lidka449 29.04.13, 00:09 Gdy pogoda dopisze i weźmiemy trochę wolnego - będziemy mieć ponad tydzień wolnego to dobry czas na naładowanie akumulatorów, poobcowanie z przyrodą. Wiosna to optymistyczny czas ,przyroda budzi się do życia i w Nas odżywa nadzieja Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
voxave Re: Majówka :) 29.04.13, 01:38 O,jesteś myślałam,że coś złego Ci sie przytrafiło----ale może nie jest tak najgorzej?Pozdrawiam Odpowiedz Link
dwa-filary Re: Majówka :) 29.04.13, 09:14 Mam 9-cio dniowy weekend, miałam jechać do Gdańska, ale zimno się zrobiło, to zwiedzę zabytki przyrody u nas Odpowiedz Link
wirujacypunkt Re: Majówka :) 29.04.13, 17:34 Ja majówkę spędzę w mieście, ale postaram się żeby czas spędzić ciekawie. Z aparatem fotograwicznym wybiorę się na wędrówkę po mieście i będę starała się utrwalić te miejsca, które już niedługo mogą przestać istnieć. Ogród Botaniczny też odwiedzę, oczywiście razem z aparatem fotograficznym. Odpowiedz Link
dwa-filary Re: Majówka :) 29.04.13, 18:02 Marzy mi się Wilanów z nowo odbudowanym parkiem przy zamkowym, Łazienki i ogród botaniczny. W Łazienkach jestem dość często, ale one zmieniają się o każdej porze roku Odpowiedz Link
wirujacypunkt Re: Majówka :) 29.04.13, 19:58 Marzenie o Wilanwie możesz zrealizować, tak myślę. Do Wilanowa też bym się chętnie wybrała, ale jest trochę za daleko ode mnie, ale kiedyś w końcu tam zawitam tym bardziej, że w Warszawie mam rodzinę. Odpowiedz Link
dwa-filary Re: Majówka :) 29.04.13, 20:01 Już się umowiłam. W czwartek jedziemy do Wilanowa Masz rację, z Cenrum to około45min. jednym autobusem Trzeba tylko chcieć chcieć Odpowiedz Link
wirujacypunkt Re: Majówka :) 29.04.13, 20:33 W takim razie pięknych doznań estetycznych, wspaniałej pogody i miłej zabawy przy okazji A jednak marzenia spełniają się czasem nawet dość szybko. Odpowiedz Link
skuter44 Re: Majówka :) 04.05.13, 23:10 Majówka , w sensie doslownym to majowa zabawa. Takich specjalnie się teraz nie wyróżnia (że są w maju). Mamy dyskoteki... i juz. No i inna majówka to wieczorowe (na wsi) spotkanie, wiernych (głownie kobiet i dziewcząt), pod figurą. Cel - modlitwa i śpiewy koscielne . Obserwuję, że tradycja się zmienia, nawet zanika .Jechałem przez Roztocze 29.IV. bielone i strojone były figury. Kiedy jednak jedziemy ok. 18-tej w maju, przy figurach spiewa kilka kobiet . Jeszcze 20 lat temu gromadziło sie tam pół wsi , w tym młodzież). Teraz głownie moherowe berety. Odpowiedz Link