Dodaj do ulubionych

problem z sercem

11.07.04, 23:44
W 3 dniu stosowania diety obudzilam sie z podwyzszonym cisnieniem i to mnie
strasznie zmartwilo.Od razu popedzilam do sklepu po orzechy, ale serce
uspokoilo sie dopiero po poludniu (po 2 posilkach). Czy wam tez sie to
zdaza.Jest to bardzo niepokojaca sytuacja dla mnie.Prosze powiedzcie mi jak
powinnam sie zachowac, kiedy to sie powtorzy.
Obserwuj wątek
    • kjkk Re: problem z sercem 12.07.04, 08:03
      Stosiu,
      dzis jest mój trzeci dzień diety - zarówno wczoraj jak i dzisiaj rano, po
      obudzeniu sie miałam bardzo nieprzyjemne objawy-odczuwam jakby lekkie mdłości,
      cos na kształt arytmii [?], wczoraj miałam podwyższona temperaturę, dzis już
      nie zdązyłam zmierzyć, trwało to dośc długo i czułam sie naprawde
      nieprzyjemnie., W zasadzie do teraz nie czuje sie całkiem OK, zjadłam o 6.30
      małe śniadanko - jajko i pomidor, szklanka wody i herbata ze słodzikiem.
      No i juz nie wiem...
      [aha, ciąża jest wykluczona wink ]
      czy to ma związek z dietą? jeśli tak, to niedobrze crying
      gwałtowne ograniczenie cukru--> i taka reakcja? Przyznam, że przed rozpoczeciem
      diety - tj do piatku wieczorem włącznie obrzerałam sie dość konkretnie, w tym
      duża ilościa rzeczy słodkich- np lodóy, koktajle, słodka kawa z duża ilościa
      śmietanki...
      sad(
    • mellie1 Re: problem z sercem 12.07.04, 08:04
      czy u ciebie objawy wyglądały w następujący spsób, oprócz podwyższonego
      ciśnienia: kołatanie serca, tzw. zimne poty.? jeżeli tak to pewnie brak cukru w
      organiźmie. tak zdiagnozował mnie lekarz, ale w moim przypadku to nic groźnego.
      w każdym razie zawsze warto zaczerpnąc rady znajomego lekarza. przyczyn takiego
      stanu może być wiele i pewnie nie warto ryzykować.
      • stosia444 Re: problem z sercem 12.07.04, 09:42
        Mi tylko serce kolacze, no nawet dzis po wstaniu z lozka.Raczej na pewno
        zwiazane jest to z dieta, jestem tego pewna.Zastanawiam sie tylko, czy to
        normalna reakcja, czy powinnam zrezygnowac z diety
        • mellie1 Re: problem z sercem 12.07.04, 10:15
          ciężko tu radzić w kwestiach zdrowotnych, mogę tylko powiedzieć, że po
          pierwszym tygodniu czułam się już świetnie. myślę że może powinnaś sprawdzić,
          czy jesz wedle przepisu - tzn. czy nie ograniczasz dodatkowo porcji, czy
          dostarczasz organizmowi wystarczająca ilość minerałów (warzywa, mięso, dużo
          ryb). Nie wiem czy tu się nie pomylę, ale może zacznij od 2 fazy przez pierwszy
          tydzień lub dwa a dopiero jak organizm się trochę przestawi przejdź do
          pierwszej..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka