Dodaj do ulubionych

Królowo PRZYRODO

04.04.13, 14:30
Królowo, prosimy, błagamy, pokłony Ci ślemy, miej nas w swej opiece i daj nam już wiosnę. Inaczej wszyscy popadniemy w depresję i po nas, bo u nas służba zdrowia licha.Dzięki Ci składamy i obiecujemy oczy nasze cieszyć zielenią i kolorami kwiecia.
Z poszanowaniem: forumowiczesmile
Obserwuj wątek
    • wirujacypunkt Re: Królowo PRZYRODO 04.04.13, 16:54
      Przyłaczam się do błagań. Królowo tęsknimy za jasnym słoncem, zieloną trawą i stokrotkami kwitnącymi, nawet mlecze chętnie witać będziemy. Czekamy na śliczne żonkile i tulipany
      barwne, kolorami się mieniące i piwonie czerwone i białe o kwiatach, które wyglądają jak potargane przez wiatr fryzury, a później bzy i jaśminy pachnące tak, ze w glowie się kręci.
      Pozwól królowo by wierzby płaczące, zazieleniły się pierwszą delikatną zielenią i złocienie
      żoltymi kwiatami świat rozświetliły, a wcześniej magnolie niech zakwitną i oczy ucieszą
      kwiatami biało- różowymi. Na ptaki też czekamy. Skowronki śpiewjące w polach i jerzyki małe strzały szybujące po niebie i pogodę dobrą lub deszcz nam wróżące.
      Czekamy królowo Przyrodo na te wszystkie cuda które nam przynosisz razem z wiosną,
      nawt na deszcz i burze wiosenne czekamy, a po burzy na tęczę, która będzie rozpościerała się
      na niebie i barwami delikatnymi oczy cieszyła.
      Królowo i ja kłaniam się do ziemi i prośbę zanoszę, daj nam wiosnę wytęsknioną na którą czekamy.
      • 1zorro-bis Re: Królowo PRZYRODO 04.04.13, 18:01
        nie moge na ta cholerna zime juz patrzec.....smirk
    • darima_ka Re: Królowo PRZYRODO 04.04.13, 19:08
      www.se.pl/wydarzenia/kraj/wiosny-nie-bedzie-w-maju-przyjdzie-lato_315167.html
      • wirujacypunkt Re: Królowo PRZYRODO 04.04.13, 21:28
        darima_ka napisała:

> www.se.pl/wydarzenia/kraj/wiosny-nie-bedzie-w-maju-przyjdzie-lato_315167.html

Meteorolodzy już tyle razy się mylili, ale jak ktoś lubi powielać pesymistyczne wieści, wolno Jemu to robić.
        • dwa-filary Re: Królowo PRZYRODO 04.04.13, 21:36
          Ja tam wolę optymistycznie wierzyć, ze wiosna nadejdzie, a jeszcze po naszych modłach to na pewno big_grinbig_grinbig_grin Byle do wiosny !!!!!
          • wirujacypunkt Re: Królowo PRZYRODO 04.04.13, 22:59
            Byle do wiosny big_grin
            Takie modły jak nasze mają niezwykłą, czarodziejską moc big_grin
            • dwa-filary Re: Królowo PRZYRODO 05.04.13, 10:09
              Wiesz, dziś jakby widniej, chmury wyżej i nic nie leci z gory big_grin Byle do wiosnybig_grinbig_grinbig_grin
              • wirujacypunkt Ona już nadchodzi po cichu po wielkiemu cichu :) 05.04.13, 14:53
                Na pohybel malkontentomsad
                Dwójeczko u nas podobnie. Zgóry nic na pada, na dole się topi, dzien też jest jaśniejszy,
                wiosna mówi nam nieśmiało dzień dobry.
                Jeszcze chwila, jeszcze moment, a pełnym głosem wiosna krzyknie WITAJCIE JESTEM big_grinbig_grinbig_grin
                A my jej odpowiemy "wiosna, wiosna, wiosna ach to ty" smile
                • dwa-filary Re: Ona już nadchodzi po cichu po wielkiemu cichu 05.04.13, 16:18
                  Jest już blisko, a jak przyjdzie to już tylko relaksacja i długie spacery wśród rodzącego się zycia big_grin
    • dwa-filary Re: Królowo PRZYRODO 07.04.13, 07:50
      Huraaaaaaa, słoneczko świeci big_grin
      • old.bear Re: Królowo PRZYRODO 07.04.13, 08:26
        U mnie też smile
        • super.halusia Re: Królowo PRZYRODO 07.04.13, 09:03
          I u mnie teżbig_grin
          • wirujacypunkt Re: Królowo PRZYRODO 07.04.13, 15:57
            U mnie też świeci.
            Widzicie jaką moc mają modły dwójeczki i moje ?smile
            Wiosna przyszła nieśmiała jeszcze, ale jest !!!
            • super.halusia Re: Królowo PRZYRODO 07.04.13, 17:57
              Oby tak zostało
    • dwa-filary Re: Królowo PRZYRODO 07.04.13, 21:20
      No i pomyśleć, prośby pomogły smile
      • wirujacypunkt Re: Królowo PRZYRODO 15.04.13, 21:58
        Królowa dała nam piękny ciepły, słoneczny dzień, następne mają być jeszcze cieplejsze,
        a w parku koło mojego domu, wierzby płaczące zaczynają się zielenić i na trawniku koło domu
        zieleń zaczyna "szaleć".
        Wiosno, wiosno ach to ty big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka