Dodaj do ulubionych

Forum konkursowe

19.11.06, 17:15
Oglaszam oficjalnie otwarcie forum jedynie na potrzeby konkursu, oczekujac na
komentarze. Oprocz mozliwosci rozmow na tematy konkursowe, kazdy moze zalozyc
wlasny albumy, jest wewnetrzny email (co zniwelowalo by watek "masz poczte"
wink), kalendarz i pare innych drobiazgow. Jedynym utrudnienim dla niektorych
moze byc fakt ze samo oprogramowanie jest w jezyku angielskim, ale pamietajmy,
ze jestesmy towarzystwem miedzynarodowym.

TUTAJ
Obserwuj wątek
    • 40plus Re: Forum konkursowe 19.11.06, 17:18
      Dziekuje w imieniu konkursowiczow smile))
      • jej_maz Re: Forum konkursowe 19.11.06, 17:23
        E tam z tym dziekowaniem w imieniu... ciekaw jestem czy tez uwazacie ze
        skoncentrowanie wszystkich konkursowych informacji w jednym miejscu i takiej
        formie ma sens.
        • joujou Re: Forum konkursowe 19.11.06, 17:38
          Przed chwilą wypowiedziałam się na ten temat
          na wątku dziecka.Mnie się ten pomysł podoba,tylko
          ten angielski sad -nowe wyzwanie na stare lata??? smile
          • jej_maz Re: Forum konkursowe 19.11.06, 17:47
            No coz... nie jest tego angielskiego znowu tak duzo i te pare slow mozna ze
            slownikiem, poza tym sluze zawsze pomoca. Jedna uwaga; aby brac udzial w
            glosowaniu, miec email, album itd nalezy sie zarejestrowac. Jedynie mozna pisac
            na forum bez login.
            • jutka1 Re: Forum konkursowe 19.11.06, 17:56
              jej_maz napisał:

>Jedna uwaga; aby miec email, album itd nalezy sie zarejestrowac.

My juz mamy nasz album.
              Tworzysz cos konkurencyjnego?
              • jej_maz Re: Forum konkursowe 19.11.06, 18:11
                jej_maz napisał:

> Oglaszam oficjalnie otwarcie forum jedynie na potrzeby konkursu...

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12248&w=52468213
                • jutka1 Re: Forum konkursowe 19.11.06, 18:12
                  Czytalam.
                  Nie odpowiedziales na moje pytanie.
                  • jej_maz Re: Forum konkursowe 19.11.06, 18:13
                    nie
          • fedorczyk4 Re: Forum konkursowe 19.11.06, 19:39
            Pomysl utworzenia forum konkursowego jest teoretycznie dobry i na pewno
            ułatwiło by to obsługę konkursów, ale dotychczsowa formuła w niczym mi nie
            przeszkadzała. Nie wydaje mi się żeby należało ją zbytnio rozbudowywać bo
            zmieniło by to charakter konkursów.
    • jej_maz Re: Forum konkursowe 21.11.06, 01:25
      Hmmm... widze ze za bardzo nawet nie ma ochoty nawet do rozmow na ten temat.
      Dziekuje za te nieliczne wypowiedzi. Fed - przyznam, ze nie bardzo rozumiem
      Twoje obawy; w koncu im wiecej uczetnikow, tym zabawa jest ciekawsza. Uczestnicy
      tego forum lubia "skrecac" tematy (co za chwile sam zrobie) lub pisac na jeden
      na kilku watkach jednoczesnie. Dla "tubylcow" nie stanowi to problemu, ale dla
      kogos, kto nie ma czasu/ochty/potrzeby zwiazywania sie z forem, a ma ochote na
      uczestnictwo w konkursie, znalezienie informacji jest raczej trudne. Zebranie
      wszystkiego pod jeden dach ulotwiloby popagowanie zabawy na zewnatrz i tym samym
      zrobienie jej bardziej interesujaca.

Teraz skret; nie czytalem Panstwa pare miesiecy. Tak jakos sie zlozylo. Po takim
      czasie zmienia sie perspektywa odbioru i pierwsza rzecza ktora zauwazylem jest
      to, ze jestescie Panstwo bardzo... agresywni. Zwlaszcza ci piszacy z kraju.
      Wiele opinii jest odbieranych jako atak, lub cos zlego, zamiast jako zwykla
      opinia. Pisze to tutaj, poniewaz Jutka zademonstrowala to zjawisko w bardzo
      charakterystyczny sposob, ale prosze mi wierzyc, za na kazdym temacie znajdzie
      sie przyklad... a na jednym to wrecz slyszalem zgrzytanie zembow Dado wink)) Mysle
      ze Fed i Monia maja duzo racji; musicie miec na prawde nie lekko w kraju, ale na
      prawde; nie zawsze ktos chce komus tu zrobic przykrosc lub zlosliwosc... czasami
      ma po prostu ma do zaoferowania inny punkt widzenia. Dlatego prosze; wiecej
      otwartosci, zrozumienia drugiej strony intencji i czytajcie starajac sie
      zrozumiec a nie to co rozumiecie cztajac przez wlasna zaslone nieufnosci i obawy
      przed wyimaginowanym spiskiem.

Duza buzka dla wszystkich.
      • oktoberka Re: Forum konkursowe 21.11.06, 20:02
        jej_maz napisał:
        jestescie Panstwo bardzo... agresywni. Zwlaszcza ci piszacy z kraju.

Kurcze,Marku, a czemu się dziwisz? Stres, bezrobocie, obrzydliwa wilgoć i
        nadchodząca wielkimi zniedołężniała starość z perspektywą braku młodych rąk
        pracujących na nasze nędzne emerytury to mało?
        Czasem jeszcze pryszcz na nosie.
        Duża polska buźka dla ciebiesmile)
        O.
        • verbena1 Re: Forum konkursowe 21.11.06, 20:10

Marku,piszesz - aby brac udzial w glosowaniu,miec email,album, nalezy sie
          zarejestrowac.
          Nie rozumiem jak ta rejestracja ma wygladac, podobnie jak w starym albumie?
          Trzeba zglosic sie do Ciebie?
          Prosze o wiecej szczegolow.
          pozdrawiam
      • dado11 Re: Forum konkursowe 21.11.06, 21:13
        bardzo... agresywni. Zwlaszcza ci piszacy z kraju.
        > Wiele opinii jest odbieranych jako atak, lub cos zlego, zamiast jako zwykla
        > opinia. Pisze to tutaj, poniewaz Jutka zademonstrowala to zjawisko w bardzo
        > charakterystyczny sposob, ale prosze mi wierzyc, za na kazdym temacie znajdzie
        > sie przyklad... a na jednym to wrecz slyszalem zgrzytanie zembow Dado wink)
        nooo, ciekawostka geograficzna... chętnie posłucham???? tym bardziej, że jako żywo mam zęby!!! i
        dalibóg nimi nie zgrzytam bez powodu...? No?
      • jej_maz Re: Forum konkursowe 21.11.06, 22:24
        Dzieki sliczne za buzke! Nie ma nic lepszego (i slodszego wink) nad nasza Polska
        buzke!. Ja tylko tak troche zatroskany i od serca, bo faktem jest ze az strach
        czasami sie odezwac wink

Siedze nad tym badziewiem i rzeczywiscie jest troche tego angielskiego. Sam
        program jednak jest na prawde dobre i moze warto sie pomeczyctroche na poczatku?
        Zobaczymy.

