Dodaj do ulubionych

Ta dieta mi szkodzi

15.08.04, 16:15
Miala dodawać energii, a jest wręcz przeciwnie. Jestem ospala, zmęczona, nie
do życia. Mam kwaśny posmak w ustach, a moja mama (też na tej diecie) zawroty
glowy. przy tym - zaparcia. Fakt, jest skuteczna, ale dla mnie trochę za
duzym kostem. Czy ktoś jeszcze mial takie problemy?
Obserwuj wątek
    • maya3 Re: Ta dieta mi szkodzi 15.08.04, 20:56
      ja też odchudzam się z mamą surprised)
      aż takich problemów nie miałam, ani ja ani mama
      przez pierwsze dni I fazy tylko nas trochę mdliło i też byłyśmy trochę ospałe,
      w końcu to lekki szok dla organizmu,
      problem z zaparciami pojawił się u mnie dopiero w 2 fazie, gdy próbowałam pomóc
      sobie błonnikiem, ale uratowały mnie jabłka (jak zwykle zresztą do tej pory)
      jeśli mogę coś radzić, to albo zrezygnuj może jakaś inna dieta nie-łączenia,
      albo przejdź do drugiej fazy, też działa, tylko że wolniej
      • magda_paw Hm...a mi nic nie jest 11.09.04, 22:07
        Jestem od dwóch tygodnie na diecie. To co oni podają w tej książce i tak
        ograniczyłam do 1/3 bo nie chce mi się tego przyrządzać, poza tym pracuję i nie
        mam czasu na jedzenie. Jem jak wróbelek. Nie tęskni mi się za chlebem, ryżem,
        makaronem. Szkoda troche tych owoców. Nadwagi nie mialam nigdy, jestem raczej
        normalna. Przez ten czas schudlam 3 kg, moze dodatkowo dzieki silowni, ale
        troche ciezko sie cwiczy, jak sie nie ma sily. Pozdrawiam
    • didda Re: Ta dieta mi szkodzi 15.08.04, 21:02
      moim glownym problemem sa zapracia! tez sie zastanawiam nad sensem dlaszego
      odzywiania sie w ten sposob, ale nie wiem czy nie jest to spowodowane np jakims
      malym "cukrowym grzeszkiem" np kawalkiem sernika(ja musialam przerwac 1 faze na
      dwa tyg na czas wakacji i teraz powrocilam do tego etapu i wczesniej nie mialam
      takich klopotow, codzienne posiedzenia rano byly...ale wtedy trzymalam sie
      diety rygorystycznie...sama nie wiem przeciez nawet sam autor pisze iz od czasu
      do czasu takie slabosci i wyskoki sa normalne...
      pomagam sobie senesem, herbatkami ale na dluzsza mete to bez sensu!
      poczekam moze jeszcze tydzien i zobacze
      moze Wy tez musicie przeczekac taki stan, organizm musi miec czas na
      przestawienie sie na nowe funkcjonowanie???
      • biancaty Re: Ta dieta mi szkodzi 16.08.04, 20:11
        Dziwna sprawa z tymi zaparciami u Was. Nigdy nie miałam tego problemu, chociaż
        wszysyc mówili, że mam słabą przemianę materii i dlatego tyję nawet od
        powietrza.
        Od jakiegoś czasu rozpoczęłam chudnięcie zgodne z metodą Montignaca, która to
        metoda wydaje mi się bardzo zbliżona do DSB (tak mi się wydaje - pierwszy raz
        weszłam na to forum) i właśnie od kiedy jem zgodnie z zasadami Montignaca,
        jestem w toalecie nie raz, ale przynajmniej trzy razy dziennie po głównych
        posiłkach a czasami częściej.
        • dementia Re: Ta dieta mi szkodzi 24.08.04, 09:00
          Witam,
          Ja czułam się raczej dobrze na SB, ale ok.3 dnia byłam senna i kręciło mi się w
          głowie- chyba z powodu mojego niskiego ciśnienia (w porywach 90/60) piłam więc
          kawę kofeinową do śniadania i było OK. smile
          Przyznaję, że miałam cholerne problemy z zaparciami, które udało mi się
          rozwiązać keforem 0%.

Natomiast bardzo źle SB wpływała na moją mamę. 6 dnia dostała po śniadaniu
          takich mdłości, że przez całe popołudnie wymiotowała sad Wprowadziła po ok. 8
          dniach ciemne pieczywo do śniadania i poczuła się o niebo lepiej. Nie dotrwała
          więc do końca fazy I. Przez ok. 14 dni stosowała fazę II - schudła przez 20 dni
          2 kg - była bardzo zawiedziona. Teraz jada normalne śniadania, obiady ze mną
          jak na SB, potem małą przekąskę i rezygnuje z kolacji. Zrezygnowała z SB,
          ponieważ już przedtem miała ogromne problemy z wypróżnianiem, a dieta je tylko
          pogłębiła - nie pomógł nawet błonnik stosowany codziennie.

Zastanawia mnie czy z wiekiem ta dieta nie przynosi mniejszych rezulatatów? (ja
          mam 23, mama 42 lata - wiadomo, że metabolizm mamy zupełnie inny) Nie orientuję
          się w jakim wieku jest większość Plażowiczek, ale np. moje efekty po I fazie -
          bez grzeszków - w porównaniu do innych dziewczyn stosujących SB nie były
          oszałamiające. Jednak samopoczucie było rewelacyjne smile
          Pozdrawiam
          D.
        • romilka Do BIANCATY- Ta dieta mi szkodzi 26.08.04, 21:39
          PRZESZŁAS NA MONTIEGO?? I CO LEPIEJ SIE CZUJESZ??ja mamochote to zrobic ale sie
          wacham.a powiedz czy efekty sa lepsze??pozdrawiam
          • biancaty Re: Do BIANCATY- Ta dieta mi szkodzi 09.09.04, 23:17
            Dawno tu nie zagladałam... Nigdy nie byłam na SB, od razu weszłam w Montiego i
            schudłam 20 kg w 3 i pół miesiąca.
    • mini_aa Re: Ta dieta mi szkodzi 03.09.04, 23:09
      ja proponuje colon C ..naprawde pomaga smile chroni jelita i caly uklad
      trawienny..wszystko dziala dobrzewink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka