pizmak31 Re: Morfina 05.01.05, 11:39 Ale sie wypowiedzialam w pierwszym watku:)))) Chcialam powiedziec, ze wczoraj przez cztery godziny wlaczaony byl repeat w mojej wspanialej wiezy i leciala z niej plyta Cure For Pain, Morphine i uwazam, ze utwor 5 pt. Candy wchodzi do kanonu moich najukochanszych utworow. Muzyka jest nieprawdopodobna. Co jeszcze warto z Morphine posluchac lub tez w podobnych klimatach innych wykonawcow? Odpowiedz Link
pagaj_75 Re: Morfina 05.01.05, 12:03 Ja również znam tylko "Cure for Pain" i zachwycony jestem, ale przymierzam się do albumu następnego - "Yes". Ponoć równie dobry, a może i lepszy. Tak mówio. Odpowiedz Link
nierymek Re: Morfina 05.01.05, 12:51 Poznajcie koniecznie płytę The Night. To jest już absolutne mistrzowstwo świata, deklasujące pozostałe płyty Morphine. Odpowiedz Link
ihopeyouwilllikeme Re: Morfina 05.01.05, 13:09 A ja mam The Night i Like Swimming, i obie są fajne. Odpowiedz Link
luukasz4 Re: Morfina 05.01.05, 14:18 taak, wspaniala grupa ja mam wszystkie plyty, najlesze moim zdaniem to cure for pain, yes, oraz good. the night jest tez dobra, ale to juz troche inne granie. pozostale (like swimming, oraz b- sides and otherwise) tez warto posluchac Odpowiedz Link
pizmak31 Re: Morfina 05.01.05, 14:22 luukasz, sprawdz swoja skrzynke, napisalam Ci list na gazete. Odpowiedz Link
humbak Re: Morfina 05.01.05, 15:05 A Empty box (jak nie skopałem tytułu to kawałek (moim zdaniem) rewelacyjny. Przesłuchawszy go pokochałem saksofon na śmierć i życie. Im niższe tonu tym lepiej (kurczek, szkoda że większość muzyków hula na altowym i sopranowym). Odpowiedz Link
gregkor Re: Morfina 06.01.05, 00:22 Zgodzę się z przedmówcami, że to ciekawy zespół. Mam ich wszystkie płyty i choć jest na nich podobny repertuar wszystkie wydają się być bardzo interesujące. pozdr Odpowiedz Link
mameluch Re: Morfina 06.01.05, 00:40 ja rowniez ino tylko 'Cure For Pain' znam, do tego dosc dawno nie sluchalem. inne plytki postaram sie dopasc w miare mozliwosci:) Odpowiedz Link
maff1 Re: Morfina 06.01.05, 08:41 nie mogę oprzeć sie wrażeniu że Candy jest baaardzo podobna do piosenki Kukiza gdzie w refrenie powtarzają sie słowa "...o nic nie pytaj" Myśle że Kukiz dobrze zna Candy. Wg mnie jest to na pograniczu plagiatu. Odpowiedz Link
luukasz4 Re: Morfina 06.01.05, 10:28 ale ta piosenka " o nic nie pytaj" jest z yugotonu, wiec powstala jakies 20 lat temu. Wynikalo by z tego ze to Sandman splagiatowal piosenke jugoslawianskiej grupy ;-) Odpowiedz Link
maff1 Re: Morfina 06.01.05, 10:49 no,no - rzeczywiscie z Yugotonu. Może nie splagiatował ale zaczerpnął s"zeroka garscią" Pizmaku co o tym sądzisz? Odpowiedz Link
pizmak31 Re: Morfina 06.01.05, 10:56 Candy wydaje mi sie tak piekna, ze az do niczego nie podobna, a juz na pewno nie do Yugotonu :))) Zdaje sie Panie Gregkor, ze nie pozostanie Panu nic innego jak tylko wypalic mi wszystkie plyty tej interesujacej grupy. Co Pan na to? Odpowiedz Link
maff1 Re: Morfina 06.01.05, 12:32 Candy jest piekna. Ale nie wiem czemu po wyłaczeniu głosników gra mi Kukiz w głowie. Coś jest na rzeczy, niewatpliwie. Odpowiedz Link
gregkor Re: Morfina 08.01.05, 20:36 pizmak31 napisała: > Candy wydaje mi sie tak piekna, ze az do niczego nie podobna, a juz na pewno > nie do Yugotonu :))) Zdaje sie Panie Gregkor, ze nie pozostanie Panu nic innego > > jak tylko wypalic mi wszystkie plyty tej interesujacej grupy. Co Pan na to? Sie robi Pani Piżmak, przecież w wypalaniu płyt jestem debeściakiem na mieście..:))) Odpowiedz Link
grimsrund Re: Morfina 08.01.05, 17:49 Morfina dobra, Morfina fajna, Morfina nieodżałowana. Odpowiedz Link
humbak Re: Morfina 08.01.05, 17:53 No na taką reaktywację bym nie narzekał. Ale jest ona niestety niemożliwa:( Odpowiedz Link