Dodaj do ulubionych

Dzienniczek Magdy:-)

04.06.05, 23:10
Czesc plazowiczki!
Nawet nie chce mysle ile razy juz zaczynalam SB, po raz pierwszy - w grudniu -
nawet mi sie troche udalo, 1.faze przezylam bez wiekszych problemow, ale
potem pojechalam na swieta do domu i wszystkie moje postanowienia runely w
gruzachsad
Od wczoraj znowu jestem z Wami na plazy!!!
Szczegolnie pozdrawiam Sonie28 i Bakalandie, no i widze tlumy nowych osobek
wiec te rowniezsmile
Bede starala sie pisac co wieczor, jednak to mobilizuje i pomaga.
1.DZIEN(3.6.05)
twarog chudy z pomidorem,pekinska,ogorek i rzodkiewki
orzeszki ziemne(20)
wedzona makrela
2.DZIEN(dzisiaj)
twarog chudy z pomidorem,pekinska,rzodkiewki,kalarepa
orzeszki ziemne(20)
serki topione-krowka smieszka light(4)z pomidorem
orzeszki ziemne(20)
sok pomidorowy
serek wiejski+rzodkiewki+pekinska
Jestem z siebie dumna bo poszlam ze znajomymi do knajpy i pilam sok
pomidorowysmilereszta zachwycala sie slodziutkim tokajem, oczywiscie musialam
sie jak glupia tlumaczyc,ale teraz sie ciesze z moje decyzji i proby silnej
wolismile))
Pozdrawiam goracosmile))
Obserwuj wątek
    • maghda81 Re: Dzienniczek Magdy:-) 05.06.05, 22:41
      3.DZIEN(5.6.05)
      Uf, i nastepny dzien po mojej myslismile
      wedzona makrela z rzodkiewkami
      orzeszki ziemne(20)
      zupa z kiszonej kapusty
      wedzona makrela z rzodkiewkami-wiem, ze troche przesadzilam z "dniem
      rybnym",ale nie chcialo mi sie robic salatek, mam nadzieje ze jutro sie
      poprawie i wymysle cos pysznegosmile
      I znowu wygralam z alkoholem i zamiast piwa pilam biala herbate, przepyszna
      jest i polecam wszystkim!
      Plazowiczki!
      Milego startu do nowego tygodnia, jak ja nie lubie poniedzialkow..
      • maghda81 Re: Dzienniczek Magdy:-) 06.06.05, 22:28
        4.DZIEN
        Po prawie codziennym porannym jezdzeniu na rolkach wypilam sok pomidorowy
        salatka( rzodkiewki,pekinska,pomidor+1serek topiony light krowka smieszka)
        orzeszki ziemne(20)
        twarog+poledwica z indyka-troche za duzo zjadlam,ale mialam deficyt mieska
        gotowany kalafior z czosnkiem i bazylia-pychotkasmile
        Na dobranoc jeszcze herbatka mietowa!
        • sonia25 Re: Dzienniczek Magdy:-) 07.06.05, 11:32
          czesc madziu
          tez sie ciesze ze cie widze. nie wiem jak tobie ale mnie to plazowanie za nic
          nie idzie... tzn moze jakos leci bo staram sie trzymac zasad, ale efektow
          zadnych nie widze!!! i spodnie znowu sie ciasnawe robie... oj mowie ci za 1
          razem o wiele latwiej mi poszlo a teraz to tak ze w tygodniu jestem w poprawna
          a potem w weekend jakis grzeszek sie napatoczy i tak w kolo macieju... rece
          opadaja ... ale nic plazuje dalaej i bede sledzic twoje walke z plazowaniem
          buziaki i pozdorwienia
          • maghda81 Re: Dzienniczek Magdy:-) 07.06.05, 12:51
            Soniu!
            Masz racje, za 1.razem miesiac plazowania minal mi, nawet niewiem jak, zero
            grzeszkow, pare kilkogramow zgubilam,tylko jeden jeszcze chcialam zejsc,
            wszystko bylo piekne..a potem te nieszczesne swieta i juz od stycznia co jakis
            czas probowalam powracac do 1.fazy, kilka dni wytrzymywalam a potem
            niekontrolowane rzucenie sie na cos niedozwolonego..az plakac mi sie chce
            czasami jak o tym pomyslesad
            Teraz to jakos staram sie wziac w gars(znowu)i wytrwac, ciesze sie ze jestes, i
            ze mozemy sie wspierac.
            Pozdrowionkasmile
            • sonia25 Re: Dzienniczek Magdy:-) 07.06.05, 13:02
              u mnie dokladnie tak samo, wszystko sie od swiat zaczelo, w domku sobie
              pofolglowalam i tak od stycznia bezskutecznie probuje znowu zrzucic co mi
              przybylo wtedy i tez co tydzien zaczynam 1 faze a weekend jakies ciasteczko a
              to lod i nici sie z tej 1 fazy robia.
              Teraz w czwartek znou jade do polski ale tylko na 3 dni (niestety po drodze
              wesele w sobote) ale postaram sie w miare mozliwosci byc grzeczna.
              Najgorzej to mnie te spodnie doluja bo jak sobie przypomne jak mi wisilay na
              pupce w grudniu zeszlego roku a teraz ledwo sie dopinam sad ... ale masz racje
              trzeba sie wziasc w garsc ... obiecuje ze tym razem na pewno sie nam uda...
              buzka
              • maghda81 Re: Dzienniczek Magdy:-) 07.06.05, 13:31
                Soniu,nawet mi nie mow..jak pomysle o zdieciach, ktore mam z Berlina, a bylam
                wlasnie w grudniu..wygladam tam po prostu prawie idealnie a teraz, szkoda
                gadac..ale coz, nie uzalajmy sie i do plazowania wio..smile))
                Bedzie dobrze, damy rade!!!
                • sonia25 Re: Dzienniczek Magdy:-) 07.06.05, 14:17
                  a powiedz ile ci przybylo od tego czasu, bo mnie 3 - w porywach do 3,5 kg sad
                  och jak bym znowu chciala miec te wage z grudnia, naprawde sie super czulam
                  wtedy...
                  • maghda81 Re: Dzienniczek Magdy:-) 07.06.05, 15:10
                    Ale smiesznie..tyle samosmile))
        • maghda81 Re: Dzienniczek Magdy:-) 07.06.05, 22:36
          5.DZIEN
          sok pomidorowy
          salatka(krowka smieszka light+pol kalarepy, rzodkiewki,pekinska, lyzeczka oliwy
          z oliwek)
          orzeszki ziemne(20)
          fasolka szparagowa z czosnkiem i przyprawami
          Dzisiaj jakos malo zjadlam, nie bylo czasu, jutro na pewno nadrobie rybkasmile
          • maghda81 Re: Dzienniczek Magdy:-) 09.06.05, 15:03
            6.DZIEN(8.6.05)
            I sie zaczelo, juz od rana..grzecznie poszlam na aero i tak sie wymeczylam, ze
            na sniadanko nie mialam sily jak codziennie przyrzadzac zdrowej salatki i
            zjadlam:
            wedzona poledwice z indyka+krowki smieszki ligh(3)+kiszone ogorki
            dostalam niepohamowana ochote na cos slodkiego(mysle, ze powodem jest okres)i
            wypilam duuuzo coli light, tak mi sie wydawala przerazajaco slodka, ale
            zasmakowala mi, potem byly
            orzeszki ziemne(20)
            makrela wedzona+wedzona poledwica z indyka. Ostatnio zauwazylam jak tyle
            cwicze, to powieksza mi sie apetyt na miesko a normalnie to prawie go nie jem?!
            Znowu orzeszki ziemne(20), cale szczescie, ze nie rzucilam sie na cala paczkesmile
            Ale szalalam!
            Myslalam, ze to koniec a tu potem wtopa juz na maksa-bylam zmuszona wypic pol
            malego kieliszka jakiegos ukrainskiego koniaku, kolezanka dala warunek, ze
            jesli sie nie napije, to reszta(10-cio osobowa grupa znajomych)tez nie
            skosztuje, no i jak tu odmawiac tylu osobom, bronilam sie 5 minut, ale potem mi
            samej zaczelo byc glupio, a jak na dodatek ktos "genialny" wspomnial, ze moze
            jestem na diecie, to o malo nie umarlam no i dla swietego spokoju wypilam.
            A idac spac postanowilam, ze pojde dzisiaj do silowni i wypoce ten przeklety
            alkohol, teraz czuje sie o wiele lepiej, ale jestem zla na siebie, ze wypilam.
            Mam nadzieje, ze nie musze przerywac 1.fazy i liczyc dni od nowa, prosze o
            rade!!!!!!!!!!!!!!!!!
            Pozdrowiam i wieczorem napisze, co dzisiaj zjadlam.
            • maghda81 Re: Dzienniczek Magdy:-) 09.06.05, 21:50
              7.DZIEN
              Dzisiaj bylam nieco grzeczniejszasmile
              Rano silownia, po raz pierwszy pocwiczylam na steperze i bardzo mi sie
              spodobalo.
              Sok pomidorowy
              salatka(serek wiejski+rzodkiewki+kalarepa+pekinska+oliwa z oliwek-kilka
              kropelek)
              orzeszki ziemne(20)
              chudy twarog+tunczyk+pomidor+rzodkiewki+zielony ogorek
              orzeszki ziemne(20)-zaczynaja mnie coraz bardziej kusic wiec na pewno nowa
              paczke nie kupie.
              • maghda81 Re: Dzienniczek Magdy:-) 10.06.05, 21:03
                8.DZIEN
                Od rana pada i padasadi przez to wydaje mi sie, ze mam wiekszy apetyt!
                Makrela wedzona+rzodkiewki
                orzeszki ziemne(20)
                ugotowane jajko+kalarepa
                salatka(tunczyk, jajko, ogorek zielony i kiszony, pekinska,ziola)
                orzeszki ziemne(20).
                • maghda81 Re: Dzienniczek Magdy:-) 11.06.05, 22:10
                  9.DZIEN plazowania!
                  Na razie sie trzymam, ale wieczory sa najgorsze a czasami chcialabym zjesc
                  calutenka paczke orzeszkow a nie odliczajac poszczegolne kawaleczki..
                  Salatka(tunczyk, rzodkiewki, pekinska, zielony ogorek,przyprawy, oliwa z oliwek)
                  orzeszki ziemne(20)
                  brokuly z czosnkiem
                  orzeszki ziemne(20)
                  pepsi light-troche z nia przesadzilam, ale tak chcialo mi sie slodkiego, szkoda
                  ze taka niezdrowasad((
                  • evix_25 orzeszki :) 12.06.05, 14:07
                    Znam problem orzeszków ziemnych i pistacji z autopsji- jak już zaczynałam
                    chrupanko, to nigdy nie skończyło się na przepisowej ilości. Zajadałam je w
                    dawkach ponadprogramowych. Obiecywałam sobie, że to już ostatnia paczka, ale w
                    sklepie zawsze same wpadały mi do koszyka. Ostatnio jednak przestałam je
                    kupować (chociaż to wcale nie takie proste smile) i dzięki temu nie podjadam ich
                    tak często. Sposób na orzeszki- nie trzymać ich w zasięgu ręki! Sprawdziłam-
                    pomaga smile)
                    Pozdrowionka!!
                    • anijaa1 Re: orzeszki :) 21.06.05, 22:01
                      ja proponuje kupic codziennie garsc fistaszkow na wage, po pierwsze garsc to
                      malo po drugie trzeba sie troche natrudzic by sie do nich dostac (obrac) no i
                      chyba nie sa takie tluste jak te w paczkach
                  • maghda81 Re: Dzienniczek Magdy:-) 12.06.05, 21:17
                    10.DZIEN
                    Chudy twarog z rzodkiewkami, pomidorem i bazylia
                    orzeszki ziemne(20)
                    serek wiejski+korniszony(2)
                    kalarepa+jajka(2)
                    kawa bezkofeinowa z mlekiem 0,0%(mam swiadomosc, ze njie mozna tego uwazac za
                    mleko, ale innego nie nie mialam) i slodzikem(wiem, ze to tak strasznie
                    niezdrowe, ale zachcialo mi sie czegos slodkiego i stwierdzilam, ze to lepsze
                    niz pochloniecie jakiegos batonika)
                    orzeszki ziemne(20)
                    Nie wiedzialam, ze tylko jedna przekaska moze byc z orzeszkow wiec od jutra jem
                    mniej!Na razie nie potrafie zupelnie ich wyeliminowac, ale moze stopniowo mi
                    sie udasmile
                    Pozdrawiam plazowiczki-weteranki i nowe panie, ktore od jutra zaczynaja!!!
                    • maghda81 Re: Dzienniczek Magdy:-)11.DZIEN 13.06.05, 22:27
                      Salatka z feta light, rzodkiewkami, kalarepa i pekinska+lyzeczka oliwy z
                      oliwek+bazylia
                      orzeszki ziemne(20)
                      duzo pu-erha i wody
                      Salatka jako kolacja-feta light, jajko, pekinska, lyzeczka oliwy z oliwek,
                      przyprawy. Pyszniutkie wyszlo.
                      • maghda81 Re: Dzienniczek Magdy:-)12.DZIEN 14.06.05, 22:35
                        No, dzisiaj to nie mam sie czym pochwalic, jedyne co, to ze nie zjadlam nic
                        niedozwolonego, ale niestety w ogromnych ilosciach.
                        Salatka(jajko, feta light, pekinska, kalarepa, lyzeczka oliwy z oliwek)
                        orzeszki ziemne(20)
                        poledwica z indyka(duzo)+kalarepa
                        zolty ser light(duzo)+kalarepa
                        migdaly(100g)sadnie opanowalam sie i zjadlam calutenka paczke, ale byly takie
                        pyszniutkie i slodziutkie.A nowych nie kupie bo wiem jak by sie znowu skonczylo.
                        A jutro znowu do walki!!!!!!!!!Nie poddam sie!
                        • maghda81 Re: Dzienniczek Magdy:-)13.DZIEN 15.06.05, 22:06
                          A dzisiaj juz mialo byc znowu pieknie i zgodnie z SB..niestety musze sie
                          przyznac, ze z dzisiejszym dniem przegralam na pelnej liniisad((
                          Serek wiejski
                          Wedzona makrela+pomidor
                          kalafior z czosnkiem+serek wiejski
                          kawa bezkofeinowa+ mleko 0,5%;slodzik(2)
                          orzeszki ziemne, ale niestety chyba z 1000 sztuk!!!
                          cola light bo znowu zachcialo mi sie slodkiego
                          A dla zdrowia to poskakalam dzisiaj godzine na aerobiku i pojezdzilam na
                          rolkach, jednak potem te orzeszki..wiec humorek za bardzo mi nie dopisuje, ide
                          spac zeby jeszcze cos nie zjesc!
                          • maghda81 Re: Dzienniczek Magdy:-)14.DZIEN 16.06.05, 23:43
                            Uff, dzisiaj bylo zgodnie z SBsmile)), ale latwo nie bylo!
                            Sok pomidorowy
                            Salatka(feta light, rzodkiewki, pekinska, lyzeczka oliwy z oliwek)
                            orzeszki ziemne(20)
                            kalafior z czosnkiem+jajko(1)
                            No i aerobiksmile))i duuuuzo herbatki i wody.
                            • maghda81 Re: Dzienniczek Magdy:-)15.DZIEN 17.06.05, 21:18
                              Oj dzisiaj to mialam apetytsad
                              Sok pomidorowy
                              Salatka(feta light, jajko, pekinska, rzodkiewki, kiszone ogorki(2),lyzeczka
                              oliwy z oliwek)
                              kawa bezkofeinowa+mleko o,5%+slodzik
                              Losos z piekarnika z pomidorem i papryka
                              orzeszki ziemne-niestety znowu za duzo
                              kawa bezkofeinowa+mleko 0,5%+slodzik
                              serek wiejski+kabanos drobiowy
                              A teraz prawie ruszac sie nie potrafie, ale jestem glupia..sad((
                              • maghda81 Re: Dzienniczek Magdy:-)16.DZIEN 18.06.05, 23:23
                                Zapomnialam wczoraj o duzej ilosci chudego twarogu, ktory zjadlamsad((
                                A dzisiaj juz tradycyjnie sok pomidorowy
                                Salatka(serek wiejski+pekinska+papryka+rzodkiewki)
                                Gotowane brokuly z przyprawami
                                Jajko(1)+kawalek torunskiej
                                Troche ruchu tez bylo-rolki na swiezym powietrzusmile
                                • maghda81 Re: Dzienniczek Magdy:-)17.DZIEN 19.06.05, 21:26
                                  Rano roleczkismilejak one poprawiaja moje samopoczucie!!!Na prawde polecam.
                                  Sok pomidorowy
                                  Salatka(krowka smieszka light, tunczyk+pekinska+papryka+rzodkiewki
                                  Jajko(1)+kalarepa
                                  Brokuly z czosnkiem+kabanos indyczy.
                                  • maghda81 Re: Dzienniczek Magdy:-)18.DZIEN 20.06.05, 21:27
                                    Sok pomidorowy
                                    Salatka(tunczyk+serek topiony krowka smieszka light(1)+pekinska+rzodkiewki)
                                    kawa sojowa+mleko 0,5%
                                    jajko+szynka z indyka+kalarepa
                                    kalafior z czosnkiem+korniszony(3)
                                    jajko+szynka z indyka.
                                    • maghda81 Re: Dzienniczek Magdy:-)19.DZIEN 21.06.05, 21:28
                                      Rano bylam na aerobikusmile
                                      Sok pomidorowy
                                      Salatka(serek topiony krowka smieszka light(1)+tunczyk+pekinksa+rzodkiewki)
                                      Kawa sojowa+mleko 0,5%(2)
                                      kawalek kielubasa+twarog
                                      Kalafior z czosnkiem
                                      Kawa Inka+mleko 0,5%.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka