Gość: Beta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.07, 11:22 czy ktoś zna ten hotel? Proszę o Wasze wrażenia,czy pobliska plaża jest większa od plaży w centrum miasteczka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Andi Re: Hotel Cristal w Carvoeiro IP: 80.51.92.* 02.01.08, 21:32 Nie byłam w środku,zabieralismy tylko stamtąd ludzi po drodze na lotnisko.Z zewnątrz wygląda dobrze.Niedaleko jest dość duża,piaszczysta plaża,otoczona wysokimi skałami,na pewno większa i ładniejsza,niż ta w centrum Carvoeiro.Minus jest taki,że do tegoż centrum będziecie mieć spory kawałek (można dojść pieszo),ale jeśli lubicie spokój,na pewno będziecie zadowoleni pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beta Re: Hotel Cristal w Carvoeiro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.08, 08:59 Dzięki za odpowiedz,właśnie zależy nam na spokojnym miejscu,bez tłoku na plaży i stale przejeżdżających samochodów,lubimy "łazić", więc spacer do centrum miasteczka to tylko przyjemność. Plażę widziałam na zdjęciach ,wygląda rewelacyjnie.A ty także byłaś w Carvoeiro? Może orientujesz się,czy w pobliżu hotelu Cristal jest jakiś sklepik ,gdzie można kupić napoje i coś drobnego do jedzenia? Czy z Carvoeiro można dojechać lokalnym autobusem do Lagos i Albufeiry? Czy w Portugalii byłaś z Neckermannem, korzystałaś z proponowanych przez biuro wycieczek i jak je oceniasz? Będę wdzięczna za każde wskazówki i opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andi Re: Hotel Cristal w Carvoeiro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.08, 09:45 Co do sklepiku,to nie wiem,raz czy dwa spacerując po okolicy,przechodziliśmy obok tego hotelu i nic takiego nie widzieliśmy,ale mogę się mylić.W sąsiedztwie Cristala jest jeszcze przynajmniej jeden lub dwa hotele,więc podejrzewam,że z uwagi na turystów jakiś sklepik też się znajdzie.Na pewno za to w pobliżu jest piękna plaża i ścieżki spacerowe po klifach...można przejść dobre parę km,podziwiając wspaniałe widoki.Autobusy z Carvoeiro oczywiście jeżdżą i na pewno można się nimi dostać do ww miejscowości, my z tego nie korzystaliśmy,podobnie jak z wycieczek fakultatywnych NECa, ponieważ poruszaliśmy się wynajętym samochodem.A z NECa jestem zadowolona, przelot,transfer z i na lotnisko oraz hotel - wszystko odbyło się bez zastrzeżeń Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beta Re: Hotel Cristal w Carvoeiro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.08, 18:22 dzięki ,pozdrawiam i żyzczę Ci wspaniałych wakcji w tym roku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Hotel Cristal w Carvoeiro IP: 195.212.199.* 14.01.08, 09:24 Witam, Ja tez wybieram sie do tego hotelu i slyszalam naprawde dobre opnie. W jakim miesiacu tam bylas? Ja planuje wyjazd na poczatku pazdziernika, tylko mam obiekcje co do pogody czy jescze bedzie cieplo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beta Re: Hotel Cristal w Carvoeiro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.08, 16:59 my wybieramy się w drugiej połowie czerwca, w pazdzierniku jest już chłodniej,średnie temperatury :powietrze w dzień 22 stopnie,w nocy 16,woda 19, ilość godzin słonecznych 8,liczba dni deszczowych 6 w miesiącu.Może lepszy będzie wrzesień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Hotel Cristal w Carvoeiro IP: 195.205.24.* 16.01.08, 10:26 Nieprawda. Ja byłam dwa razy w październiku i jest super. Chyba ,że Tobie odpowiadają egipskie upały. Temperatura w dzień 26 stopni (w cieniu), czyli ok.30 stopni w słońcu ,a czasami nawet i więcej.Portugalia jest krajem"całorocznym" i tam teraz jest 16 stopni (w cieniu 2m nad ziemią, czyli w słońcu jest o kilka stopni więcej). Ocean zawsze ma niższą temperaturę od innych mórz, ale świtnie się człowiek relaksuje i jest to o wiele zdrowsze niż kąpanie się w "zupie". Ja się kąpałam i zapewniam, że woda w oceanie była cieplejsza niż w basenie.Październik to najlepsza pora na wyjazdy do Portugalii bo jest ciepło i dużo mniej turystów.Nigdy nawet wieczorem nie chodziłam w sweterku. A w nocy zawsze balkon był otwarty i lekki kocyk zupełnie wystarczył.W tym roku też tam jadę o tej samej porze. Poza tym Portugalia ma najpiękniejsze plaże w Europie a woda w oceanie jest krystalicznie czysta. O tej porze w innych państwach basenu morza Śródziemnego cała zieleń jest spalona od słońca , a tam wszystko kwitnie. Odpowiedz Link Zgłoś
andi113 Re: Hotel Cristal w Carvoeiro 19.01.08, 12:34 Witam My byliśmy pod koniec września (pobyt 10ciodniowy),wracaliśmy bodajże 2go października.Dni były gorące,słońce non stop,wieczory już ciut chłodniejsze (choć i tak w nocy mieliśmy włączoną klimę).Natomiast na 2 dni przed wyjazdem pogoda się popsuła,zachmurzyło się,zrobiło chłodniej,trochę też popadało.Także wydaje mi się,że wyjazd w październiku to już jednak może być pogodowa loteria pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś