pia.ed 12.01.10, 00:27 forum.gazeta.pl/forum/w,11918,100404321,100404321,ile_sie_czeka_na_paszport_.html Zobaczylam to na stronie tytulowej Gazety Wyborczej i pomyslalam, ze komus moze sie przydac ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
warcholski Re: Polki w Stanach 12.01.10, 00:49 bydlo pind konsulaterne magdamajewski 11.12.09, 20:13 paszport dostalam tymczasowy na nazwisko meza. Wszystko byloby fajnie gdyby nie to ze moje malzenstwo nie jest w Polsce umiejscowione. Na moje pytanie dlaczego chca mi wystawic paszport na nazwisko meza skoro w Polsce jestem panna, pani mi opowiedziala ze takie sa przepisly i ze ona widzi ze jestem mezatka (obroczke zobaczyla) i w takim wypadku nie wydadza innego paszportu niz na moje obecne nazwisko. Wniosek wypelnilam na panienskie nazwisko i gdyby nie to ze jest tam szyba pewnie by mi go w twarz rzucila. Chcialam sie grzecznie dowiedziec jak to wszystko dziala - nie mam umiejscowionego malzenstwa to dlaczego wystawiaja go na meza nazwisko, a pani jak zepsute radio ze takie sa przepisy. Nie wytrzymala kolezanka za sciany, zostwila swoich klientow i przyleciala do mojego okiena, rzuciala jakas karta na szybe i do mnie ze ja proboje ich oszukac ze tu sa przepisy zebym sobie przeczytala i w tym momencie zabra mi karte z przed nosa. Grzecznie o nia poprosilam to odkrzykenla ze na internecie trzeba sobie poszukac. Ja naleze so spokojnych osob ale panie mi cisnienie podnosly... Zasanawialam sie do czego mi obywatelstwo amerykanskie - teraz juz wiem zebym tam nidgy wiecej nie musiala isc. Odpowiedz Link Zgłoś
warcholski Re: Polki w Stanach 12.01.10, 10:10 Aby otrzymać paszport należy w organie paszportowym złożyć: odpis skrócony aktu małżeństwa, jeżeli osoba ubiegająca się o wydanie paszportu zawarła związek małżeński za granicą, www.mswia.gov.pl/portal/pl/380/31/Informacje_paszportowe.html#tymczas owy ______________________________________ Na moje pytanie dlaczego chca mi wystawic paszport na nazwisko meza skoro w Polsce jestem panna, pani mi opowiedziala ze takie sa przepisly i ze ona widzi ze jestem mezatka (obroczke zobaczyla) i w takim wypadku nie wydadza innego paszportu niz na moje obecne nazwisko. ______________________________________ …bez odpisu skroconego aktu –na podstawie obraczki kosulat dokonal przestepstwa paszport dostalam (wydal) tymczasowy na nazwisko meza Odpowiedz Link Zgłoś
warcholski Re: Polki w Stanach 12.01.10, 02:16 travel.state.gov/passport/fri/schedule/schedule_852.html Odpowiedz Link Zgłoś
analfabeta7 Re: Polki w Stanach 14.01.10, 23:25 To jest forum prywatne i jak Pani "B" nie zezwoli, to nima!!!!!!!!! Gluwnie nie lubi, zeby jej kolezanki balamucic. Dlatego tylko faceci emeryci sa tam dopuszczani. Odpowiedz Link Zgłoś
udupi Re: Polki w Stanach 16.01.10, 01:02 gadka jak dwoch przekupek na Nalewkach. Odpowiedz Link Zgłoś
ratpoles_tamer Re: Polki w Stanach 25.01.10, 09:49 Największe szmaty, jakie można sobie wyobrazić. Nie radzę kontaktować się z nimi! Odpowiedz Link Zgłoś