henryk245 27.10.07, 12:31 .. zastanow sie czy,gdy w kraju osiedlenia bedzie ci dobrze,czy niezechcial/a bys pozostac tam na stale ? dzieci nie przedmioty-twoj kraj osiedlenia jest dla nich jedyna ojczyzna Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bogo2 Re: emigracja ? - dobra rada ... 27.10.07, 14:51 to pytanie,czy rada...? jezeli pytanie..to pal szesc... !!!! jezeli rada, to - moim zdaniem - bzdura.. !!! nie mozna sie zastanowic, czy w kraju osiedlenia , bedzie dobrze , czy nie.. to sie okazuje w praniu... henryk245 napisał: > .. zastanow sie czy,gdy w kraju osiedlenia bedzie ci dobrze,czy > niezechcial/a bys pozostac tam na stale ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eigrantka Re: emigracja ? - dobra rada ... IP: *.x.pppool.de 27.10.07, 17:28 a ja uwazam,ze to BARDZO dobra rada i w 100% racja jesli chodzi o dzieci.ja bym nawet chetnie wrocila,ale dzieci niestety juz wrosly w to srodowisko,w ktorym zyja i powrot do polski bylby dla nich tragedia.wyjezdzajac nie zdawalam sobie z tego sprawy.sadzilam,ze to zaden problem wrocic.teraz widze,ze sie mylilam Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: emigracja ? - dobra rada ... 28.10.07, 11:15 niesmiertelny temat...dzieci, a powrot...! u mnie jest tak.. starsza,urodzona w polsce,wsiaknela w kraj osiedlenia,do tego stopnia,ze o polsce slyszec nie chce.... mlodsza,urodzona na emigracji, wlasnie jest w polsce, i odkrywa korzenie....mowi, ze moze tam zyc... ja sam wracac nie zamierzam... Gość portalu: eigrantka napisał(a): > ja bym nawet chetnie wrocila,ale dzieci niestety juz wrosly w to > srodowisko,w ktorym zyja i powrot do polski bylby dla nich > tragedia.wyjezdzajac nie zdawalam sobie z > tego sprawy.sadzilam,ze to zaden problem wrocic.teraz widze,ze sie > mylilam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kromeczka Re: emigracja ? - dobra rada ... IP: *.clubnet.pl 30.10.07, 17:43 wracać można zawsze. Dzieci też ludzie i się dostosują do nowego otoczenia tak jak każdy, kto się w nowym otoczeniu znalazł. Jak będziesz wracać nie zapomnij odebrać podatku za swoją pracę. Euro-tax na pewno pomoże w tym zamyśle. Odpowiedz Link Zgłoś
fantastic-j7 Re: emigracja ? - dobra rada ... 27.10.07, 19:29 Idac tym tokiem myslenia, dlaczego nikt nie zapyta, czy wlasciwym jest by rodzic dzieci w Polsce? Moze powinnam miec pretensje do moich rodzicow,ze nie wybrali mi lepiej?Ale glupoty,drogi Heniu.. Odpowiedz Link Zgłoś