Rejestracja nie wynika z mojego widzimisie, ale z formy jakiej program jest
        skonstruowany. Po lewej stronie na gorze jest lcos takiego; You are logged in as
        a guest. ( logon | register ) Nalezy kilknac na register. Pokaze sie okienko,
        gdzie nalezy postawic "ptaszka" (kliknakc) w okienku obok I agree to the terms
        above i pozniej kliknac na submit. Po tym zostaniemy skierowani do okienka,
        gdzie nalezy wybrac sobie username (proponowalbym to samo co na forum) email
        address (moze tez GW?) i to wszystko. System powinien automatycznie wyslac email
        z tymczasowym haslem. Powinien... ale widze ze jest z tym problem wiec prosze
        sie na razie wstrzymac.

Wiecej szczegolow pozniej.

Dado - nie wazne. Przyjmij buzke odemnie i juz wink
      • jej_maz Re: Forum konkursowe 22.11.06, 20:42
        OK - wywalczylem i wszystko dziala jak powinno... cholera, alez jestem dobry wink)))

Kazdy nowo-zarejestrujacy sie powinien dostac natychmiast email z password,
        kotry moze zmienic po zalogowaniu idoc do prawego gornego rogu do Control Panel
        i tam po prawej na gorze bedzie Change your password; prosze wstawic ten ktory
        dostanicie emailem a pozniej dwa razy swoj wlasny.

Wiele elementow tego forum jest niewidocznych/niedostepnych dla gosci i dopiero
        po zalogowaniu mozna kozystac/widziec/uzywac kilku ciekawych funkcji. Jest to
        oprogramowanie bardzo ustawne, tzn, po zalogowaniu indywidualnie mozna wiele
        tych funkcji uaktywnic lub po prostu wycofac z uzycia. Jako ogolne ustawienie
        wycofalem wglad do statystyki i od uczestnikow bedzie zalezalo czy inni beda
        mogli widziec IP address z jakiego dana osoba nadaje czy nie. Co mi sie bardzo
        tam podoba to tzw; instant message, ktory pozwala na wyslanie krotkiej (system
        pozwala rowniez na dluga wink) notke do innego zarejestrowanego uczestnika forum.
        Adresat od razu zobaczy alarm w swoin "inbox". Oczywiscie takie rzeczy jak
        albumy (z mozliwoscia komentowania zdjec) czy kalendarz tylko do dyspozycji
        zarejestrowanych uczesnikow.

Reszta zalezy od panstwa. Sluze pomoca w razie potrzeby.

Mark
        • bodzio49 Re: Forum konkursowe 24.11.06, 01:37
          Zamknięty album faktycznie już mamy. Tak sobie myślałem że przydał by się album
          otwarty dla wszystkich gdzie można by zamieszczać wszystkie zdjęcia, komentować
          je i może oceniać. Co o tym myślicie?
          • ada296 Marku :-) 25.11.06, 00:25
            witam ciepło smile
            • jej_maz Re: :-) 25.11.06, 01:56
              Hejka! I duza buzka Ado!

PS. Admin - skasuj ten caly watek; nie ma chetnych nawet do rozmow to i damy
              sobie spokoj z tym projektem.
              • 40plus Re: :-) 25.11.06, 18:24
                jej_maz napisał:
                > PS. Admin - skasuj ten caly watek; nie ma chetnych nawet do rozmow to i damy
                > sobie spokoj z tym projektem.

Nie mam najmniejszego zamiaru kasowac,
                a Ty nie badz w goracej wodzie kapany.
                Daj czas na mile spedzenie weekendu zainteresowanym
                i w miedzyczasie na przemyslenia.
                P/S odpowiedz na pytania smile
          • joujou Re: Forum konkursowe 25.11.06, 16:16
            Marku,nie bądż taki nerwowy wink ostatnio w ogóle
            kiepsko na forum z chęcią do rozmowy.Czy album otwarty
            to sprawa realna? To mogłoby być ciekawe rozwiązanie.
            Zdjęcia bardziej osobiste w zamkniętym,a pozostałe możnaby
            w tym umieszczać.
            • jej_maz Re: 25.11.06, 18:29
              Czy jestem nerwus? Na pewno. Mysle jednak, ze kazdy z nas jest, roznica moze
              polegac jedynie na reakcjach; ja moze bardziej to uzewnetrzniam niz inni, ale
              chyba tez dzieki temu ze umiem "popuscic wentyl" nie mam problemow z wysokim
              cisnieniem wink)

Tak - jestem zfrustrowany pewnymi reakcjami. Mysle, ze to usprawiedliwione -
              sprawa osobnego forum konkursowego, ktory ewidentnie pomogl by promowac ta fajna
              zabawe poza nasze grono, jest ewidentnym przykladem "polskiego piekielka". Znasz
              ten zart? Otorz kazda nacja ma w piekle swoj kociol. O ile przy kotlach np;
              Zydow, Niemcow czy innych Amerykanow zawsze musi byc kilku czortow pilnujacych
              aby z ci wspolpracujac z nich nie wychodzili, polskiego nikt nie pilnuje.
              Dlaczego? Otoz zamiast sobie wzajemnie pomagac, my sami ciagniemy za nogi tych,
              ktorzy nie daj Boze staraja sie, bo niby dlaczego komus ma byc lepiej? Pilnujemy
              sie wiec w tym kotle sami. O ile sprawa konkusu jest na prawde blacha i nie ma
              nawet o czym mowic, zirytowala mnie juz calkowicie.

Od czego sie zaczelo? Otoz od... niedawnych wyborow do wladz miejskich w
              Toronto. Cholera mnie wziela, ze grupa narodowosciowa tak liczna, inteligentna,
              wyksztalcona, pracowita i co by tu nie powiedziec zamozna jak Polacy nie byla w
              stanie wystawic swoich kandydatow? Tak na marginesie to ta cholera mnie bierze
              przy kazdych wyborach na kazde szczeble tutejszej wladzy. Tym razem jednak bylo
              gorzej; kiedys zawsze znalazl sie ktos, kto przynajmniej probowal apelowac o
              poparcie Polonii aby miala ona swoj glos w jakimstam parlamencie (czy to
              Federalnym, czy Prowincji), tym razem cisza. Moze i tam ktos polskiego
              pochodzenia kandydowal, ale nie slyszalem o jakiejs probie odwolania sie do
              Polonii. Dlaczego? Otoz pamietam pewne wybory Federalne, gdzie okreg wyborczy w
              ktorym mieszka ogromna wiekszosci Polakow, glosowal w przewazajacej wiekszosci
              na... Hindusa (o ile sie nie myle) a komentarze byly takie, ze nie bedzie sie
              pomagac robic kariery "bo co ma mu byc lepiej na rzadowej posadzie". Cytat
              podobno autentyczny! Nawet jezeli to jest nieprawda, to z pewnoscia takie jest
              podejscie.

Inny przyklad (o zdecydowanie mniejszym klibrze, ale ad rem tego watku) to ze
              zaczalem pisac na pewnym forum polonii kanadyjskiej, a wiec tam, gdzie pisze
              grupa z ktora czuje sie zwiazany. Znalazlem ludzi na prawde interesujacych, z
              roznym stazem emigracyjnym i rozmowy byly bardzo ciekawe. Co sie wiec stalo? No
              coz, tamtejszy (i to nowy po zmianie!) admin zamknal forum a mnie sie oberwalo
              ze pozwolilem sobie na bardzo grzeczny komentarz na ten temat - po prostu
              zostalem pouczony prywatnym emailem co, gdzie i jak mam pisac a juz nie daj Boze
              krytykowac wladzy publicznie.

Musicie mi wybaczyc - w koncu gdzie mam upust swojej frustracji jak nie "w domu"
              czyli tutaj? Nie chodzi mi tu o jakakolwiek gloryfikacje czy inne podkreslenie
              mojej pracy, ale o zworcenie uwagi na pewien sposob myslenie, ktory powoduje, ze
              kazda proba zaproponowania czegos nowego lub innego, spotyka sie z odbiorem jako
              cos konkurencyjnego a nigdy jako cos, co moz3 ewentualne byc pozytywna zmiana i
              progresem. Przy okazji; tak tez odbieram tutaj wiele wpisow komentujacych
              sytuacje polityczna w kraju - wszystko co robi obecny Rzad jest zle z zlozenia,
              zamiast skoncentrowac sie na pozytywach.

Reasumujac; czasami nowe propozycje wynikaja z dobrej woli a nie z pobudek
              destrukcyjnych.

Ufff.... alez mi ulzylo... teraz mozecie mnie Panstwo zlinczowac wink)
              • bodzio49 Re: 25.11.06, 19:01
                Coś w tym jest co mówią o rodakach. Mnie też irytuje to ciągła krytyka naszego
                rządu. Przeciwnicy PIS a szczególnie już Giertycha stracili obiektywność.
                Czasem aż mnie śmieszy to zacietrzewienie. Jednak w spawie weta dla nowej mowy
                Unii z Rosją wszyscy o dziwo byli zgodni. Więc jednak nie jest tak całkiem źle.
                Poza tym mamy też zalety których wiele narodów może nam pozazdrościć.
                Osobiście nie mam żadnych kompleksów narodowościowych. Nie widzę także powodu
                żby przejmować się tym że niektórzy z nas zachowują się nie tak jak według mnie
                powinni. Każdy powinien odpowiadać za siebie i za siebie się wstydzić.
                Dlaczego nie wypowiadacie się w sprawie otwartego albumu. Dostępnego oczywiście
                po zalogowaniu dla uczestników forum 40+ ?
                • fedorczyk4 Obiektywizm, a Giertych 25.11.06, 19:32
                  Bodziu, mogę to potraktować jedynie jako żart. Całkiem obiektywnie mamy w jego
                  przypadku do czynienie z brakującym ogniwem. Rząd krytykowałam, co nie zmienia
                  faktu że też zgadzam się z utrzymaniem veta, ale jedna jaskółka wiosny nie
                  czyni. I krytykowała nadal będę, bo poprostu jest nie po mojej linii. Nie
                  zgadzam się z jego pociągnięciami od A do Z i nie uważam tego za
                  zacietrzewienie, powiem więcej, nie bardzo podoba mi się protekcjonalizm
                  brzmiący w tym określeniu. Nie zacietrzewiam się kiedy rząd chce zmieniać
                  Konstutucję i pozbawić kobiety podstawowego prawa, nie zacietrzewiam się kiedy
                  chce się wychowywać moje dzieci przy pomocy stalinowskich metod, nie
                  zacietrzewiam się kiedy zamiast pozwolić mi na prowadzenie firmy i płacenie
                  podatków, próbuje się mnie zrujnować. To nie jest zacietrzewienie. To jest
                  oburzenie. I jeśli mi się mówi że jestem łże elitą, wykształciuchem, Zomo,
                  szarym układem,to też się nie zacietrzewiam. Tylko uważam ze ten kto mnie tak
                  nazywa i tak rządzi krajem w którym żyję, hańbi instytucje demokracji. I jak
                  piszesz o utracie obiektywizmu, to może przypomnij sobie słowa Premiera o
                  zdrodni od ktorej gorszy jest tylko mord, lub o oskarżeniu byłych ministrów o
                  współpracę z Rosją. I obietnice o nie wchodzeniu w układy z ludźmi o marnej
                  reputacji. Nie chcę wszystkiego cytować, ale nigdy jeszcze nie spotkałam się z
                  taką arogancją i lekceważeniem rządu w stosunku do części i to sporej,
                  społeczeństwa. I mam nieszczęście do niej należeć.
                  • bodzio49 Re: Obiektywizm, a Giertych 25.11.06, 19:54
                    Nie będę pisał o poszczególnych wypowiedziach drugiej strony bo nie o to chodzi
                    by się licytować. Chętnie nawet przyznam że masz więcej argumentów niż ja ale
                    powiedz czy naprawdę nic dobrego nie zrobili, nie rozpoczęli, nie zaplanowali.
                    Jesteś pewna że to brakujące ogniwo chce naprawdę cofnąć Polskę w
                    średniowiecze. Chce krzywdy naszych dzieci? Myślę, że nie choć jego pomysły są
                    bardzo kontroweryjne i nie zawsze szczęśliwe. Ale Jak nazwać takie odsądzanie
                    od czci i wiary człowieka, który ma prawo przecież się mylić. Czy to nie jest
                    zacietrzewienie ?
                    • bodzio49 Re: Obiektywizm, a Giertych 25.11.06, 19:59
                      O kurcze ale wykręciliśmy wątek smile
                      • oktoberka Re: Obiektywizm, a Giertych 25.11.06, 20:06
                        bodzio49 napisał:

> O kurcze ale wykręciliśmy wątek smile

Potraktuj to Bodziu jako prezent urodzinowysmile
                        O.
                    • fedorczyk4 Re: Obiektywizm, a Giertych 25.11.06, 20:04
                      Nie jest, bo mylić możesz się Ty, mogę ja, a nie człowiek który zarządza jednym
                      z kluczowych ministerstw. Niestety on jest kompletnie niekompetentny i za
                      jego "pomyłki" przyjdzie nam słono płacić. Z mojego punktu widzenia ten rząd
                      miał dwa dobre projekty i oba zrealizawał tak że ich realizacja jest leczeniem
                      gróźlicy strychniną. Chodzi mi o lustrację i likwidację WSI.
                      Nie jestem i nigdy nie byłam zwolenniczką braci Kaczyńskich, ale jeśli chodzi o
                      Pan Giertycha to owszem mogę powiedzieć że wzbudza we mnie szczerą odrazę. On
                      jego ojciec i Dziadek, oraz wszystko co sobą reprezentują, łącznie z ich
                      partią. Tak jak nienawidziłam we Francji faszyzującego populisty Le Pena. Ale
                      nadal nie uważam tego za zacietrzewienie, no chyba że się umówimy że jeśli ja
                      się zacietrzewiam w takim razie Ty bronisz go zajadlewink
                      • fedorczyk4 Re: Obiektywizm, a Giertych 25.11.06, 20:05
                        Anosmile)
                        • jej_maz Re: 25.11.06, 22:28
                          Hehehehe smile)) Alez ja Was lubie!

Bodzio - tu nie chodzi o to czy sa lepsi od nas czy gorsi. Przyznam, ze
                          osobiscie mam gleboko w... hmmm... omal nie napisalem gdzie wink jacy sa inni.
                          Moge cala litanie napisac (i niejednokrotnie juz to robilem) jacy jestesmy
                          dobrzy jako nacja. Tu chodzi o to, ze spoczecie na laurach samouwielbienia
                          zaslepia, a ja podkreslilem jedna z przypadlosci, ktora mnie osobiscie ostatnio
                          niezle na nerwy sie rzucila.

Jest jeszcze inna sprawa; nie tylko ze negatywne podejscie z zalozenia, to
                          jeszcze nieodpowiedzialne wykorzystywanie pozycji. Mam tu na mysli, ze wraz z
                          autorytetem proporcjonalnie rosnie odpowiedzialnosc. Nie kazdy ma talent czy
                          inne predyspozycje do infulence (nie wiem jak to po naszemu) innych, ale ci
                          ktorzy maja, powinni bardzo ostroznie sie tym darem poslugiwac. Wiele znanych i
                          lubianych postaci, ktore nie zgadzajac sie z pogladami opozycji, wywieraja tym
                          samym presje na reszcie grupy. Smiem twierdzic, ze te osoby sa na rowni
                          odpowiedzialne za sytuacje w danej spolecznosci, jak ci, ktorzy oficjalnie sa u
                          wladzy, lub po drugiej stronie spektrum.

Prostujac troche watek, to w naszym malym forumowym swiatku pije (oczywiscie!
                          wink) do Jutki; jej bardzo agresywne przesluchanie mnie na poczatku, wplynelo na
                          fakt, ze... nie ma za wielu chetnych do rozmowy na temat, bo widac, ze Jutka
                          jest przeciw. Nie ma sprawy, albo inaczej; sprawa upadla, ale na przyszlosc
                          zyczylbym widziec sobie wiecej... poczucia odpowiedzialnosci za grupe.
                          • joujou Re: Marku 25.11.06, 22:59
                            a może odpowiedziałbyś na zadane Ci pytanie hmmm???
                            • jej_maz Re: 25.11.06, 23:08
                              Alez dowalilem... przepraszam. Tak oczywiscie. Jak napisalem jest to tak bardzo
                              ustawny program, ze praktycznie wszystko mozna. Jako dowod zapraszam i przy
                              okazji przedstawiam sie tym, co mnie nie znaja; zdjecie z tym panem jest
                              zrobione z miesiac temu na CN Tower, gdzie jestem z bratem mojego ojca...
                              nawiazujac do wyrzeczen objazdowych z tematu obok, to widac to po mojej minie a
                              ze naprawde nie za wiele rzeczy mi sie chce. Rowniez wybaczcie... golic mi sie
                              tez nie chce... wink))

hacia.ca/forum/photos/photo-thumbnails.asp?albumid=2&useralbum=32
                          • jutka1 Re: 25.11.06, 23:08
                            jej_maz napisał:

> Prostujac troche watek, to w naszym malym forumowym swiatku pije (oczywiscie!
                            > wink) do Jutki; jej bardzo agresywne przesluchanie mnie na poczatku, wplynelo na
                            > fakt, ze... nie ma za wielu chetnych do rozmowy na temat, bo widac, ze Jutka
                            > jest przeciw. Nie ma sprawy, albo inaczej; sprawa upadla, ale na przyszlosc
                            > zyczylbym widziec sobie wiecej... poczucia odpowiedzialnosci za grupe.
                            Pozwolisz Marku, ze odpowiem prosto i nieskomplikowanie "no comment". Bo mi rece
                            opadly.
                            • jej_maz Re: 25.11.06, 23:27
                              Jutek - to wszystko z sympatii do Ciebie wink Poza tym przestan z tym eom, eot, no
                              comment... naduzywanie tych zwrotow mozna uznac za niechec do jakiejkolwiek
                              wymiany zdan wynikajaca wrecz z arogancji lub/i snobizmu smile
                              • jutka1 Re: 25.11.06, 23:40
                                jej_maz napisał:

> Jutek - to wszystko z sympatii do Ciebie wink
                                Nie watpie.

> Poza tym przestan z tym eom, eot, no
                                > comment... naduzywanie tych zwrotow mozna uznac za niechec do jakiejkolwiek
                                > wymiany zdan wynikajaca wrecz z arogancji lub/i snobizmu smile
                                Mozesz uznawac, za co chcesz, nie mnie wplywac na czyjekolwiek uznawanie.

Napisze po polsku: "bez komentarza". OK? Choc "no comment" jest w uzusie. O,
                                przeprazsam, w uzyciu. (uzus w Kopalinskim)
                                A z czego to wynika, to wiemy, i tego tematu ciagnac nie chce.
                                Poczytaj sobie Twoje wpisy do mnie i o mnie z ostatnich miesiecy - bedziesz miec
                                odpowiedz.

I dla tego forum nie bede wiecej. Mozesz mnie bezposrednio podgryzac, mozesz
                                pisac na moj temat komentarze - prosze bardzo. Nie bedzie reakcji.
                                OK?
                          • monia.i Re: 26.11.06, 03:45
                            jej_maz napisał:

> > Prostujac troche watek, to w naszym malym forumowym swiatku pije
                            (oczywiscie!
                            > wink) do Jutki; jej bardzo agresywne przesluchanie mnie na poczatku, wplynelo na
                            > fakt, ze... nie ma za wielu chetnych do rozmowy na temat, bo widac, ze Jutka
                            > jest przeciw. Nie ma sprawy, albo inaczej; sprawa upadla, ale na przyszlosc
                            > zyczylbym widziec sobie wiecej... poczucia odpowiedzialnosci za grupe.

Marku - z całą sympatią - ale chyba cierpisz na jakąś okołojutkową obsesję -
                            albo przeceniasz wpływ w/w na forumowe życie. Jedno z dwojga.
                            Nie znoszę tego - rzucić jakimś zarzutem - i czym prędzej go czymś zasłonić,
                            żeby nikt się nie przyczepił sad
                            • jej_maz Re: 26.11.06, 04:13
                              Nie przeceniam Jutki, ale ja tez juz nie chce na ten temat rozmawiac.

Komentujac jednak Twoje uwagi, to uwazam, ze reakcja Jutki (vide pierwsze wpisy
                              na tym watku) byla bardzo agresywna z wyraznym nastawieniem na konfrontacje. W
                              normalnych, zdrowych ukladach takie wymuszanie odpowiedzi "tak czy nie" po
                              wyraznym okresleniu moich intencji nie powinno miec miejsca. Cisza po tej
                              wymianie zdan tez byla wystarczajaco dlugo-wymowna. Tak ja to odbieram i
                              poczuwam sie dotkniety. Jezeli Ty uwazasz, ze rzucam zarzutem i czym predzej sie
                              czym go zaslaniam to albo przeczytaj rozmowe raz jeszcze, albo po prostu nie
                              chcesz widziec pewnych rzeczy.

Tak czy inaczej peace pokoj mir - juz tez mi sie ten temat to przelewa.
                              • ewelina10 Re: 26.11.06, 12:15
                                To się nazywa narcystyczne podejście do życia smile

Czasami warto byłoby poczytać samego siebie, a być może wtedy, udałoby się
                                chociaż trochę zminimalizować pretensje, czemuż to inni nie chcą mnie czytać, i
                                nikt mnie nie komentuje ... W tematach tak zwanych przez
                                ciebie „bisinessowych” - atakujesz - ni z gruszki ni z pietruszki wjeżdżasz
                                na osobiste wycieczki ! Łajasz, a potem gładzisz, kochasz i rozsyłasz buźki ...
                                jak w zwykłmy romansie. Dajesz sobie upust, innych - za to samo ganisz. Pisząc
                                o agresji, może trzeba byłoby najpierw zacząć od siebie !

Marku, świat czasu znamy się już z forum smile Dla uściślenia ... nauczona własnym
                                doświadczeniem, nie zawsze chce mi się odpowiadać na twoje posty. Broń bossse
                                tylko bez patetyczności, nie ma to nic wspólnego z Szacunkiem.
                                Jesteś "niereformowalny " a ja jestem tym wstrętnym babskiem, o liberalnych
                                poglądach i tyle smile))) Po cóż tarzać się w Wyobrażeniach o tolerancji. Nie
                                potrafimy być empatyczni. Dlatego też, zamiast tej całej fiksacji, zdarza mi
                                się po prostu wybrać wygodniejszy sposób i nie odpowiadam na twój post.

Ad rem

To, co teraz napiszę, nie oznacza, że nie będę brała udziału w
                                forumowych "wydarzeniach", bo lepszego jeszcze „narzędzia” do mobilizacji nie
                                wymyślono smile

Nie przepadam za wszelkimi konkursami i nie darzę ich sympatią, po prostu - nie
                                lubię ! Jak sama nazwa wskazuje, z założenia obowiązuje w nich zasada walki
                                bycia najlepszym i zaspokajania swojej próżnej radości z zasiadania na stolcu.
                                A żeby to osiągnąć, wcześniej trzeba innych zepchnąć w dół sad okrutne,
                                aczkolwiek najprawdziwsze

Co do twojego albumu ... Mam nadzieję, że nie chodzi tutaj o własną
                                autoryzację ?

Na technicznych rozwiązaniach się nie znam, ale może udałoby ci się wskazać
                                jakieś różnice praktyczne, w jaki sposób możemy z niego lepiej korzystać i
                                udoskonalać nasze „fotowe” życie. Póki co, nic o tym nie napisałeś. Wklejona
                                fotka, na której palisz cygaro, jest mi znana z albumu od 2-ch lat. No i co z
                                tego wynika ?

Nie oszukujmy się, że oba albumy mogą nadal istnieć obok siebie. . Mam obawy,
                                że nowy album spowoduje wygaśnięcie tego już istniejącego, podobnie zresztą jak
                                to się stało u Feline.

Jeśli mam coś już zmieniać, niech to będzie zmiana na korzyść. Na razie niczym
                                mnie jeszcze nie przekonałeś i nie zachęciłeś. Osoby, które zajmują się obecnym
                                albumem włożyli w niego sporo wysiłku i czasu. Nie da się im tak po prostu dać
                                pstryka w nos bez żadnych argumentów.
                                • jej_maz Re: 26.11.06, 14:39
                                  smile) Kochana jestes Ewelino. I rzeczywiscie - udowodnilas tym wpisem ze znasz
                                  mnie juz dlugo i dobrze smile No coz... jestem po prostu czescia tej gorszej polowy
                                  ludzkosci - mezczyzni nigdy nie mieli pretensy do tego ze sa perfekt... a to w
                                  przeciwienstwie do kobiet wink

Forum z zalozenia jest miejscem do dyskusji. Jezeli ktos zaklada temat zadajac w
                                  nim pytanie, oczywiscie oczekuje komentarzy i odpowiedzi. Nie ma to nic
                                  wspolnego z narcyzmem; jak cos robisz, chcesz miec odzew jak to robisz.

Ad rem; czemusz wszyscy od razu widzicie album? Jest to najmniej wazna czesc. Tu
                                  chodzilo o forum konkursowe i nie mow ze nie podkreslalem tego caly czas. Album,
                                  podobnie jak wiele innyc funkcji, mozna po prostu zdeaktywowac. Z reszta juz
                                  wszystko jest OK - jest link bezposredni do tematu konkursowego... ciekaw jestem
                                  kiedy Sky znowu w nim cos narozrabia wink)))

Klaniam sie Ewelino smile

PS. Rozumiem ze zadne konkursy Cie nie interesuja. W koncu nie kazdy musi lubiec
                                  wszystko to co inni. Ja na przyklad nie lubie albumow - nie bawielem sie w
                                  poprzednim a do tego nawet nie mam dostepu. I moze wlasnie te roznice powoduja
                                  ze zycie jest ciekawe smile

• skynews Re: Obiektywizm, a Giertych 27.11.06, 23:12

Fedorczyk napisała:

"Bodziu, mogę to potraktować jedynie jako żart. Całkiem obiektywnie mamy w jego
                    przypadku do czynienie z brakującym ogniwem. Rząd krytykowałam, co nie zmienia
                    faktu że też zgadzam się z utrzymaniem veta, ale jedna jaskółka wiosny nie
                    czyni. I krytykowała nadal będę, bo poprostu jest nie po mojej linii. Nie
                    zgadzam się z jego pociągnięciami od A do Z i nie uważam tego za
                    zacietrzewienie, powiem więcej, nie bardzo podoba mi się protekcjonalizm
                    brzmiący w tym określeniu. Nie zacietrzewiam się kiedy rząd chce zmieniać
                    Konstutucję i pozbawić kobiety podstawowego prawa, nie zacietrzewiam się kiedy
                    chce się wychowywać moje dzieci przy pomocy stalinowskich metod, nie
                    zacietrzewiam się kiedy zamiast pozwolić mi na prowadzenie firmy i płacenie
                    podatków, próbuje się mnie zrujnować. To nie jest zacietrzewienie. To jest
                    oburzenie. I jeśli mi się mówi że jestem łże elitą, wykształciuchem, Zomo,
                    szarym układem,to też się nie zacietrzewiam. Tylko uważam ze ten kto mnie tak
                    nazywa i tak rządzi krajem w którym żyję, hańbi instytucje demokracji. I jak
                    piszesz o utracie obiektywizmu, to może przypomnij sobie słowa Premiera o
                    zdrodni od ktorej gorszy jest tylko mord, lub o oskarżeniu byłych ministrów o
                    współpracę z Rosją. I obietnice o nie wchodzeniu w układy z ludźmi o marnej
                    reputacji. Nie chcę wszystkiego cytować, ale nigdy jeszcze nie spotkałam się z
                    taką arogancją i lekceważeniem rządu w stosunku do części i to sporej,
                    społeczeństwa. I mam nieszczęście do niej należeć."

I pomyśleć ze to właśnie Ty napisałaś:
                    "Skay, może opanuj jednak trochę Twój rozbuchany krytycyzm wobec kraju zwanego
                    Polska" nazywając mnie dodatkowo "nieuleczalnym krytykantem" - z tym ze ja
                    opierałem się na konkretach ale i tak się obraziłaś.

Dziewczyno,
                    co Ty właściwie wpisujesz, skąd masz takie informacje ???
                    Masz cholernego pecha albo coś rzeczywiście poszło dla Ciebie bokiem.

Jak ktoś z zagranicy, nie zorientowany w aktualnej sytuacji kraju, to przeczyta
                    to jeszcze jest w stanie uwierzyć i to jest już niebezpieczne.
                    Tym sposobem robimy sobie sami negatywna opinie i obniżamy autorytet na arenie
                    międzynarodowej.

Kto chce zmienić "Konstytucję i pozbawić kobiety podstawowego prawa" - dopóki
                    Polska jest w Unii Europejskiej to ewentualne zmiany Konstytucji mogą być tylko
                    marginalne.
                    Zadaniem polityków jest miedzy innymi prezentowanie się w mediach, szczególnie
                    w TV. Mówią wiec co dla nich jest aktualnie wygodne. Ale od tego co mówią do
                    całkowitej realizacji zapowiedzi i obietnic jest bardzo długa droga.
                    Nie widzę wiec żadnego powodu do panikowania.

Kto chce wychowywać Twoje dzieci "przy pomocy stalinowskich metod" - sama coś
                    chyba wspominałaś na forum że dziecko ma jakieś problemy w szkole. Po dwudziestu
                    paru latach pobytu we Francji a następnie powrocie do kraju to normalne.
                    Należało się z tym liczyć. Problemy są wynikiem Twoich ewentualnych
                    nieprzemyslanych decyzji a nie spowodowane przez Ministerstwo Edukacji lub
                    stalinowskie wychowanie.

Kto nie pozwala Ci na prowadzenie firmy i chce Cie zrujnować ?
                    Może nie masz pojęcia jak należy założyć i prowadzić firmę, może nie potrafisz
                    skompletować wszystkich wymaganych dokumentów, etc. może potrzebujesz pomocy
                    specjalistów od marketingu lub, jestem w stanie to sobie wyobrazić, przeliczyłaś
                    się finansowo:
                    zarobione we Francji euro nie ma takiej wartości jaką zakładałaś w planie
                    biznesowym ze względu na znacznie zawyżony kurs złotówki
                    w stosunku do euro i dolara ?

Znacznie wyższe podatki płaci się we wszystkich innych krajach UE, szczególnie
                    skandynawskich a Urzędy Finansowe w tych krajach są bezlitosne !

Dlaczego ja nie mam takich problemów - mój biznes kwitnie od dawna, jest dobrze
                    i może być tylko lepiej niezależnie od tego kto aktualnie sprawuje władze.

Czytając to forum można odnieść wrażenie że właściwie nie ma znaczenia jakie
                    poglądy prezentuje polityk (zakładając że w ogóle je ma) w kontekście
                    krytykowania go.
                    Najważniejsze żeby należał do grona znajomych, był członkiem rodziny lub
                    kolegą ze studiów i wówczas nie tylko jego przeszłość zostaje wybielana ale
                    również nie podlega on żadnej krytyce.

Enjoy it !
                    • mantra1 Re: Obiektywizm, a Giertych 27.11.06, 23:57
                      A to w aproposie czego ma byc?
                      • fedorczyk4 Re: Obiektywizm, a Giertych 28.11.06, 06:25
                        smile)))
                        • skynews Re: Obiektywizm, a Giertych 29.11.06, 11:16

Fedorczyk napisała:
                          "smile)))"

...no nie dużo napisała, prawie nic ale może niekiedy jest lepiej stawiać
                          dwukropki i nawiasy jak przedstawiać poglądy przypominające dogmaty jakieś
                          odrębnej sekty religijnej.

Enjoy it !
                          • mantra1 Re: Obiektywizm, a Giertych 29.11.06, 17:14
                            Tu chciałeś kontynuować, tylko dlatego, że pomyliłeś wątki?
                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12248&w=52870980
                      • skynews Re: Obiektywizm, a Giertych 29.11.06, 11:07

Mantra napisała:
                        "A to w aproposie czego ma byc?"

Tez nie wiem dlaczego "Obiektywizm, a Giertych" znalazł się w tym wątku.

Enjoy it !
              • skiela1 :-)))))) 26.11.06, 16:37
                Co sie wiec stalo? No
                > coz, tamtejszy (i to nowy po zmianie!) admin zamknal forum a mnie sie oberwalo
                > ze pozwolilem sobie na bardzo grzeczny komentarz na ten temat - po prostu
                > zostalem pouczony prywatnym emailem

Hihihi...
                Mnie tez wywalilsmile)))
                To jakis niezrownowazony czlowiek-za lekarza sie podajebig_grinbig_grin
                tutaj lekarz nie ma czasu po ...glowie sie podrapac a zeby na forum siedziec
                caly dzien????
                • jej_maz Re: :-)))))) 26.11.06, 17:07
                  skiela1 napisała:

> Hihihi...
                  > Mnie tez wywalilsmile)))

Zartujesz! Co prawda widzialem, ze wykasowal Twoj, Ertesa i kilku innych wpisy z
                  tego watku o forum, ale zeby az tak? smile)) Lekarz? Do mnie napisal, ze
                  businessman z trzema firmami, kazda z milionowym obrotem tygodniowo...

Szkoda, poniewaz uwazam, ze jest tam grupa bardzo ciekawych ludzi i potrzebne sa
                  rozmowy i wymiana doswiadczen na tematy zycia w danym srodowisku/kraju. Oprocz
                  komentarzy pod moim wpisem, dostalem tez pare milych emaili - zapowiedzialem ze
                  wroce, jak tylko zmieni sie admin.
    • jej_maz Re: 25.11.06, 23:48
      hmmm... nie wychodzi, ale mi smutno ot co...
      hacia.ca/forum/photos/show-album.asp?albumid=2&photoid=16
    • joujou Re: Forum konkursowe 25.11.06, 23:54
      Może już najwyższy czas by zakończyć te małe,forumowe
      wojenki???... bo nie tylko smutno,ale i pusto się na forum robi.
      Osobiście cieszę się bardzo Marku,że wróciłeś(mimo iż jęzor Ci się
      nie stępił wink i mam nadzieję iż inni również powrócą.
      • jutka1 Joujou 25.11.06, 23:58
        Wybacz, ale to dla mnie nie wojenka, tylko odpowiedz na notoryczne podgryzanie.
        Tez bys sie bronila w takiej sytuacji, i tez Ci sie zdarzalo o ile pamietam.
        I jak powiedzialam - wiecej na ten i na inne tematy nie bede.
        • joujou Re: Joujou 26.11.06, 00:03
          wiecej na ten i na inne tematy nie bede.

Nie bardzo wiem jak mam to rozumieć...Oczywiście,że mi
          się zdarzało i pewnie nie raz jeszcze się zdarzy.
          Poza tym ta uwaga była skierowana nie tylko do Ciebie
          Jutko,ale również do Marka i do nas wszystkich.
          • jutka1 Re: Joujou 26.11.06, 00:06
            Odpowiedzialam w swoim skromnym imieniu.
            Dobranoc
      • jej_maz Re: Forum konkursowe 26.11.06, 00:00
        Jakie wojny? CO za wojny? Ktos komus cos nie tak? No coz - tak jak w rodzinie; z
        nia nie za dobrze ale bez niej jeszcze gorzej. Powiedz lepiej jak Ci sie podoba
        album - nie pytam o siebie (facet moze byc nieogolony, byleby wygladal ciut
        lepiej od diabla wink), ale o funkcjonowanie.
        • joujou Re: Forum konkursowe 26.11.06, 00:11
          Otwarty album to (moim zdaniem) dobry pomysł.
          Mam nadzieję,że uda mi się zalogować.

Na marginesie-wolę,jak facet jest ogolony wink
          • oktoberka Re: Forum konkursowe 26.11.06, 00:13
            joujou napisała:

> Otwarty album to (moim zdaniem) dobry pomysł.
            > Mam nadzieję,że uda mi się zalogować.
            >
            > Na marginesie-wolę,jak facet jest ogolony wink
            >

E tam,ogolony,nie ogolony! Ale to cygaro!smile))
            O.
            • joujou Re: Forum konkursowe 26.11.06, 00:15
              Dobranoc Jutko.

Oktoberko,miło mi Cię widzieć w gronie marków(nocnych mam
              na myśli) big_grin
            • jej_maz Re: Forum konkursowe 26.11.06, 00:36
              OK - nie zawsze bywam nieogolony i czasami zdarza mi sie byc powazym;
              hacia.ca/forum/photos/photo-thumbnails.asp?albumid=2
              Tak dla szybkiego wgladu, bo w koncu co za duzo to moze odbic sie kiedys jakas
              czkawka.
              • joujou Re: Forum konkursowe 26.11.06, 00:59
                Na czkawkę są różne sposoby,a najpoważniejszy to
                Ty w tym wózku jesteś i najdokładniej ogolony wink
                Dobranoc.
                • bodzio49 Re: Forum konkursowe 26.11.06, 17:01
                  Chciałem na próbę wkleić kilka zdjęć do albumu konkursowego ale nie wchodzą.
                  Marku, czy tam też obowiązuje limit objętości do 640x480 ?
                  • jej_maz Re: Forum konkursowe 26.11.06, 17:11
                    Nie, jest limit zdjecia do 400 Kb, ale to bardzo duzo... cos zmienilem i sproboj
                    raz jeszcze. Jestem tam i uzyj wewntrzenego komunikatora jezeli jakies problemy.
                    • bodzio49 Re: Forum konkursowe 26.11.06, 17:25
                      OK
                      • mammaja Re: Forum konkursowe 27.11.06, 16:21
                        Dopiero przeczytalam ten dlugi watek, ale i tak nie mam czasu, zeby sie
                        wypowiadac. Mam tylko jedno pytanie do Marka - czy kiedy bedziesz (byc moze)
                        likwidowal ten album powiadomisz o tym uczestnikow wczesniej? Bo tzwn. Strona 40+
                        zniknala pewnego dnia bez uprzedzenia i nie zapisalam sobie swoich fotek i
                        tekstow ( akurat mialam awarie kompa i utracilam czesc wszystkiego). Do tej pory
                        jest mi przykro z tego powodu. Gdyby byla wczesniejsza informacja poprostu
                        zapisalabym sobie. Polak madry po szkodzie - teraz juz nagrywam na plytki itd
                        swoja dokumentacje, ale co bylo minelo i juz nie wroci.A co do albumu narazie
                        nie mam zdania.
                        Konkursow tez nie lubie, jak Ewelina, ale "dla zabawy" biore w nich udzial smile
                        • jej_maz Re: Forum konkursowe 27.11.06, 17:08
                          Czekaj, czekaj Mammaja; likwidacja domeny 40+ byla zapowiadana ladnych kilka
                          tygodni przed wygasnieciem terminu jej odnowienia. Anons ten spotkal sie ze
                          zrozumieniem wszystkich, a w niektorych przypadkach byly nawet komentarze ze i
                          tak tam nikt nie zaglada. Jednym z podstawowych powodow dla ktorych nie chcialem
                          odnawiac tej domeny, byl fakt, ze bardzo duzy trafik na stronie byl przypadkowy
                          i zwiazany z podobienstwem do stron porno takich jak 40plus.com czy 40plus.biz.
                          Wszystko jest i jezeli ktos cos potrzebuje ze starego materialu wystarczy spytac
                          - hacia.ca/40plus/

Forum konkursowe jest jednym z tych projektow, ktore wcale niekoniecznie musza
                          byc wprowadzone w zycie. Bodzio wstawil sliczne zdjecia, co wcale nie oznacze,
                          ze sprawa jest przesadzona - dlatego wlasnie jest ten watek, aby temat
                          przedystkutowac.

Przykro mi ze Ci przykro.
                          • mammaja Re: Forum konkursowe 27.11.06, 20:02
                            Bardzo dziekuje Marku, szczegolnie wzruszyly mnie zdjecia ML...
                            • fedorczyk4 Re: Forum konkursowe 27.11.06, 21:37
                              Siedzę i gapię się. Aż trudno się oderwać. Fajny był ten album.
                              • jej_maz Re: Forum konkursowe 27.11.06, 21:50
                                Hmmm... rzeczywiscie. Tez ogladam i ckni mi sie do tamtych czasow wink Wkurza mnie
                                tylko nawigacja, ktora jest na tej stronie raczej skomplikowana.
                                • mammaja Re: Forum konkursowe 27.11.06, 21:53
                                  Mnie tez sie lza w oku kreci jak wspominam "pionierskie" lata forum smile
                                  • en.ej Re: Forum konkursowe 27.11.06, 22:01
                                    Mammajko, masz gotowe zdjecie na konkurs wink
                                    • jej_maz Re: Forum konkursowe 27.11.06, 22:03
                                      Faktycznie smile)
                                      • mammaja Re: Forum konkursowe 28.11.06, 22:40
                                        Ciesze sie, ze moglam obejrzec zdjecia, ktorych juz nie mamsmileNo i pisac jakos
                                        sie wtedy chcialo wiecej smile_
                                        • zbyfauch Re: Forum konkursowe 28.11.06, 23:21
                                          mammaja napisała:
                                          > Ciesze sie, ze moglam obejrzec zdjecia, ktorych juz nie mamsmile

Przecież możesz je ściągnąć.
                                          • fedorczyk4 Re: Forum konkursowe 29.11.06, 08:58
                                            A swoja droga jak to jest ze, ja moge wejsc do tego starego albumu, czy on jest
                                            ogolnodostepny?
                                            • jej_maz Re: Forum konkursowe 29.11.06, 17:35
                                              Fed - to nie jest zaden album. Jest to pierwsza wersja ogolnie dostepnej naszej
                                              strony internetowej.

Krwawy - wiem ze sie znasz; masz czas, ochote i mozlowosci aby sie tym pobawic?
                                              Mam na mysli uporzadkowanie calego materialu w formie website?
                                              • fedorczyk4 Re: Forum konkursowe 29.11.06, 17:50
                                                Juz wiem. Doniesiono mi na prywasmile)))))
                                                • jej_maz Re: Forum konkursowe 29.11.06, 17:55
                                                  sad((( ...to dlatego na formu mamy tylko "dzien dobry" i "dobranoc"? wink
                                                  • fedorczyk4 Re: Forum konkursowe 29.11.06, 18:44
                                                    Jak o mnie chodzi to, dostalam na pryva kluczyk do starego albumu i istotnie
                                                    pograzylam sie w Waszych/Naszych wspomnieniach po uszy. Fascynujacesmile))
                                                  • jej_maz Re: Forum konkursowe 29.11.06, 18:47
                                                    fedorczyk4 napisała:

> Fascynujacesmile))

...taaaaaak... bylem duzo mlodszy smile))))))))))
                                                  • monia.i Re: Forum konkursowe 29.11.06, 21:34
                                                    fedorczyk4 napisała:

> Jak o mnie chodzi to, dostalam na pryva kluczyk do starego albumu i istotnie
                                                    > pograzylam sie w Waszych/Naszych wspomnieniach po uszy. Fascynujacesmile))
                                                    A czy też mogłabym sobie pooglądać - czy niekoniecznie?smile
                                                  • jej_maz Re: 29.11.06, 23:43
                                                    Jak najbardziej; hacia.ca/40plus/
                                                  • monia.i Re: 02.12.06, 00:53
                                                    jej_maz napisał:

> Jak najbardziej; hacia.ca/40plus/
                                                    Dzięki.
                                                • jej_maz PS 29.11.06, 18:18
                                                  Kalendarz w tej pierwszej edycji strony byl poczatkowo uzupeniony w polowie.
                                                  Zdjecia ktore widzisz sa autorstwa Em-em. Pozniej doszyly pozostale miesiace,
                                                  gdzie oprocz swietnych prac Em-em i kilku LX, Verbena pokazala kilkadziesiat
                                                  swoich, bardzo ciekawych "kartek". Mam je wszystkie oczywiscie - musze znalesc
                                                  troche czasu aby je wszystkie wstawic w ta archiwalna wersje.
                                                  • verbena1 Re: PS 29.11.06, 18:42
                                                    No wlasnie kalendarz. Wiedzielismy o urodzinach forumowiczow, ich dzieci i
                                                    mezow. O rocznicach slubu i innych wydarzeniach.
                                                    Bylo bardzo rodzinnie.
                                                  • jej_maz Re: PS 29.11.06, 19:22
                                                    Hmmmm... tamte dane sa w przewazajacej wiekszeosci juz nie aktualne z takich czy
                                                    innych wzgledow.

...jest calendarz na tym forum konkursowym, ktory kazdy moze uzywac/aktualizowac
                                                    wedlog potrzeb... just sugesting...

Tak a propos zwracam uwage na nowe zdjecia na tej stronie.
                                                  • jutka1 Re: PS 29.11.06, 23:55
                                                    Nasuwa sie jedno pytanie.
                                                    Dlaczego?

Pytanie z grupy retorycznych.
                                                    Nie oczekuje odpowiedzi.
                                                  • jej_maz Re: PS 30.11.06, 01:52
                                                    Zgubilas mnie teraz dokladnie; dlaczego co? Retoryka do czego? Kasliwy ton po
                                                    co? Ta wersja strony byla pierwsza, bardzo spontaniczna (dla wszystkich) i bylo
                                                    to dawno - jeszcze przed Twoim wejsciem na forum.

Pozniej byl sam kalendarz - caly, bo dziewczyny dorobily druga polowe roku... w
                                                    koncu nie jest latwo po prostu usiasc i zrobic 365 kartek w jeden dzien. Aby
                                                    wstawic go do wszystkich materialow z tej pierwszej wersji, musze spedzic duzo
                                                    czasu, ktorego nie mam za duzo. Poprosilem Krwawego o pomoc... za cholere nie
                                                    rozumiem tego retorycznego "dlaczego"...
                                                  • jutka1 Re: PS 30.11.06, 10:11
                                                    Podejrzewam, ze bierze sie z tego samego miejsca, skad bierze sie Twoje
                                                    podgryzanie mnie po kostkach.

Truce?
                                                  • mammaja Re: PS 01.12.06, 00:19
                                                    Z przyjemnoscia sciagnelam sobie stare fotki z Dolomitow, chociaz bardzo
                                                    zmniejszone, ale zawsze cos. Dziekuje smile
    • jej_maz Re: Forum konkursowe 02.12.06, 17:53
      Widze, ze sa osoby, ktore probuja sie zarejestrowac, ale z jakis wzgledow nie sa
      w stanie dokonczyc procesu. Jezeli wynika to z instrukcji wysylanej
      automatycznie w jezyku angielskim, prosze o kontakt i z przyjemnoscia pomoge.

Wracajac na moment do samej ideii, to poniewaz jak widac sa tacy, ktorym pomysl
      sie podoba i jak widac zaczynaja partycypowac. Tym samym, chcialbym zapewnic
      wszystkich, ze nie mam zamiar kontynuowac ten projekt. Niebawem zorientuje sie
      czy bedzie mialo sens zarejestrowac osobna domene typu konkursfoto.com czy cos
      podobnego i tym samym zapraszam raz jeszcze do zabawy i promowania jej aby
      zrobic konkurs jeszcze ciekawszym. Podkreslam rowniez, ze nie ma to nic
      wspolnego z tym czy innym forum - chce, aby forumfoto bylo jedyne poswiecone
      temu hobby a nie alternatywa do rozmow towarzyskich gdziekolwiek.

smile) Brzmi jak oficjalna deklaracja? Tak mialo byc! wink

Uklony - Mark
      • felinecaline Re: Forum konkursowe 02.12.06, 22:59
        Zarejestrowalam sie i owszem, z takim powodzeniem, ze kiedy otwieram strone to
        jestem witana automatycznie jako "ja" tzn feline ale noc wiecej sie nie
        otwiera. Ktoredy wobec tego jest dostep do aktyualneju wersji konkursu jesli
        klikajac na link z naglowka +40 trafiam na strone konkursu, ktora informuje, ze
        odbicia sa "closed"?
        Bizs'vodki nie razbieriosz, jade jutro degustowac wina z nadzieja; ze ich sila
        przekonania bedzie rownie duza mimo roznicy %%%%.
        • jej_maz Re: Forum konkursowe 03.12.06, 01:51
          smile)) widze, ze juz probowalas chyba "rozbieriosz" smile) Wysylam Ci cos na gazetowy
          email. Powodzenia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka