne CUŚ?!

Bo mnie dzisiaj w "Adedze" zaparło na widok tej jakże znajomej butelki,
jednak w różowym (błeeee...;P) kolorku, etykietka zmieniona całkiem, no i -
przynajmniej wg info na butelce zawartość znacząco odmienna - wino półsłodkie
(łeeee..;), bez 'bąbelków' itp.
No i ta nazwa - Mateus 'Spirit of Spain' !!

No, kurczę, 'o sso chodzi ???'

Kuma ktoś?
;P
Obserwuj wątek
    • assim Re: Mateus Rose w wersji 'Spirit of Spain' ?!?!?! 15.01.07, 10:15
      no to pewnie to nie jest mateus rose tylko jakas podrobka. sprawdz dane na
      etykiecie i podeslij. domyslam sie ze na daaaaalekiej polnocy (gdzie mieszkaja
      niedzwiedzie polarne i narodowym przysmakiem jest ciasto na tluszczu foki) nawet
      mateus rose moze smakowac przypominajac chwile spedzone w luzytanii? :)
      • aska2000 Assim ;P 15.01.07, 10:59
        Dowcip CI się ostatnio wyostrzył, czy zawsze tak miałeś? :P P

A co do Mateus'a Rose, to mnie sprawa od wczoraj 'śmierdzi', no ale podróba,
        w 'Adedze' ?!?!?!
        Koledzy-winiarze, co Wy na to?

;)
        • assim Re: Assim ;P 13.02.07, 19:34
          eng.sogrape.pt/marcas/1/gama/673
          juz wiem o co chodzi. :)

mateus rose tempranillo to wynalzek portugalczykow stworzony aby podbijal rynek
          brytyjski. klasyczny mateus nie odpowiadal do konca gustom brytyjczykow, wina
          rose z kalifornii staly sie blizsze ich gustom, wiec mateus stworzyl nowa marke
          pasujaca idealnie do gustow wyspiarzy (mniej gazowane, slabsze i duzo slodsze).
          tempranillo to szlachetny czerwony szczep pochodzacy z polnocy hiszpanii (ktory
          w portugalii jest znany pod portugalska nazwa aragonez lub tinta roriz). wino
          wytwarzane jest w portugalii z tego wlasnie szczepu porastajacego portugalskie
          ziemie, i caly ten trick z hiszpania - uzycie nazwy szczepu po hiszp. i gryzmol
          "a taste of spain" na butelce - sluzy prawdopodobnie tylko celom marketingowym.
          w koncu marka "hiszpania" to juz cos(!) przy marce "portugalia" z ktora tak do
          konca nie wiadomo o co chodzi ;)

pozdr/a
          • anjos hehe 13.02.07, 22:09
            Moze i swiatowo, może superowo, ale na odwrocie butelki jest biała nakleja:
            "wyprodukowano i rozlewano w Polsce."

no comment
            • assim Re: hehe 13.02.07, 22:25
              aha, to i polscy klienci doczekali sie wersji robionej pod ich gusta, lol.

niech ktos trzasnie fotke etykietom. toz to rarytas! :D

pozdr/a
              • aska2000 ..że też ja taka obrzydliwie konserwatywna jestem 13.02.07, 23:00
                i chociaż dostrzegam nowości, ba, nawet sporadycznie kuszą mnie one :P to j e d
                n a k zwieść na manowce sie nie daję i dalej 'robię swoje', ehhhh...
                Nudne to , czyż nie?

Nic to- taką siebie llubię i nawet toaścik smallutki za To, a także
                za 'całokształt' lampką Mateusa classic, branco ;) wzniosę !
                Ktoś ze mną się napije..?

Wirtualne cheers i ..

* *

(na poczet jutrzejszego święta ;P P)

dla wszystkich użytkowników, ofkorz.. (no, może z wyłączeniem tych, co to
                spoufalać się nie lubią z nieznajomymi ;P)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka