ekomazowsze2 03.11.08, 16:43 Jeg vil ikke være på kontoret fra og med 28.10.2008 og vil ikke være tilbake før den 04.11.2008. Jeg vil svare på meldingen når jeg kommer tilbake. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pia.ed Re: co to znaczy po holendersku? 04.11.08, 01:01 A czy jestes pewny, ze to jest po holendersku? Holenderskiego nie znam, ale to sprobuje przetlumaczyc: "Nie bedzie mnie w biurze od 28.10.2008 ......(?) 30-tego; nie wroce przed 04.11.2008. Odpowiem na wiadomosc kiedy bede spowrotem." ekomazowsze2 napisał: > Jeg vil ikke være på kontoret fra og med 28.10.2008 og vil ikke v > 30;re > tilbake før den 04.11.2008. > > Jeg vil svare på meldingen når jeg kommer tilbake. "fra og med" oznacza "wlacznie", czyli wlacznie z dniem 28/10. Odpowiedz Link Zgłoś
spejsmen Re: co to znaczy po holendersku? 04.11.08, 17:18 To na pewno nie jest po holendersku. To jakies skandynawskie narzecze... Po holendersku to bylo cos takiego jak: "Tot 4 augustus ben ik op vakantie. Met vriendelijke groet" etc. Chyba ci sie pomylil dunski (Danish) z holenderskim (Dutch) - ten ostatni to zreszta dla mnie jakby mieszanka (dolno)niemieckiego z angielskim... Pozdr. czyli met vriendelijke groet :) Kagan Odpowiedz Link Zgłoś
pia.ed Re: co to znaczy po holendersku? 05.11.08, 00:46 "Chyba ci sie pomylil dunski (Danish) z holenderskim (Dutch)" Dobre spostrzezenie, spejsmen! Zastanawialam sie dlaczego mialo to byc niby po holendersku, ale ja porownywalam wylacznie szwedzkie nazwy tych jezykow: dansk, hollendsk ... Odpowiedz Link Zgłoś
dmuchawcelatawce Re: co to znaczy po holendersku? 08.11.08, 21:27 Nie wiem czy to dunski, ale z cala pewnoscia nie jest to niderlandzki. Odpowiedz Link Zgłoś
pia.ed Re: co to znaczy po holendersku? 09.11.08, 02:23 Sprawa sie wyjasnila. Odpowiedz przyszla z Norwegii, wiec jest to bez watpienia jezyk norweski. Szwedzki, dunski i norweski sa ze soba spokrewnione, wiec nie ma wiekszego problemu z tlumaczeniem slowa pisanego. Zrozumiec mowiacego Dunczyka jest bardzo trudno, duzo latwiej jest porozumiec sie z Norwegiem. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwyburzuj Re: co to znaczy po holendersku? 13.11.08, 16:21 Holenderski w pismie latwo odroznic od skandynawskich narzeczy chocby po braku tych skandynawskich liter typu przekreslone "o"... Pozdr. :) Odpowiedz Link Zgłoś
pia.ed Translator 13.11.08, 20:24 "No i co sie na mnie patrzysz? Nie podoba ci sie?" "En wat gebeurt er met me kijken? Niet leuk?" translate.google.pl/translate_t#sv|en Odpowiedz Link Zgłoś